Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Димитров разговарал за гасоводот од Грција до Скопје

Се согласивме со министерот на ФИРОМ дека треба да се преземат најдобрите мерки и чекори за развој на нашата соработка и да почне процес на градење мерки на доверба. Го расчистивме и прашањето за патот за пренос на нафта од солунското пристаниште, за развој на железницата, дипломатските односи, сега зборувавме за изградба на гасоводот од Грција до Скопје, имаме стабилни односи меѓу универзитетите, напредуваме во мерките за градење на доверба и се предлагаат нови мерки - рече Коѕиас.

http://www.plusinfo.mk/vest/117877/grcija-e-protiv-sankcii-kon-makedonija-gruevski-sozdal-identitetski-problem-od-imeto

Изгледа Трамп не знае за ова, сега ќе го турни од власт Заев, како што го турна Груевски, кој ете падна заради тој гасовод.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Така е.Фала богу што се смени влада па не фледаме повеќе по ФБ за донации.

Само во последниве два дена нналетав на едно десетина постови за донации.Ама битно ќе има пари за косоварите и албанците.

Србија е крива и за војната во 2001г и она им помагаше на УЧК да ги напаѓаат безбедносните сили.Нивни автобуси беа испратени во Арачиново да ги вадат терористите со србските инструктори.
Уште ќе имаме последици од криминално и катастрофално здравство од предходната власт,
http://www.ohridsky.com/2017/во-битолската-болница-исчезнале-11-ехо-а/
само од една болница украдени најсовремени ехо апарати кои коштаа и над 250.000 евра еден, поради недостиг на ехо апарати стотици и иљадници пациенти останале без навремена дијагноза и лекување, многумина починале а многумина ќе имаат последици од ова пљачка до крајот на својот живот

За арачиново не знам али знам дека српски специјалци и високи офицери на УДБА учествувале во организација кординација на нападопт на собранието на 27ми.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Fakticki pobednik e toj kojshto ke uspee da ja sostavi vladata. Mislam deka toa ne beshe slucaj so DPMNE na poslednite izbori.

Znam, znam, stranski sluzbi, ambasadi i diplomati gi zaebaa...
Не ги заебаа. Да, огромна помош доби СДСМ, но сепак ВМРО ДПМНЕ е партија (коалиција) која на изборите доби најголема доверба кас гласачкото тело (да не речам победник, да не се лутиш).

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не ги заебаа. Да, огромна помош доби СДСМ, но сепак ВМРО ДПМНЕ е партија (коалиција) која на изборите доби најголема доверба кас гласачкото тело (да не речам победник, да не се лутиш).
Вмро немаат пратеници во собрание, има независни пратеници, како пратеничка група не постои ВМРО во состав на ова собрание

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Димитров разговарал за гасоводот од Грција до Скопје
И плус на прес конференцијата зборувал на македонски јазик, изгледа не знае англиски јазик.[DOUBLEPOST=1497451420][/DOUBLEPOST]
Вмро немаат пратеници во собрание, има независни пратеници, како пратеничка група не постои ВМРО во состав на ова собрание
Добро де. Јас за изборниот процес пишував. На тој чин, кој добил најмногу поддршка. А пратеничка група не мора да се прави на партиска основа. Според законот за собрание.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
И плус на прес конференцијата зборувал на македонски јазик, изгледа не знае англиски јазик.[DOUBLEPOST=1497451420][/DOUBLEPOST]
Добро де. Јас за изборниот процес пишував. На тој чин, кој добил најмногу поддршка. А пратеничка група не мора да се прави на партиска основа. Според законот за собрание.
Најверојатно за да не можи Трамп да ги разбери шо зборат

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
I Zaev na toj presot so Stoltenberg cepase makedonski (so murtinski primesi). Klosari, jazik ne znaat, drzava sakaat da vodat.
Па Иванов кога зборуваше на македонски јазик, беше оквалификувано како незнаење на англискиот јазик.

V

viktora

Гостин
Сега уште десет години ќе биде изговор Грујо и ВМРО.Уште македонци ќе умираат чекајќи ред а пред нив со врски ќе се пуштаат косовари.Ама грујо...

На 27 беа србски специјалци вооружени до заби и пукајќи бараа дел од Македонија?Или еден вработен во србска амбасада?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.301
Поени од реакции
21.422
Видов, ти се вдадоа како чопор збеснати кучиња. Другото што имаш критикувано а немало врска со СДСМ, тоа е ставено на страна, онака background noise за нив е. Трн у око станува другово и за тоа те цитираат.

До пред некое време збореа дека сум вработен негде со ВМРОвски благослов. Веќе не го прават тој муабет затоа што серам и за едни и за други, многу повеќе (уште сум на исто работно место). И сега не им се уклапа, луџе су збуњене. Па вадат тоа што можат "веш" од претходно. Но и тоа не се уклопува во сегашнава ситуација.

Навикнати се да гледаат боја во луѓето кога се работи за пофалби и критики. Зависно што кон кого е упатено. Со оглед на тоа што уште се именуваат сендвичи иако помина времето за сендвичарење, го враќам во употреба локумството. Секој сега што ќе го брани Мурто & co. е комуњарски локум.
А бе какви бесни кучиња, сѐ се тоа пусиња, да им плукнеш во чело "мјау" ќе направат.

Ај да зборев "кај е 500 евра плата?", "кај се реформиве во здравството?", тогаш да, оправдано е да ми мјаукаат за тоа. Ама за две ситни забелешки околу поставувањето партиска марионета за Јавен обвинител и вработување на Твитерџии во Влада по партиска заслуга, стварно нема смисла да се мјаука. Да го вработеа Бетмен во владата на Грујо, ќе се подуеја од гомна јадење. :toe:

Тоа е тој демократски капацитет на лажниве демократи. Ебате режимов ваков, да не смееш два збора да кажеш против пастирот од Муртино.

Инаку, во право си за локумството, сега ми текна дека пред некоја година купуваа гласови со локуми. :pos:

Абе ти си супер. Нема што. Топ си и ти и конкрит, фринџ, иреал, владе и кон артист...
А нас особено ни е драго што си таму и ургираш твојата втора држава да не ја бомбардира Македонија.
Ти да знаеш колку дијаметрално спротивни ставови имам од другите членови што ги наброја - ќе се крстиш.

Така да, не ме ставај во уста беспотребно, не сакам да имам контакт со јазик кој има ДНК остатоци од муртински чмар.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Дојде Заев и требаше да ги снема тие работи.Но изгледа долго време Грујо ќе им е крив.
Па долго време ќе се чистат говната натрупани 11 години.
Исто како на вас што ви беше крив Бране сега Груки малку нека го полапа.

ДПМНЕ заедно со ДУИ владеат најдолго и најлошо - чиста математика, статистика.
Не станува збор за rocket science, треба мноогу време да помине за да се осети барем нешто.

Не чини ни Заев, имаат луѓето пасоши: куферите и Бугарија упс Германија никој не ви брани. Таа реторика ја слушав 11 години од мои роднини, пријатели и другари, администрациски, неспособни и неписмени паразити.

Но тоа е комплекс нижег вредности и јас сум крив - не требало да ги шамарам и праќам по бурек/цигари на времето. Требало да му се помогне на таков човек, седнвичшчанството е болест која ако навремено се третира може да дојдеме добри резултати.

Јас, лично ништо не очекувам од новата влада мојот став околу општата ситуација е добро познат на форумот (и некои мои налудничави решенија). Вие немате никакво право да серете за нова влада која тек нема 100 дена ниту пак приближно време траење како минатиот режим. (11 години власт и "резлтати") (уствари има "резултати" сите ги осеќаме - негативно)

Имате глупи споредби и неиздржани аргументи на кои со леснотија може да им се прави debunk.

Последно уредено:
Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Дојде Заев и требаше да ги снема тие работи.Но изгледа долго време Грујо ќе им е крив.
Дојде заев и вие очекувавте уште следниот ден сонцето посилно да свете, мед и млеко да тече.
Јас пак со години чекам автопатот Демир Капија – Смоквица и клинички да го направат ама еве после 5 години уште не се готови.
Изгледа за некои работи треба „малку“ да се почека. Ни Рим не е изграден во еден ден.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom