Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Jas sum i aus drzavjanin. Najgolem sojuznik na nato. Za mene plus e sto utre nema da mora mojata vtora drzava da te bombardira.

Daj kazi tebe kako nato ke go podobri zivotot ne glumi ludilo, posto ete mnogu si pameten. Ke dobivas li pocesto na sportska ili se nadevas na ekstra prihod od zenskata populacija koga ke otvorat baza u krivolak? Ne mi si jasen, celo vreme nesto buntuvas a blage veze nema so podobruvanje na tvojot zivot.
Што разбира овчар освен пасење овци.Ќе сме влезеле во НАТО,плата илјаду еура,ќе се тепаат инвеститори кој попрво да вложи,емиграцијата од нанадвор ќе се пренасочи кон државава,соседите ќе ни признаат и име и држава и нација и граници,плус побезбедни ќе бидеме освене што ќе станеме потенцијална мета на Русија и ИСИС друг не смее да не чепне.Поготово албанците.
А па да влеземе во ЕУ и вселенска програма ќе создадеме.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.179
Поени од реакции
16.311
Оо па кај си ти. Кажи Теута министеркава за одбрана добра а?
ете ти го новиот министер за здравство..

Таравари ќе ги лечи албанските и косовските граѓани со пари на македонските здравствени осигуреници!

а НАШИ невработени луѓе мака мачат да добијат државно здравство, за смешен хонорар го губат правото...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А зошто Шпанија да блокира демократски процеси?
Демократија значи воља на мнозинство. Ако мнозинство во Шпанија се согласи Каталонија или Баскија да се отцепат - тогаш можеме да збораме за демократија. Сепак не се работи за изградба на водовод или дали да се отвори некоја фабрика во некое село или место. Тоа се одлуки кои ја засегаат цела држава.[DOUBLEPOST=1497443013][/DOUBLEPOST]
Што разбира овчар освен пасење овци.Ќе сме влезеле во НАТО,плата илјаду еура,ќе се тепаат инвеститори кој попрво да вложи,емиграцијата од нанадвор ќе се пренасочи кон државава,соседите ќе ни признаат и име и држава и нација и граници,плус побезбедни ќе бидеме освене што ќе станеме потенцијална мета на Русија и ИСИС друг не смее да не чепне.Поготово албанците.
А па да влеземе во ЕУ и вселенска програма ќе создадеме.
Можевме и вселенска програма да имаме ако предходната власт не украде или испра стотици милијарди евра народни пари

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Демократија значи воља на мнозинство. Ако мнозинство во Шпанија се согласи Каталонија или Баскија да се отцепат - тогаш можеме да збораме за демократија. Сепак не се работи за изградба на водовод или дали да се отвори некоја фабрика во некое село или место. Тоа се одлуки кои ја засегаат цела држава.
Па токму и јас реков така. Не спомнав војни, туку легален процес.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Да не ги спимпатишаш :):) ?

Не ми е јасно толку успешен и шетан човек како тебе (како што ти тврдиш) може да дреме на форум и да ни објаснува за животот во една држава во која појма нема што се случува а ниту си директно засегнат од случувањата, наместо да си ја гледа работата таму во странтсво и да си го одржува работното темпо и успехот бидејќи познавам милион успешни момци (наши и странци) вон Македонија (башка еден тон роднини низ ЦЕЛ свет уште од Турско време), немаат време да прднат не пак да седат на Кајгана.

Овде некој лаже.
...у културни земји тоа се вика хоби..преваспитавање на прсти глупави соросоидно квислиншки примероци од сопствениот народ дури се смета за отмена друштвено корисна работа почитувана од сите , како одвојување на дел од скапоценото време за добробит на националната заедница...Но џукела без педигре како тебе тоа не може да го свати. Како ни оној татаринот со коњска опашка што не може да ја сконта разликата меѓу македонец и бугарин...:)

V

viktora

Гостин

Таравари ќе ги лечи албанските и косовските граѓани со пари на македонските здравствени осигуреници!

а НАШИ невработени луѓе мака мачат да добијат државно здравство, за смешен хонорар го губат правото...
Ама Грујо....

S

silmarillion

Гостин

Па нормално кога Грујо го призна Косово.

Ама Грујо....
Е ќе боли малце на почеток али ќе навикнете.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

И не само тоа македонски дечиња умираа поради то шо предходниот министерот за здравство неќеше да даде пари за операција да им се спаси живот а овој ќе лекувал странци.

V

viktora

Гостин
Демократија значи воља на мнозинство. Ако мнозинство во Шпанија се согласи Каталонија или Баскија да се отцепат - тогаш можеме да збораме за демократија. Сепак не се работи за изградба на водовод или дали да се отвори некоја фабрика во некое село или место. Тоа се одлуки кои ја засегаат цела држава.[DOUBLEPOST=1497443013][/DOUBLEPOST]
Можевме и вселенска програма да имаме ако предходната власт не украде или испра стотици милијарди евра народни пари
И мнозинството изгласа Косово да добие независност.Затоа ја бомбардираа Србија.

А другиве ако не крадеа со тие пари можевме да се одселиме на Марс и да немаме Грци Бугари шошони да ни прават проблеми.:facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom