Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Со причина се критиките. Ако веќе си ги видел, би требало да знаеш и зошто се пишани истите. Тоа што сме сиромашна и мала држава, со квази-институции не е причина да се влезе во НАТО и ЕУ. Туку треба да е причина да се работи на сузбивање на тие проблеми и да се стави акцент на развој. Но не, вам полесно ви е друг да ви ја заврши работата. Едно од најсоновните работи, безбедноста на државата и нејзината стабилност, не да ги гарантира она самата, туку некој од надвор, кој ниту е дел од нацијата овде нит ги дели истите национални интереси со нас. Имало и други мали и сиромашни земји, некои од нив и со слични институционални проблеми како кај нас, ама станале некој и нешто денес. Не гледале решение во тоа да дадат гз под кирија на некој друг.
Мнозинството граѓани на Р. Македонија другар се за влез во НАТО и ЕУ ... како и воопшто на Балканов последниве три декади после падот на Социјализмот и распадот на СФРЈ мнозинството граѓани на овие простори се за Евро-Атлантска интеграција иако да постојат и анти-НАТО расположени граѓани како и Евро-скептици и тоа е сосема легитимно право на секоја една индивидуа !
Зошто викам дека ни треба влез во НАТО и ЕУ, па како што кажав и претходно за да огребеме некое милионче/милијардиче гага од Бриселската каса ете затоа, бидејќи сме неработници како народ/и (Балкански) еве гледам граѓаните се радосни оти се затвораат рудници, фабрики, енергетски погони, а потоа се протестира како тоа имало сиромаштија и висока невработеност хаха овде народот сака како во Монте Карло да живее само да си седи, а парите да паѓаат одозгора т.е. без многу пот, од туризам и сл. Колку тоа Грчки девизи влегуваат во јужна и југо-источна МКД што народот таму бега од мотика и од копач баш сакам да знам !
Или на пр. Охриѓанине се правдаат дека туристичката сезона им била ептен куса само 2-3 месеци и затоа морале да дигаат цени за да осетат и они ќар, а притоа не гледаат дека на само стотина километри од Охрид и Охридско езеро има мориња каде што се е поевтино и смештај и.т.н. и потоа оф-леле слаба им била сезоната !

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Полни глупости.Еве од каде Грујче збореше "така ме учеле". Ако имало окупација зошто на Михајлов би му требала некаква подржка од окупирани? Не, тој веке знаел дека Германија ке изгуби и за тоа не се нафатил. А колку за поддржката на ВМРО еве и после 50 години комунистичка диктатура само ова име ги собра пак лугете. За жал во раководството врие од српски агенти па затоа партијата стана србоманска.Не дека во СДСМ ги нема. Еве српските агенти овдека се модератори.Како "подршка" тука имам некаква шушумига Берик што не смее отворено да ме поддржи пошо го е страв од србоманските модератори дека ке го банират.
Подршка?
Имаш подршка од мене во сите средби со службениците на министерството за здравство.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Сам викаш дека не знаеш што е точно, но го спомна Груевски. Он барем покажал достапни извештаи, аутопсии и сл.?

Или доволен е само неговиот чесен збор?
.
Не. Потребно е да се слушнат сите страни. Барем стручните. Јас не знам кој е во право.[DOUBLEPOST=1497278483][/DOUBLEPOST]
абе ти што се замараш. ти како програмер зимаш доста солидна плата. дури и многу ти е. твојата плата ќе остане иста
на чистачката ќе и ја зголемат плата
Многу? Од каде ова?[DOUBLEPOST=1497278615][/DOUBLEPOST]
Ти значи не им веруваш на докторите кои викале дека итно мора на операција, ниту па на тој од Америка мислам беше кој се понудил да ја оперира, туку веруваш на Груевски кој нема поим од животот а не па од медицина.
Како може да пишеш дека не е Тодоров крив кога тој лично пред камери кажа дека парите за операција ќе бидат дадени, значи знаел дека е потребна операција. Парите од фондот никогаш не беа дадени, што значи дека Тодоров ем знаел за операцијата ем лажел дека ќе се дадат пари.

И сега како можеш ти без никаков срам да пишеш дека не е крив?
Ете, починало од бронхопневмонија, а не од сколиозата.
Кој е срамот? Што е срамот? Ако не поченало од болеста заради која требало да оди на операција, што е вината?
Јас не кажувам што е вистина, ама има и други кажувања, сем митингашките.[DOUBLEPOST=1497278723][/DOUBLEPOST]
Бронхопневмонија настана како последица од искривената кичма. Искривеноста допринесе за притисок на внатрешните органи при што најмногу беа во опасност срцето и белите дробови.
Можеби, не знаеме. Ама нека се каже цела приказна, оти вака може нивин да настрада.[DOUBLEPOST=1497278822][/DOUBLEPOST]
приметив дека книги и литература ги сметаш за непотребни и безвредни работи кои на човек само му одземаат време..
Биди сериозен. Јас апелирам да се ставаат луѓе со искуство, и животно, и работно, професионално... зрела возраст.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
http://a1on.mk/archives/722918

пред 2 месеци туск кај иванов, истиот мерцедес е

незнам што овие од сдсм се фатија со мерцедесот со ефтин маркертинг трик
ако продолжат овака, како што дпмне манипулираа, не може да се очекува нешто добро од нив
изгледа пред време ќе си одат. кратко ќе им трае славата
Еве кaкo гo чувaле викaaт тие мaлoумници.Гo чувaле кaмo сите други кoли штo ги чувaaт југoвци ги сереле врaпци пa ништo не им билo.А мoждa и oвие oпинчaри кaкo тие штo гo купијa мислaт декa спејс шaтл е тoa

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Да он беше министер и он е одговорен за што се случува во дотичното министерство. И како капак на се вика не се чуствувал виновен.

Во нормална држава уште дента ќе се извинеше и ќе дадеше оставка.
А ако се родителите виновни за ненавремена и несоодветна реакција? Ти знаеш што е цела вистина и причина?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Можеби, не знаеме. Ама нека се каже цела приказна, оти вака може нивин да настрада..
Невин веќе настрада.
девојчето кое страдаше од искривенкичма и која кичма му притискаше срцето и белите дробови.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Груевски ќе ја купел ако ја продаваат, многу ја сакал имал и пари да ја плати
Акo некoј мисли декa бивши премиер нa држaвa немa 600.000€....срaмoтa е дa немa пaри дa си купи вaкoв

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Овој еднаш стапна во Македонија и си замина после 2 сати за секогаш кога виде дека никој не го сака и подржува.
Кога беа фашистичка бугарија ја окупира Македонија, се покажа што народот мисли за нив, се крена на масовно востание и после 4 години борба против бугарски армии и дивизии ги победивме и бугарија капитулира.
Овој е роден македонец, во Штип. Како и останатиот народ во Македонија. Да, неговата доктрина беше бугарска македонија.[DOUBLEPOST=1497279169][/DOUBLEPOST]
Невин веќе настрада.
девојчето кое страдаше од искривенкичма и која кичма му притискаше срцето и белите дробови.
Добро. Не знаев дека имаш „инсајдерски“ информации. Јас не тврдам ништо..

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Биди сериозен. Јас апелирам да се ставаат луѓе со искуство, и животно, и работно, професионално... зрела возраст.
Па детето има повеќе годишно искуство и во странство и дома, има 44 години, има факултет, магистратура, пред докторат е.[DOUBLEPOST=1497279336][/DOUBLEPOST]
Овој е роден македонец, во Штип. Како и останатиот народ во Македонија. Да, неговата доктрина беше бугарска македонија.[DOUBLEPOST=1497279169][/DOUBLEPOST]
Неговата доктрина умре одамна[DOUBLEPOST=1497279417][/DOUBLEPOST]
Тоа беше јавно објавено од доктор во хрватска кој и ја отстранил металната шипка од рбетот.
Сите знаеа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не, за Ванчо Михајлов кажував, него германската армија го донесе во Македонија и му понуди да направи некаква си влада. Но Ванчо кога виде дека освен германци никој не го подржува во таа идеја и дека народот со одбивност гледа на него и негови пробугарски ставови рече дека такво нешто не е возможно и сместа замина.[DOUBLEPOST=1497271614][/DOUBLEPOST]
Дур дојде темпо се водеа многу битки и борби на македонскиот народ против бугарските злотвори, бугарите беа приморани да држат силни воени единици овде, иако на стотици километри наоколу немаше никаква сојузничка војска, донесоа тука авиони тенкови артилерија цели дивизии до заби вооружени војници затоа што секојдневно се соочуваа со отпорот на македонците против нивна окупација.
Мислиш дека Мијаилов шетал и согледал? Јас мислам дека тој знаел „колку е саатот“ и дека е лудост да влазе во таква авантура да формира НДМ (како НДХ). Германија ја губела војната, се гледал крајот.
Ме чудиш за силниот отпор на македонците. Не знам за големи битки. Чат-пат по нешто.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Мислиш дека Мијаилов шетал и согледал? Јас мислам дека тој знаел „колку е саатот“ и дека е лудост да влазе во таква авантура да формира НДМ (како НДХ). Германија ја губела војната, се гледал крајот.
Ме чудиш за силниот отпор на македонците. Не знам за големи битки. Чат-пат по нешто.
И тие чат пат битки во Македонија ја фрлиле фашистичката бугарија на колена и капитулираа со се тенкови топови авиони и војници и генерали.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
! Македонците се бугари ..
Види, реално, денешните болгари се вештачка творба. Реалните праболгари се средно-азиски народи, кои последни дошле на балканите и се смешале со помногубројното словенско население.
Ако така дискутираме, македонците имаат пореална основа за идентитет, според земјата, отколку болгарите кои реално не се болгари.[DOUBLEPOST=1497279878][/DOUBLEPOST]
И тие чат пат битки во Македонија ја фрлиле фашистичката бугарија на колена и капитулираа со се тенкови топови авиони и војници и генерали.
„Држ ме мајко се испосрав“.
Да се спуштиме малку на земја. Да им бевме ние „маката“, немаше Хитлер ниту Цар Борис да капитулира.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Почнаа да пикаат твитер неебала у Влада, а?

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Значи така од една страна тука како мала момичка велиш дека можеби не сум криминалецот Гаро како што велат удбашите на форумот ама од друга според тебе не сум во ред со здравето? Зошто мислиш така?
Ти курилиoн зa кур плaчеш.Кoлку прoфили имaш?Нoн стoп нaпaѓaш

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom