Значи треба да го убиеш а?Во овој случај е. Тодоров имаше време да се извини и да даде оставка али кај нас никој не се чуствува одговорен.
Што вика Илуминос кога имаш ситуација кога ти умрела внуката, човекот кој е директно виновен ниту се извинува па дури и целосно ја отфрла вината и воедно имаш судство за кое знаеш дека за милион години ништо нема да направи.
Што би било оправдано, да го гледаш како се шета слободен во град?
Не може само најниските да се зголемат. Ако се зголеми најниската, а на другите не, тогаш чистачката ќе зема исто колку тој над неа што бил.[DOUBLEPOST=1497222738][/DOUBLEPOST]можат сите фирми да го направат, само нема да сакаат.
за големите фирми тоа не е проблем. а ни за средните.
и само најниските плати де се зголемат.
Да се намалува невработеноста на секој начин, макар и со субвенционирање на работни места. Да нема 100 пријавено за 3 работни места.Кажи некое решение. .
Може и да ја затвори фирмата. Мислиш во Демир Хисар, М. Брод, Крушево.. газдите остваруваат некои високи профити? Не е тоа Скопје. Таму живеат по 2-3000 народ.[DOUBLEPOST=1497224271][/DOUBLEPOST]Па нека и даде на продавачката 50 евра.А како ќе преживее продавачката не е битно,битно газдата да е среќен!Па ниските плати се причина за сиромаштијата во Македонија,алооо!
Ставрогин е единствениот недебилен овде. Пази што пишуваш, оти ќе почне да ти пцуе се по ред. На многу високо ниво е, дури и простотилаците му се толку високоинтелигентно искажани...[DOUBLEPOST=1497224537][/DOUBLEPOST]Види другарче, ова е јавен форум, пишува кој сака, мојата дисусија со @concrete не гледам од каде е твој проблем, ако не ги читаш тие постови од кај пак знаеш дека се дебилни? Моронски е да кажеш дека нешто што не си прочитал е дебилно, така?
Иронијата не знам колку ја владеам, ама удбашките хиенчиња се настрвија на напишаното.
Е сега само мрсулче се замара со нешто што е досадно ко пролив, згора на тоа арогантно од непознати причини за мене.
Тоа суптилни закани за мое арно секој втор ден, макар еднаш неделно хиенчињата удбашки мрсулави ми доставуваат, ова да го вбројам, или немаш храброст лично и јавно да доставиш?
Со децении деца се ставаат на одговорни позиции. А и министерот изгледа ништо не работел во живото. Пишувањето на книги не го сметам...[DOUBLEPOST=1497224772][/DOUBLEPOST]Дечишта и хипици, овие не знат ни тендер да наместат ни државни пари да проневерат
Ова е некаде „у Србији“? Гледам, се на српски јазик напишано.
Убиството е премногу хумано. Јас претпочитам за овие како Тодоров што имаат деца на душа и педофили доживотна робија со тешка физичка работа.Значи треба да го убиеш а?
Кој заклучи дека тој е виновниот? На митинг на СДСМ се заклучи? Ете, Груевски кажа дека од бронхопневмонија починало девојчето, задоцнето несење на болница. Јас не знам што е точно, ама не може за толку сериозни работи да се заклучува на митинзи, а последиците може да се фатални.[DOUBLEPOST=1497225044][/DOUBLEPOST]Значи треба да го убиеш а?
Од каде знаеш дека Тодоров е виновен за смртта на девојчето? Има достапни извештаи, аутопсии...?[DOUBLEPOST=1497225144][/DOUBLEPOST]Убиството е премногу хумано. Јас претпочитам за овие како Тодоров што имаат деца на душа и педофили доживотна робија со тешка физичка работа.
Али ова нема никад да се деси така да убиството е втора опција.
Дали е хумано да одземеш туѓ живот и да изиграваш судија?
Не е.
Али за мене е оправдано. Не знам колку години имаш ама замисли да имаш внука 5-10 годинки да трчка да те бацува да те вика Дедо и утредента наеднаш да го изгубиш тоа.
Најискрено без монструми како него светот би бил подобро место.
Да имаше трошка совест ќе ја прифатеше вината, ќе се извинеше и ќе дадеше оставка. Е сега со оглед на тоа како се одвиваа настаните си заслужи многу полоша судбина од куршум во главата.
Кај да и времето за 2-3 дена ќе се подобри.[DOUBLEPOST=1497225286][/DOUBLEPOST]Сума сумарум од кога дојдоја досега се гледат подобрувања.
Може ли Бугарија да си го смени името? Па веднаш потоа и Р. Македонија да го промени?Грција не бара членство во ЕУ и НАТО за да попушта.Единствениот кој може да "попушти" сте вие.За нас немаше попуштанје, затворивме ги реакторите штто принципиелно можеа да прават струја колку за 2 државички како вашата практично без пари.Еве сега холандија ни блокира за Шенген. сите услови се исполнени но Холандија стави вето и на нас и на Романија. Со тие не можеш да реагираш како селска битанга како што направи Грујо треба да се види по какви причини не се согласни и тие причини да се отстранат.[DOUBLEPOST=1497220020][/DOUBLEPOST]
Чисто практично не се решава понеже има спор за него. Пред вас има две можности - или да си спорите уште 200 години или да го смените.Такви емоционални реакции како тие на професорите ви кои беа во Грција "ама ние имаме право на самоопределуванје" се смешни. Ако јас се декларирам како кокаколец најверојатно "Кока кола" ке ми го стажни животот и ке ме блокира за се што зависи од неа.Особено ако тврдам и дека јас сум ја измислил кокаколата.
А инаку етничкиот инжинеринг независно дали збориме за естествен или вештачки мора да изполнува некакви услови сепак.Еве во Австрија доколку знам јазикот се нарекува германски,а во САД англијски.А тука поблиско еве Црна гора е нова држава ама нема спор за име доколку знам јазикот практично е српски ама се нарекува црногорски.Како и да е ке се научите се некогаш како се делува. Само со инает и простотилук и пропаганда за внатрешна потреба како што покажа претходниот режим нема да стане[DOUBLEPOST=1497222222][/DOUBLEPOST]
Да, и тоа го видовме кај нас.Но се пак полза ке има ако се врати Грујо ке биде приморан да не биде толку ербап и да владее така автократично. Но вака како ги затруи односите со албанците и таму нели имате некаков бадентеров принцип тешко ова ке се случи. Не верувам и дека ке земе 61 пратеници но на местото на СДСМ може да се појави некоја друга опција. Ке видиме шо ке напраи Зоки, докажа дека има муда, има и желба.
абе ти што се замараш. ти како програмер зимаш доста солидна плата. дури и многу ти е. твојата плата ќе остане истаНе може само најниските да се зголемат. Ако се зголеми најниската, а на другите не, тогаш чистачката ќе зема исто колку тој над неа што бил.[DOUBLEPOST=1497222738][/DOUBLEPOST]
Да се намалува невработеноста на секој начин, макар и со субвенционирање на работни места. Да нема 100 пријавено за 3 работни места.
Ново име или под веќе сменетото (фајром) од кумот кироУ задње време многу оптимизам за НАТО, а барем јавно уште не сме виделе шљакање на Грција да попушти. На кој основ е оптимизмот којзнае.
Уште да продолжат тие подобрувања без нагли движења (ЕУ, НАТО, куровмиленче) и ќе биде топ!Сума сумарум од кога дојдоја досега се гледат подобрувања.
Сам викаш дека не знаеш што е точно, но го спомна Груевски. Он барем покажал достапни извештаи, аутопсии и сл.?Ете, Груевски кажа дека од бронхопневмонија починало девојчето, задоцнето несење на болница. Јас не знам што е точно
--------------------------------------------
Има достапни извештаи, аутопсии...?
Ти значи не им веруваш на докторите кои викале дека итно мора на операција, ниту па на тој од Америка мислам беше кој се понудил да ја оперира, туку веруваш на Груевски кој нема поим од животот а не па од медицина.Кој заклучи дека тој е виновниот? На митинг на СДСМ се заклучи? Ете, Груевски кажа дека од бронхопневмонија починало девојчето, задоцнето несење на болница. Јас не знам што е точно, ама не може за толку сериозни работи да се заклучува на митинзи, а последиците може да се фатални.[DOUBLEPOST=1497225044][/DOUBLEPOST]
Од каде знаеш дека Тодоров е виновен за смртта на девојчето? Има достапни извештаи, аутопсии...?[DOUBLEPOST=1497225144][/DOUBLEPOST]
Кај да и времето за 2-3 дена ќе се подобри.[DOUBLEPOST=1497225286][/DOUBLEPOST]
Може ли Бугарија да си го смени името? Па веднаш потоа и Р. Македонија да го промени?
Така е, он ти ја убил внуката( индиректно), ти си го убил него.. Во што си ти подобар од него? Абе не туку влегувајте во некои филмови бе аман.Убиството е премногу хумано. Јас претпочитам за овие како Тодоров што имаат деца на душа и педофили доживотна робија со тешка физичка работа.
Али ова нема никад да се деси така да убиството е втора опција.
Дали е хумано да одземеш туѓ живот и да изиграваш судија?
Не е.
Али за мене е оправдано. Не знам колку години имаш ама замисли да имаш внука 5-10 годинки да трчка да те бацува да те вика Дедо и утредента наеднаш да го изгубиш тоа.
Најискрено без монструми како него светот би бил подобро место.
Да имаше трошка совест ќе ја прифатеше вината, ќе се извинеше и ќе дадеше оставка. Е сега со оглед на тоа како се одвиваа настаните си заслужи многу полоша судбина од куршум во главата.
Тaкa е кaкo штo си нaпишaл сaмo штo oперaцијaтa не билa гaрaнт декa ке преживеелa,пoстoел ризик безoбрaзиетo е штo јa зaлaжувaле мaјкaтa a oткaкo умре девoјчетo утредентa стигнaлo писмo декa и е oдoбренo.Е зaтoa требaше дa гo oтепaaт Тoдoрoв тoa е дрскo тoa е безoбрaзиетoТи значи не им веруваш на докторите кои викале дека итно мора на операција, ниту па на тој од Америка мислам беше кој се понудил да ја оперира, туку веруваш на Груевски кој нема поим од животот а не па од медицина.
Како може да пишеш дека не е Тодоров крив кога тој лично пред камери кажа дека парите за операција ќе бидат дадени, значи знаел дека е потребна операција. Парите од фондот никогаш не беа дадени, што значи дека Тодоров ем знаел за операцијата ем лажел дека ќе се дадат пари.
И сега како можеш ти без никаков срам да пишеш дека не е крив?