ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
lol pa koj post mi go citiral, ama ako pamtam dobro, na forumov ( a i u bilo koja diskusija nadvor od forumov ) nikad go nemam otpisano nadal na zemja, naprotiv, samo tamu sum mu daval shansa da osvojuva tituli ( da ne navlagame sea u muabetot zasto e toa taka, smesno e ) a sto e najtragicno sum moze i edinstven sto ne naviva za federer a nikad da ne sum go otpisal od moznosta i on da zeme slem, sto se slujci na ao na primer.
ama gore dole nadal tocno e deka imase finale na ao,ama go izgubi, na prilicno bolen nacin i za nego i za vas, i fakt e deka seuste treba da se dokazuva na drugite podlogi, mnogu golem period pomina a on nema napraveno poznacitelen rezultat na podloga sto ne e zemja, i realno za standard na nadal, novak, federer, glupo e da go smetas za golem uspeh igranjeto u finale koe ne si go dobil, toa moze e uspeh za cilic ili za nekoj od novive generacii. Ali rekov i togas, dobra uvertira e ova za nadalofci i rg.

Sea doaga treva, znaete kolku e konkureten nadal tamu, ja iskreno se nadevam moze da iznenadi i da stigne polufinale barem, steta tesko deka u top forma bi mozele da gi gledame istovremeno novak, nadal i federer ali i sea e dobro, gledavme epsko finale na ao, ima nekakva teoretska moznost do us open nekako da se poklopat kockite pa do polufinale site trojca da stignat, ili eventualno naredniot ao kade federer ke brani titula.

Си се докажа и на тврда годинава, на сите побитни турнири (мастерсите и АО) има порази само од Роџер. Стариот беше у застрашувачка серија го тепаше 3 пати, ама уште на тврда се виде дека Рафа ја има вратено формата.
На Вимби (освен во случај да налета на Кирјос) гарантирам дека ќе стигне полуфинале.

Надал на трева е завршена приказна. Но, во оваа сезона, каде има огромни флуктуации во топ 10, односно сем Рафа и Роџер се останато не знае каде тера, дефинитивно може да се ископа позитивен резултат. Целта е да се избегнат серверите во првата недела, значи Карловиќ, Иснер и компанија, и нормално да има слично ниво како на РГ. Надал знае да игра на трева, одлично сервира сезонава, има одлични волеи и верувам дека може сезонава да стигне до 1/2 финале или 1/4 финале, секако како што реков уз добар ждреб.

Јас сум презадоволен и со 15ката на РГ сезонава, се останато ќе ми биде бонус.

Абе и Вимби годинава на Еуроспорт ќе го пренесувале а? :tapp::tapp::tapp:
Пак со овие коментатори ќе треба живци кинење, Бањац финале ќе коментира...

Абе и Вимби годинава на Еуроспорт ќе го пренесувале а? :tapp::tapp::tapp:
Пак со овие коментатори ќе треба живци кинење, Бањац финале ќе коментира...
Нема, на СК ќе иде и сезонава.

Ги фати живи:D
Не знам како може некој кој прати тенис долго време да отпише величина како Надал после малце поголема криза. Па Надал го измислил тенисот за разни Мареји, Вавринки, Нишикориња а богами и Федерер и Џоковиќ доста комплекси влечат од него низ кариерите.
[emoji38][emoji23][emoji22][emoji24][emoji24][emoji24]

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Одвоив некоја минутка да побарам мислења кои се во тотална контрадикција со моменталните случувања и досега виденото во изминатата полусезона (2017), најмногу ме мотивираше сигурноста во тврдењето и убеденоста дека Надал никогаш нема да направи ништо, а тој уште сега обезбеди место на завршниот турнир во Лондон со освоени 6915 поени за само 5 месеци игра.
Во продолжение следат избраните мислења, има премногу, но на брзина еве ги овие :)

13 септември 2016

13 септември 2016

Мене ми е баш драго што времето си го користиш на ваков корисен начин, барајќи стари мислења на форум. Мошне креативно, мора да признам. Инаку, што е погрешно во мислењата кои си ми ги цитирал? Во второто сум нагласил МОМЕНТНО, и тоа мислeње беше валидно во моментот кога е напишано. Ако сега надвор врне, и ако јас напишам надвор врне, тоа е фактички точно. Ако ти после година дена се јавиш во Јули на некој сончев ден и ми се смееш дека сум напишал надвор врне, тоа нема да те направи баш бистар.

Мене ми е баш драго што времето си го користиш на ваков корисен начин, барајќи стари мислења на форум. Мошне креативно, мора да признам. Инаку, што е погрешно во мислењата кои си ми ги цитирал? Во второто сум нагласил МОМЕНТНО, и тоа мислeње беше валидно во моментот кога е напишано. Ако сега надвор врне, и ако јас напишам надвор врне, тоа е фактички точно. Ако ти после година дена се јавиш во Јули на некој сончев ден и ми се смееш дека сум напишал надвор врне, тоа нема да те направи баш бистар.
Многу ти е "јака" иронијава во поголем дел од постот.
Што е погрешно?
- Епа погрешно е тоа што беше убеден дека Надал нема да може да направи ништо во остатокот од неговата кариера, па онака лагано го етикетира со максимални шанси за освојување на титула оваа година на "кратката јужноамериканска турнеја на земја", ало бе, после толку кам бека на Надал, просто човек да помисли дека следиш тенис 2 сезони, од 2015 па натаму.
Во второ мислење нагласи моментно, да, но и тоа беше грешно, на последните страни од темата US Open 2016 можеш слободно да ги пронајдеш издвоените аргументи без да се мачиш, а и самиот си свесен дека Надал со една нога не би бил аутсајдер, во никој проклет момент на земја против еден Нишикори, за тоа си самиот свесен, така да тврдењето дека Нишикори би бил фаворит против Надал на било која подлога во тој период е еквивалетно на тоа да напишеш дека надвор врне, а уствари нема облак и е над 35 степени... но ете на моменти си пишуваш свашта, во превод го користиш корисно времето, креативен си :) :aplauz:

edit :
upload_2017-6-12_12-19-46.png
12.06.2017 - Топ 10. :)

Последно уредено:
Што е погрешно?
- Епа погрешно е тоа што беше убеден дека Надал нема да може да направи ништо во остатокот од неговата кариера, па онака лагано го етикетира со максимални шанси за освојување на титула оваа година на "кратката јужноамериканска турнеја на земја", ало бе, после толку кам бека на Надал, просто човек да помисли дека следиш тенис 2 сезони, од 2015 па натаму.
Во второ мислење нагласи моментно, да, но и тоа беше грешно, на последните страни од темата US Open 2016 можеш слободно да ги пронајдеш издвоените аргументи без да се мачиш, а и самиот си свесен дека Надал со една нога не би бил аутсајдер, во никој проклет момент на земја против еден Нишикори, за тоа си самиот свесен, така да тврдењето дека Нишикори би бил фаворит против Надал на било која подлога во тој период е еквивалетно на тоа да напишеш дека надвор врне, а уствари нема облак и е над 35 степени... но ете на моменти си пишуваш свашта, во превод го користиш корисно времето, креативен си :) :aplauz:

edit :
Прегледај го приврзокот 172766
12.06.2017 - Топ 10. :)
И на Надал после такви мизерни сезони некој да му кажеше дека на ваков начин ќе се врати, ќе му се изнасмееше у фаца.

Да додадеме дека и Мареј и Ноле пропаднаа и го имаш резултатот

И на Надал после такви мизерни сезони некој да му кажеше дека на ваков начин ќе се врати, ќе му се изнасмееше у фаца.

Држи вода и тоа до некаде, меѓутоа толку нереспектабилно и убедено го кажа тоа, потценувачки и затоа и го цитирав мислењето. Имаше уште многу многу други, и тоа од негова страна, ама ајде не ни имав потреба да навлегувам толку во детали.
Е и уште нешто, каде беа Надал и Федерер кога Новак се билдаше со трофеи?
Сега едно тешко прашање, дали врвното ниво на Новак би парирало на играта на Рафа од Ролан Гарос 2017? Лично мислам дека не, сепак си го дочекаа и Новак и Роџер времето Рафа да го снема на Ролан Гарос, а реално многу кратко беше... но секундарно точни и двајцата па со успех да комплетираат Career Grand Slam. :)

Што е погрешно?

Знаеш што е погрешно? Да се сеќаваш што рекол рандом член на форумот пред година дена, и потоа да потрошиш време да ги најдеш тие постови и со нив да се правиш паметен.

Не можам да ти објаснам колку пациентски е тоа.

И тоа разбирам да беше @undercover кој на цел потфорум им ги поду мадињата со Новак и со допингот на Надал, ама ти да се сеќаваш пола потфорум што рекол за Надал, кој патем кажано го боли курот за тебе, тоа ти е пријател пациентски.

Пресипитај се.

Последно уредено:

Па и Надал кога пропадна Ноле ги имаше најдобрите две години во кариерата, со исклучок на 2011, ако веќе идеш според таа логика.

Дечки, во право сте, јас згрешив. Надал е фаворит против секого, освен протов Џокович. Следната сезона ќе ги освои РГ и еден од Ози Опен и УС Опен, а на Вимблдон ќе игра полуфинале. Е да, и мастерсот ќе го освои во Декември. Лесни пари, товарете во кладилница.

so far so good captain (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom