Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 декември 2015
Мислења
4.010
Поени од реакции
6.495
Ti si tolku glup da dzabe e duri i da ti se obajsni deka vo drzava ko japonija na raspolaganje imaat cel kup koli a ne samo edna. Ne sao koli nego i specijalni vozovi i normalno avioni. Ama ok, daj zakon kade kazuva deka ima nekakvo ogranicuvanje za toa kolki treba da se potrosi za reprezentativnoto vozilo na drzavata. Ako nema takov i ne e prekrsen togas ne go tupi. Tipicen mrcator mesto da se fokusirate na ona kade ima osnova za osuda vie se ebavate so gluposti pa posle malku bilo vrmeto za sjo... Uste eden primer na neproduktiven idiot
На Македонија ќе и тргне кога ќе изумре таа сервилна психилогија на која си типичен претставник, пак ќе кажам, без злоба го кажувам ова и без намера за навреда. А таа ќе умре кога ќе умрат оние кои се дел од неа, физички. Поради неа дојдовме до врвот на Европа по смртност на новороденчиња и дно во се останато. Ни се смеат, како на оние централноазиски богу иза леџа коруптистани.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Se prefrlil zasto e glup. Nemalo potreba. Ete nekel da se kurci za vo momenti ko ovoj nekoja budala da skoka kolku pari bile potroseni na vozilo. Smeski
АКо е тоа курчење не потреба зошто па да го набават? Народен чоек, од кој се плаши со највисоко ниво на заштита?

Уште и по гаражи криење, е сеа они си се обезбедиле подоста, шу праиме со телињата шо ги бранат нив и арамилукот шо го напрајле не ми е јасно?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.730
На Македонија ќе и тргне кога ќе изумре таа сервилна психилогија на која си типичен претставник, пак ќе кажам, без злоба го кажувам ова и без намера за навреда. А таа ќе умре кога ќе умрат оние кои се дел од неа, физички. Поради неа дојдовме до врвот на Европа по смртност на новороденчиња и дно во се останато. Ни се смеат, како на оние централноазиски богу иза леџа коруптистани.
Se slagam samo sto jas ne glasam, vie si gi glasate pa gi pravdate. Smesno e da se zbori za promeni koga eden krimos zamenuvas so drug a eden "rezim" go resavas so zamena na kadri so svoj mesto nivni defakto pravejki bas rezim a pritoa narodot koj noevi nisto ne gleda.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.730
АКо е тоа курчење не потреба зошто па да го набават? Народен чоек, од кој се плаши со највисоко ниво на заштита?

Уште и по гаражи криење, е сеа они си се обезбедиле подоста, шу праиме со телињата шо ги бранат нив и арамилукот шо го напрајле не ми е јасно?

Ko so ti rekov glupak. Ne trebale uopste toa. Koj gi brani be covek? Pa nie tuka koli diskutirame a nema zakon sto ne gi sprecuva da kupat. Imase sjo godina i pol da najde adekvaten slucaj i da se fokusira na nego i da gi zatvori. Mesto toa se iznaslusavme presovi i gluposti. Sega za sega nisto od apsenja ama aj kaj e letko da izracuna kolki kosta promena na brisaci i ratkapni pa side da kazeme wow...

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Ko so ti rekov glupak. Ne trebale uopste toa
Да се вози со две коли, една за пред јавност другата за хир, или сеа велиш не требаше воопшто мајбах купвање, оти не ми сечи многу ко шо глеаш, дај изјасни се подецидно.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.730
Па тоа е Македонија
Spored taa logika i jas sum vo makedonija sega... Kako bese ona do tokija ahh[DOUBLEPOST=1497117057][/DOUBLEPOST]
Да се вози со две коли, една за пред јавност другата за хир, или сеа велиш не требаше воопшто мајбах купвање, оти не ми сечи многу ко шо глеаш, дај изјасни се подецидно.

Neznam sto ne ti e jasno. Ne mi smeta majbahot, trebal da si tera u nego.

Dokolku ima ovlastuvanje da go kupi vo red e. Smetam deka treba da imame adekvatno reprezentativno vozilo i avion. Na vremeto branko kupi avion, mislam deka trebase pomoderen i asalaen vaka duplo frleni pari. Se slozuvam deka mozelo i trebalo moze poevtino ama ako nema zakon prekrseno ova e dzabe gubenje vreme koga treba fokusot da bide na bitni raboti. Kapiras?

Последно уредено:

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.170
Поени од реакции
12.973
Ама ја запнавте со мерцедесов,бетер од гаќите од 500 евра на ивонка ја отеравте.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Neznam sto ne ti e jasno. Ne mi smeta majbahot, trebal da si tera u nego.
Пошто рече не сакал да се курчи со мајбахот, сеа велиш дека требало да се вози со него т.е по твое да се курчи?

Оти нешто што е неопходно го сметаш за курчење? Возење со автомобил е курчење за тебе?[DOUBLEPOST=1497117311][/DOUBLEPOST]
Ама ја запнавте со мерцедесов,бетер од гаќите од 500 евра на ивонка ја отеравте.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Према износот и муабетот, се си е пропорционално :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.730
Пошто рече не сакал да се курчи со мајбахот, сеа велиш дека требало да се вози со него т.е по твое да се курчи?

Оти нешто што е неопходно го сметаш за курчење? Возење со автомобил е курчење за тебе?[DOUBLEPOST=1497117311][/DOUBLEPOST]

Према износот и муабетот, се си е пропорционално :)
Jas ne smetam za kurcenje, smetam deka ima % od narodot sto ke ja izvrti cela prikazna za fokusot da bide toa i luge toa taka ke go sfatat. Zatoa rekov, glup covek, trebal da si prodolzi vo maibahot

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.730
Кано бе во г'з да ја ебам мајка ти не те ли научи на кирилица бе? Не е проблем тоа дека си во Австралија може да си инсталираш кирилица со два клика.

Ve spremam za dvojazicnost, ne se sekiraj ova ne e tolku strasno

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Jas ne smetam za kurcenje, smetam deka ima % od narodot sto ke ja izvrti cela prikazna za fokusot da bide toa i luge toa taka ke go sfatat. Zatoa rekov, glup covek, trebal da si prodolzi vo maibahot
Шо има да изврти тука, не е паричка ова, купен е 600к блиндиран Мајбах. Транспарентно значи тоа, и наведуваш аргументи дека тоа е најдобра варијанта према потребите, со тоа ниво на безбедност нема поефтино, белким не е цената многу повисока поради друго.

Нека ми објасни некој дека со ова исто ниво на безбедност нема поефтина опција на ново возило и нема а да напишам поќе буква на оваа тема.

Плус прочитав 57000км има поминато, за во гаража седење подоста е тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom