Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.762
Поени од реакции
3.818
А ти од што многу ја пратиш не се бламираш ич. Од Курир и Република се информираш, најнеутралните портали. Паметен.
Не, од Телма и Либертас се инфомирам, најнеутралните портали. Глуп
Еве јас не знам зошто на САД и ЕУ им е толку битно да го бутнат Груевски и затоа те молам ти објасни ми тука како Груевски е клучот на Европа.

Нешто ми кажува дека одговорот ќе биде copy-paste на некое вмровско соопштение :)
Прашај некого во Украина, Сирија, Либија. . . ке ти кажат. Само биди внимателен да не добиеш некое copy-paste вмровско соопштение и од таму.

Тоа се тие познавачи на домашната и на светската политика, докажани аналитичари и стручњаци. Не го пратат Боки13 ама ги пратат Мирка, Миленко, Ефтов и секако Лазански и Петрушиќ. Сончогледи кои го градат ставот врз онаму од каде им стига кешот и ништо досеа не погодиле точно.
Сам ги градам своите ставови, не сум ко тебе да ме зомбизираат Геро, Милчин, Најчевска, Саше Паралитико, Фрчко и уште 300 други кои среќа што не го заработуваат кешот од Сорос и УСАИД и сличните на нив кои и мислат многу добро на Мк.[DOUBLEPOST=1497015679][/DOUBLEPOST]
Па нели Заев се откажа од платформата? Така рекоа од вмро после гаранциите на Заев.
Кај се пратениците? Кога ќе оди Грујо сам во затвор?
Времето ке покаже дали се откажал.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
@Middle Distance Runner ви е пример на модерна параноја за тоа што се случува кога ќе почнат да се користат преголеми дози и целосно да се верува во conspiracy интернет пропаганда.

Он ја прима редовната пропаганда од мас медиумите како сител и канал 5, курир и слично. Но тоа не завршува тука. Почнува сериозно да навлегува во теориите на Миленко, Лазански и сличните кои би си ги ебеле своите мајки за добра сума на пари.
Од таму продолжува да чита разни интернет параноја блогови за Нов Светски Поредок, јудео масоните, chemtrails, и да си ја храни новосоздадената реалност.

Тука веќе човекот е изгубен и тешко дека има враќање. Може сме на иста планета ама во паметот сме во различен универзум.

Он во комшијата гледа платеник на Сорос, во Заев гледа ѓаол, во студентите гледа Канвас агенти, во сите наши соседи гледа завера за делење на државата, во САД и ЕУ гледа непријатели кои сакаат да не уништат...
Јас сум сигурен дека по дома се шета со тенџере на главата а да му провериш што последно гуглал ќе најдеш "evidence that earth is flat".

Тука тешко има враќање назад. Едино обид како во Shutter Island на крајот на филмот, од стручни лица да биде соочен со реалноста.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.299
Поени од реакции
3.674
Без 2/3 мнозинство нема начин да им се продолжи мандатот. Но, по смената на Зврлевски воопшто и нема да биде битно дали ке се продолжи мандатот на СЈО а од причина што понатаму работата ке ја тера ЈО. Сардисани се од сите страни, им нема спас.
А зошто мислиш дека нема да соберат 2/3, па исто се случува секогаш... лаат лаат и после идат амбасадори им врзуваат два три шамари и оп креваат рака и за предвремени избори и за сјо, и за се друго.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А зошто мислиш дека нема да соберат 2/3, па исто се случува секогаш... лаат лаат и после идат амбасадори им врзуваат два три шамари и оп креваат рака и за предвремени избори и за сјо, и за се друго.
Значи и ВМРО да си беше на власт амбасадорите со шамари ќе им собереа 2/3 за се шо треба

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.299
Поени од реакции
3.674
Значи и ВМРО да си беше на власт амбасадорите со шамари ќе им собереа 2/3 за се шо треба
Па така кажува историјата... Колку Грујо тропаше дека нема да има избори предвремени, колку само игнорираше сите протести и ОП, идат странци Пржино од нигде никаде, после бла бла ако не се сега изборите че бидат ко ќе ни заврши мандатот во 2018/19... ок идат пак ај за некој месец, пак иди датум ајде нови гости нов датум... кутриот се прифати веќе и жал ми е како лесно се кандисува... или има длабока причина или докажана уцена да стави потпис на се што ќе му се каже. Еве како што реков верувам дека и покрај тоа што СЈО ќе снема мандат за брзо вмро ќе гласа за продолжување и покрај се со изговор „тоа ние за соживот за евроинтеграции, нато....“ а до вчера тоа сјо нечини, тие се нелегални... слушајте ми го зборот :)

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Само 14 пратеници доста се, од тие 51 ќе се најдат 14 кои ќе го дупнат Грујче.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.787
Поени од реакции
1.698
Само 14 пратеници доста се, од тие 51 ќе се најдат 14 кои ќе го дупнат Грујче.
Мора така да биде, бидејќи не е решение да се префрли одговорноста на ЈО, Катица и друштвото се НЕЗАВИСНИ обвинители поставени со согласност од сите, кој ќе гарантира дека нема да стават некој албанец за јавен обвинител, близок до ДУИ. Што повторно може да доведе до иста ситуација како со Зврлевски. Затоа мора СЈО да работи, друго решение нема.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.762
Поени од реакции
3.818
@Middle Distance Runner ви е пример на модерна параноја за тоа што се случува кога ќе почнат да се користат преголеми дози и целосно да се верува во conspiracy интернет пропаганда.

Он ја прима редовната пропаганда од мас медиумите како сител и канал 5, курир и слично. Но тоа не завршува тука. Почнува сериозно да навлегува во теориите на Миленко, Лазански и сличните кои би си ги ебеле своите мајки за добра сума на пари.
Од таму продолжува да чита разни интернет параноја блогови за Нов Светски Поредок, јудео масоните, chemtrails, и да си ја храни новосоздадената реалност.

Тука веќе човекот е изгубен и тешко дека има враќање. Може сме на иста планета ама во паметот сме во различен универзум.

Он во комшијата гледа платеник на Сорос, во Заев гледа ѓаол, во студентите гледа Канвас агенти, во сите наши соседи гледа завера за делење на државата, во САД и ЕУ гледа непријатели кои сакаат да не уништат...
Јас сум сигурен дека по дома се шета со тенџере на главата а да му провериш што последно гуглал ќе најдеш "evidence that earth is flat".

Тука тешко има враќање назад. Едино обид како во Shutter Island на крајот на филмот, од стручни лица да биде соочен со реалноста.
Еве ви пример како класичен потпросечен зомбизиран испран мозок ги карактеризира сите што не мислат ко него.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
Еве ви пример како класичен потпросечен зомбизиран испран мозок ги карактеризира сите што не мислат ко него.
Не е предоцна, со стручни лица може да се оправиш. Немој да се плашиш и побарај помош.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450
Добро бе, те прашаа миљарда пати, ти ниеднаш не одговори. де, прашај го асад, де ќе видиш, де, не ти ја знам што...

Значи, едноставно е прашањето - Зашто ти лично, еве на твој детски начин на резонирање, мислиш дека САД и ЕУ се толку алтруистички настроени кон нас и ни сакаат добро, та го симнаа предавничкото гомно од власт? Зашто тоа го направија?
Многу нас не сакаат и решија да ни напраат услуга или некоја друга причина?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom