Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
http://focus-news.net/news/2017/06/08/2402927/vitseprezidentat-iliyana-yotova-balgarskoto-grazhdanstvo-e-vapros-na-suverenitet-na-edna-darzhava.html
eto zsh nemet potpishano ukazi...??? 1200 baranja i sedet vo fioka... ???
od 2014...minatio pat tie od reformite sho bea so ubajo plan na bb gi vlechkaa... lagaa, se iznajmatija so partnerite.... sega izglea pak che se z.... so nimi pa go staile pretsedatel na komisija da bidit od volja....ivchera se iskarale vosobranieno sakat da daat zakon da ne go imet pojche dabch....
https://www.blitz.bg/obshtestvo/patrioti-i-deputati-ot-volya-se-khvanakha-za-gushite-zaradi-blgarite-v-chuzhbina_news519643.html
ne go matete narodot pojche i neka ne ve matit toj bb .... eden zakon go lasate 3 godini ne mojte da naprajte da go izglaset.... ako davet neka davet.... ojte i reshete go ova oti na narodo preku glava
Белким нема да им текне и да не издаваат...

Последно уредено:

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Пишувaм oд Сoфијa Дaбч се стигнaти дo 11 месец 2016тa, кaтaстрoфa нaс нa зaкaжaнo не врaтијa.oд сегa немa зaкaжувaње и прoизхoди преку клубoви сaмo преку oнлaјн.Тoј еден дрзoк и безoбрaзен врaтaр ли беше, чистaч нa клoзети ли беше рече дури не излезaт сo сooпштение ни прoизхoд ни укaз не чекaјте,a вели денес сигурнo немa
А ти кажаа од прилика кога ќе почнат или како ќе км текне е работава?

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
За колку време од дата на поднесување ти излезе точно происходот?
За 6 месеци

Јас ќе одам иднава недела. Муабетот е дека нема да ми требаат тие дополнителни документи (односно истите што веќе сум ги дал во ДАБЧ + оние што се носат во самото МП). И нема да носам.

И исти случај сме (со прв братучед), па кажувај што и како штом го минеш МП (дата на интервју и слично). Пошо ќе имаме сличен timeline од тогаш па натаму.

Па, ќе видиме.
Тебе ти излезе происходот и сега ќе одиш да ти закажат интервју, така?

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ти пред мене ќе одиш изгледа, пиши што ќе направиш. Мене посредникот ми кажа за околу еден месец, да видел прво дали ќе требаат пак документи или не

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Ти пред мене ќе одиш изгледа, пиши што ќе направиш. Мене посредникот ми кажа за околу еден месец, да видел прво дали ќе требаат пак документи или не
Истото прашање мене ми го одговорија со "не".

Ќе видам баш.

Член од
16 декември 2013
Мислења
82
Поени од реакции
60
Како да напишам биографија што ја бараат кога се оди на интервју? Што треба истата да содржи?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Дa вoзиш 260 км дo Сoфијa и вo дaбч дa ти кaжaт не ти вaжи зaкaжaнoтo пoштo oд средaтa сaмo oнлaјн мoжелo.Прoстaци.И уште 260 км нaзaд пa нoтaрoт не терaше преведувaч дa сме викнеле дa дoјде присутен дa биде кoгa ке пoтпишувaме зa дa бил сигурен декa рaзбирaме штo пoтпишувaме aбе стрaв дa те фaти.Гнaсни луѓе нa сите стрaни

Член од
22 јуни 2016
Мислења
119
Поени од реакции
204
Значи сега и вицепрезидентот може да те закочи :( Цело време нешто комплицираат само, не е на арно работава. Ем викаат сите во Македонија се бугари, ем после не важи тоа кога се бара државјанство . Што сакаат нека прават , мене интервјуто ми е дури јули 2018 така да дури стигнам на ред кој знае уште што ке биде и уште што документи ке се бараат.......

Член од
4 мај 2017
Мислења
109
Поени од реакции
153
I ovaa nedela pomina bez nikakvi pozitivni promeni kako sto e trgnano i mesecot ke pomine taka

Член од
20 март 2017
Мислења
51
Поени од реакции
26
Ajdeeee beee nek se jebaat... kuraaac toplo ladnoo so godini ni pravaaat...bugari sme sho pojshe od toa sakaat da im kazeme. Faking bugar sum. Ebateee

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
zdravo na site[DOUBLEPOST=1497030307][/DOUBLEPOST]od 2015 sum vo ovaa rabota,8 meseci bev na finalna i od pred dve nedeli sum na dopolnitelna[DOUBLEPOST=1497030388][/DOUBLEPOST]katastrofa e

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom