- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.686
- Поени од реакции
- 7.566
Bidna vekje, Prodadena e.Jas sum za nova zainteresiran, no kolku ja prodavas ti polovnata?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Bidna vekje, Prodadena e.Jas sum za nova zainteresiran, no kolku ja prodavas ti polovnata?
[DOUBLEPOST=1495725803][/DOUBLEPOST]mt07485
Значи вака: нема што да се објаснуваме или препукуваме повекје...еве ги сликите од двете клими намонтирани.....(првата слика е од ЛГ со алуминиумски изменувач)...се надевам ја приметуваш разликата.....сеуште стојам на располагање...да ги демонтирам и да ги расклопам климите и да видиме дали се од бакар или не се... и сеуште мислам дека не е касно овде јавно да се извиниш.... Ме немаше на форумов долго време затоа што ми е преку глава од објаснувања....паметувања и клеветење,.......ако незнаеш.....прашај. На твоите матни слики скоро и ништо да не се гледа...а изведовте 300 заклучоци...(среќа што прочитав и го познав местото и климите каде се монтирани)....некои овде со душа чекаат да ликуваат иако знаат точно за какви клими станува збор....Сум монтирал и монтирам не само GREE...него и се што постои на пазаров.......А за GREE....секоја пофалба....има таму клими за секој вкус и за секој џеб...колку и да не им се допаѓа тоа на некој овде...така е
Спремен си да се носиш со последиците од оваа твоја постапка ?....ГрееМак е спремен да интервенира доколку е така како што ти викаш...НЕМОЈ ДОКОЛКУ НЕ СИ СИГУРЕН ВО ТОА......А јас знам точно за што зборувам.
Да препорачате добар сервисер за редовен КЛИМА сервис за дома?
Nekolku prasanja do tebe (manipulantu):Каснам малце со одговор ама бев денеска и ги прегледав и двете. Има мала разлика во бојата, но кога ќе се погледне одблиску се гледа дека и двете се со бакарни цевки. Најверојатно дур беа внатре под вештачко светло се познаваше поголема разлика во боја и затоа ми падна во очи дека се различни.
Еве јавно се извинувам за погрешната информација!
I ti razbiras toa sto ti cini a toa sto ne ti cini ne go razbiras.Ne razumem bas najbolje Makedonski jezik , ali kako sam ja shvatio ovde su bile i neke intervencije i pritisci i pretnje da se "mt07485" , mora izvinuti ...znaci pod silom i pretnjom O tome je valjda i @kodus pisao[DOUBLEPOST=1496961553][/DOUBLEPOST]Nemogu da bas najbolje prevedem na Srpski.
Sada i @Strelec , koliko sam razumeo pise o tome.
https://www.alibaba.com/product-det...ner-FUJITSU-GENERAL-ASHG12LTCA_145208605.html@Strelec jeli ovo opomena da moraju svi da pisu samo lepe reci za klime.[DOUBLEPOST=1496962947][/DOUBLEPOST]Onda moram i ja da pisem samo lepi reci.Evo jedan vrhunski TOP model klime sa ErP.Ovo je model sa jako pristupacnom cenom , ali za Kineze.Cena za Kineze je 200 $ pogledajte
https://www.alibaba.com/product-det..._1897238232.html?spm=a2700.7724838.0.0.oF9CrP
Sve komponente su ORIGINALNE i kosta samo 200 $, sve je ORIGINALNO.Vrhunska tehnologija upakovana u 200 $
Kako te smara i zahebava ovaj makedonac na srprskom forumu svaka mu cast....nesto si zamuko nepise ti se odgovorNe razumem bas najbolje Makedonski jezik , ali kako sam ja shvatio ovde su bile i neke intervencije i pritisci i pretnje da se "mt07485" , mora izvinuti ...znaci pod silom i pretnjom O tome je valjda i @kodus pisao[DOUBLEPOST=1496961553][/DOUBLEPOST]Nemogu da bas najbolje prevedem na Srpski.

[DOUBLEPOST=1496965000][/DOUBLEPOST]
"mt07485" je [izbrisano od admin] koji nema keca u rukavu vec dve mutne =lazne slike. To sto se povlaci i izvinjuje samo dokazuje da je tip trol i da bi u nekoj proceduri izgubio. Sta tu nije jasno ?Ne razumem bas najbolje Makedonski jezik , ali kako sam ja shvatio ovde su bile i neke intervencije i pritisci i pretnje da se "mt07485" , mora izvinuti ...znaci pod silom i pretnjom O tome je valjda i @kodus pisao[DOUBLEPOST=1496961553][/DOUBLEPOST]Nemogu da bas najbolje prevedem na Srpski.
- Прозорска не верувам дека ке најдеш.Koja e razlikata pomegju prozorska i mobilna klima
Bidejki izgleda nema nigde da se kupi prozorska
I dali ima mobilna klima 5.5kv odnosno 18-BTU
Ili najgolema mobilna e 3.5kv 12-BTU
- Прозорска не верувам дека ке најдеш.
- Разликата е тоа што прозорската се монтира на прозор а мобилната нема монтажа ( со исклучок на отвор за издув на воздух ), самото име асоцира за што е разликата.
- немам видено 5.5kW мобилна, обично мобилните се за мали простории каде што технички нема можност да за монтира сплит систем. предности на мобилните е што немаат надворешна единица но имаат неколку негативности како што се:
- Многу побучни од сплит моделите
- Далеку понеекономични од сплит моделите
- Поскапи од сплит моделите
Така да ако има техничка можност за монтажа на сплит тогаш воопшто не гледајте на мобилна.