Види патот не е лош само не ми текнува колку се патува со тоа траектот ич. Препорачувам да се сместите Лаганас затоа што се друго е лош избор.Колку време е патувањето со кола и каков е патот? Дали е мачно патувањето? Планираме да одиме со автомобил за две недели. И дали имате некоја препорака?
Саат време.Види патот не е лош само не ми текнува колку се патува со тоа траектот ич. Препорачувам да се сместите Лаганас затоа што се друго е лош избор.
Препорака, штом имате кола да го прошетате цел остров, има толку многу да се види и ужива. Обавезно големата тура околу островот за да можеш да ги почувствуваш дивите плажи до кои нема пристап другачие. Јас единствено не отидов на White party, зашо беше при крајот на одморот и немав пари. Жалам за пропустот.Колку време е патувањето со кола и каков е патот? Дали е мачно патувањето? Планираме да одиме со автомобил за две недели. И дали имате некоја препорака?
Да ама ја ич не ги фатив нив зш бев у септември ама поживо е од Аргаси има повеќе кај да прошета зависи за што оди плус ако не ја види шипверк и турата со желките исто ко да не бил Закинтос.Саат време.
Инаку, Лаганас мене ич не ми се свиѓаше. Тие мутирани англиски тинејџери и тој декадентен стил на забава, не е за секого.
Занте е прекрасно, но и малку поскапо. Аргаси е фино место, впрочем таму имам идено.[DOUBLEPOST=1496954238][/DOUBLEPOST]
Препорака, штом имате кола да го прошетате цел остров, има толку многу да се види и ужива. Обавезно големата тура околу островот за да можеш да ги почувствуваш дивите плажи до кои нема пристап другачие. Јас единствено не отидов на White party, зашо беше при крајот на одморот и немав пари. Жалам за пропуста.
За таму да трошиш 250 евра бог ке бидеш и за у дискич црнќињи да дупиш нешто и некоја британка, највише трап музика и црнќињи во Waikiki диското 5 евра ти е влез само таму се плаќа ама пекол еКолкав буџет е потребен за Закинтос 10дена во јули?нормален одмор да не се стегаш
Да, Драгана ќе дупи црнкињи на ЗакинтосЗа таму да трошиш 250 евра бог ке бидеш и за у дискич црнќињи да дупиш нешто и некоја британка, највише трап музика и црнќињи во Waikiki диското 5 евра ти е влез само таму се плаќа ама пекол е
Имав пишано, мене шипврек ми беше најголемото разочарување. Уште гомна фалеа да пловат по водата, колку беше прљаво. Да си изнајмиш глисер и да отидеш кога не се турите за таму, можеби и би било убаво.Да ама ја ич не ги фатив нив зш бев у септември ама поживо е од Аргаси има повеќе кај да прошета зависи за што оди плус ако не ја види шипверк и турата со желките исто ко да не бил Закинтос.
А, сеа ми текна - да јадете обавезно сладолед во Додони во ЗантеИ дали имате некоја препорака?
хахахах не ни видов дека драгана напишала хахахах иначе 250 евра ти кажувма од лично искуство, и тоа со пиење секоја вечер асално пиење да си трубаДа, Драгана ќе дупи црнкињи на Закинтос
Малце пари се 250 евра за да бидеш Бог таму. Или на ден мислеше?[DOUBLEPOST=1496962739][/DOUBLEPOST]
Имав пишано, мене шипврек ми беше најголемото разочарување. Уште гомна фалеа да пловат по водата, колку беше прљаво. Да си изнајмиш глисер и да отидеш кога не се турите за таму, можеби и би било убаво.
А за желки, шо знам, мене пари за желка да видам - уствари големи се шансите дека нема да ги видиш, не ми се даваа.[DOUBLEPOST=1496962872][/DOUBLEPOST]
А, сеа ми текна - да јадете обавезно сладолед во Додони во Занте
Слабо пиеш и брзо се начукуваш.хахахах не ни видов дека драгана напишала хахахах иначе 250 евра ти кажувма од лично искуство, и тоа со пиење секоја вечер асално пиење да си труба
А ти колку пиеш во една вечер цела водка сам така?Слабо пиеш и брзо се начукуваш.
Сместени сме близу Занте. Може и со кола а и може пешки да одиме навечер до центарот 20мин ни е пешки ќе видиме тоа. Планирам на вечер да одиме и Лаганас со кола блиску ни е. Првиот ден ќе сме на плажичето пред вилата затоа што сигурно ќе сме уморни и не можам и по островот да се шетам доста е патот од Охрид до таму да го јајме. Втор ден ќе одиме со брод. Ќе одбериме тура што оди на најпознатата плажа со бродон не знам што друго се гледа на таа тура. Трет ден ќе одиме на Xigia Sulphure Beach таа плажата со сулфур и плус ќе одиме да ја видиме Navagio Beach од горе од карпата. Може на враќање и во Porto Vromi да застаниме. Четврт ден одиме на Dafni и Gerakas. Петти ден одиме на Porto Limnionas Beach ( како канал) и во Keri Lighthouse. Ќе јадиме нешто и во ресторанот вреди за погледот. Шести ден одиме на Cameo Island. Другиот ден си тргнуваме за назад. Овде е планирано и шетања на вечер во Занте, Лаганас... Мислам дека планов е добар, а колку е остварлив ќе видиме. Се надевам не пропуштаме нешто што мора да се видиСаат време.
Инаку, Лаганас мене ич не ми се свиѓаше. Тие мутирани англиски тинејџери и тој декадентен стил на забава, не е за секого.
Занте е прекрасно, но и малку поскапо. Аргаси е фино место, впрочем таму имам идено.[DOUBLEPOST=1496954238][/DOUBLEPOST]
Препорака, штом имате кола да го прошетате цел остров, има толку многу да се види и ужива. Обавезно големата тура околу островот за да можеш да ги почувствуваш дивите плажи до кои нема пристап другачие. Јас единствено не отидов на White party, зашо беше при крајот на одморот и немав пари. Жалам за пропустот.
Па да, колку што ме служи сеќавањето мислам дека сите добри плажи ги имате опфатено во планот. Дафне и Геракас според мене се најубавите плажи, штета е тие само еднаш да се посетат, но сепак сте ограничени со време како што гледам.Сместени сме близу Занте. Може и со кола а и може пешки да одиме навечер до центарот 20мин ни е пешки ќе видиме тоа. Планирам на вечер да одиме и Лаганас со кола блиску ни е. Првиот ден ќе сме на плажичето пред вилата затоа што сигурно ќе сме уморни и не можам и по островот да се шетам доста е патот од Охрид до таму да го јајме. Втор ден ќе одиме со брод. Ќе одбериме тура што оди на најпознатата плажа со бродон не знам што друго се гледа на таа тура. Трет ден ќе одиме на Xigia Sulphure Beach таа плажата со сулфур и плус ќе одиме да ја видиме Navagio Beach од горе од карпата. Може на враќање и во Porto Vromi да застаниме. Четврт ден одиме на Dafni и Gerakas. Петти ден одиме на Porto Limnionas Beach ( како канал) и во Keri Lighthouse. Ќе јадиме нешто и во ресторанот вреди за погледот. Шести ден одиме на Cameo Island. Другиот ден си тргнуваме за назад. Овде е планирано и шетања на вечер во Занте, Лаганас... Мислам дека планов е добар, а колку е остварлив ќе видиме. Се надевам не пропуштаме нешто што мора да се види
Еве неколку слики од места кои ми оставија посебен впечаток, како што ветив:
Сликано на Кери, прекрасен поглед од еден ресторан на врвот на планината, во кој морате да седнете за да си ја приуштите оваа убавина:
Потребна ви е кола за да стигнете до ова место.
Сликано на Ксиа, каде има геотермални води и колаген во водата:
Плажата Камео, која ја споменувате:
Викендите има White party, пуштаат во продажба само 500 карти кои коштаат "само" 40 евра
Геракас, според мене најубавата пристапна плажа на Закинтос. Водата - топла како бара и кристално чиста:
Stop swimming покрај Кери, пристапна единствено со брод:
Од Дафне немам слики, а не смеете да ја пропуштите. Патот до Дафне е лош, брдест, само со кола се стига, на плажата има јајца, иако желка не видовме. Еве нешто од Гугл симнато:
Турата со желките е гарантирана дека ќе видиш желки ако нема желки ти враќаат пари верувај знат дури и на површина кога ќе излезатДа, Драгана ќе дупи црнкињи на Закинтос
Малце пари се 250 евра за да бидеш Бог таму. Или на ден мислеше?[DOUBLEPOST=1496962739][/DOUBLEPOST]
Имав пишано, мене шипврек ми беше најголемото разочарување. Уште гомна фалеа да пловат по водата, колку беше прљаво. Да си изнајмиш глисер и да отидеш кога не се турите за таму, можеби и би било убаво.
А за желки, шо знам, мене пари за желка да видам - уствари големи се шансите дека нема да ги видиш, не ми се даваа.[DOUBLEPOST=1496962872][/DOUBLEPOST]
А, сеа ми текна - да јадете обавезно сладолед во Додони во Занте
Види, подобро ти е да се сместиш во Аргаси и имаш 1 евро автобуси секое сабајле до две убави плажи банана и сент николас мислам се викаше.Читкав темава и добив донекаде слика кои плажи највеќе ви оставиле впечаток, само уште нешто финално да прашам ако може да ги селектираме. Доколку сме сместени во Лаганас кои плажи (освен во Лаганас плажата) може да се посетат со пешки одење? Не би било проблем подолго одење, сум одел на Крф така, секако не повеќе од максимални саат ипол, два, па и три преку сила часа одење доколку многу вреди , со повеќе би пропаднал денот. Понатаму во втора категорија, кои плажи може да се посетат само со брод тура. Ете плажата со бродот(20 евра?), таа со желките(цена?), други?. И во трета категорија доколку се изнајми кола на еден ден, кои плажи се подалеку, а достапни со кола, за да се посетат, кои највеќе би вределе. Фала однапред