Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Искрено, појма немам.
Многу.

Сега во евра или во човечки животи да сметаме ?
Или мерцедеси?

Значи, разговарав со еден тон колеги, други пријатели архитекти, геодези, геолози, секој тип на градежници и сите се согласуваат дека тоа е налудничав потег.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Зaштo не им требaме вo НАТO.Ти текнувa?
Наспроти, НАТО не сака дупка на Балканот,а државите како РМ, СР, БиХ се уште не са во НАТО. СР може би никога или после доста, доста време, но кога имаш дупка, тоа е потенциално место друг да влези. Както и се дешава.
Затоа и Црна Гора е многу битна за датвори коишот около тази дупка и да нема излаз на вода.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.470
И мене тие ми се најгрозни, баш ме занима на која будала му текнало такви плочки да стави. Исто фасадата од зградата карши Тренд е катастрофа, т.
Сигурен сум дека за секој детаљ, Груевски го имал последниот збор. Он е невиден контрол фрик, кој одредуваше какви штофови ќе има во кинескине крнтии на ЈСП и кој лично договараше трансфери на животни во Зоолошка.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
"Вмро победи на изборите" "Вмро има најголема поддршка" "Вмро има мнозинство" "Заев нема поддршка од народот"
Лек против запек.
Па нека работи штом е некој на власт. Не да руши. Тоа е глупавост. Популизам. Екстерно, РДТ...
Работа треба. Анѓушев (министерот) на свои вработени им дава 12,000 денари во Велес, а СДСМ се залага 16,000 да е минимална. А бе Кочо Анѓушев треба уште веднаш да ги крене платите. Лицемерие е поинаку.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Затоа Жерновски ќе добие стап подолг од Центар.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Па некоја си третина од сумата за изградба.
Не верувам дека баш толку би коштало, плус и дискутабилна е сумата за која се подигнати. Не може да кошта толку многу да земеш еден споменик од плоштадот и да го однесеш во Велес или во Охрид. Пак ќе ти кажам, она што може да се турне или одстрани за поефтини пари, треба да се направи. Јас само за згради не сум туркање, огромен трошок, плус зградите се секогаш корисни. Некои работи се едноставно срам за Македонија, и тие мора да се турнат.

Од друга страна, можеби е добро да остане некоја од глупостите кои ги направија низ Скопје, како потсетник на тоа што се случува кога неписмени и необразувани добијат власт, и тоа апсолутна власт.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Наспроти, НАТО не сака дупка на Балканот,а државите како РМ, СР, БиХ се уште не са во НАТО. СР може би никога или после доста, доста време, но кога имаш дупка, тоа е потенциално место друг да влези. Както и се дешава.
Затоа и Црна Гора е многу битна за датвори коишот около тази дупка и да нема излаз на вода.
Нaс не чувaaт зa кoгa ке се пaзaрaт гoлемите,кaкo кусур дa не дaдaт.Дa несaкaле дупкa дoсегa ке не примеa.Тукa тaкa им oдгoвaрa.Абе ти штo си мислиш декa Грцијa oдлучувa?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Па нека работи штом е некој на власт. Не да руши. Тоа е глупавост. Популизам. Екстерно, РДТ...
А као демек кога ДПМНЕ го градеше СК14, воведе екстерно, намали РДТ не беше популизам? :pos:[DOUBLEPOST=1496924852][/DOUBLEPOST]
Не верувам дека баш толку би коштало, плус и дискутабилна е сумата за која се подигнати. Не може да кошта толку многу да земеш еден споменик од плоштадот и да го однесеш во Велес или во Охрид. Пак ќе ти кажам, она што може да се турне или одстрани за поефтини пари, треба да се направи. Јас само за згради не сум туркање, огромен трошок, плус зградите се секогаш корисни. Некои работи се едноставно срам за Македонија, и тие мора да се турнат.

Од друга страна, можеби е добро да остане некоја од глупостите кои ги направија низ Скопје, како потсетник на тоа што се случува кога неписмени и необразувани дојдат на власт, и тоа апсолутна власт.
Ти и јас дали веруваме или не нас никој не не пита, толку кошта јеби га.
Сигурно нема да е на лепе очи.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Него ДПМНЕ не ги подржа најголем број на гласачи, нема господ и земјата не е рамна, нема пирамиди во Македонија или вонземјанци.

Тоа мора да го сватите и прифатите кад - тад.
За ВМРО ДПМНЕ знаеме дека освои најмногу пратеници и дека доби најмногу гласови на изборите. Тоа се потврдени податоци.
За другите работи... :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ти и јас дали веруваме или не нас никој не не пита, толку кошта јеби га.
Сигурно нема да е на лепе очи.
Не реков дека е на лепе очи, ама не може вака на кило да правиш проценка што колку кошта. Рушење или дислокација, две различни работи кои не можат исто да коштаат. Рушење зграда и или рушење споменик, повторно не може исто да коштаат.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Па некоја си третина од сумата за изградба.

Евтино, џабал'к!

Секоја година ќе ги местам и ќе ги шетам низ Македонија.

Нема шанси да е до толку.

Посебно за спомениците ефтино треба да е. Треба да се качат во камион и да се однесат во друг град.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
За ВМРО ДПМНЕ знаеме дека освои најмногу пратеници и дека доби најмногу гласови на изборите. Тоа се потврдени податоци.
За другите работи... :)
*мод*, оди бе обеси се со глупостиве. Кој го боли курот колку гласови освоил ДПМНЕ? Има мнозинство? НЕ.

Ајде гони се сега *мод* едно досадно.

Последно уредено од модератор:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom