Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Let.. закон ретро може да важи ако е поволен за граѓаните (и сељаните). Не можат да казнат некого дека продал пиво во 22 часот во 2005 г. Сега е забрането, ама тогаш не било.
со закон само ќе се донесат многу поостри казни за сторени дела на злоупотреба на државни функции или проневера на државни пари. Нема да се измисли некое ново дело, али пример ако се докаже дека некој направил такво дело, да може да се казне со затвор од 20-40 години без право на помилување и плус да му се забрани да врши јавна функција.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Имаме иста бљувотина од ДООЕЛ у која секој што не е директно локално засегнат од некој проблем баш го заболе за другиот. Тоа е тој примитивен континуитет кој очигледно неможеме да го избришеме од нашиот ген. Али незнам ни ја што се чудам, божем незнам со кој живеам.
Ова за себе си збориш?

Тоа ти е брале, дојди живеј во свиришичино да те види госпо.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Па има некој 500 000 очигледно. Плус дел од нас што не ја подржуваа,а сепак нејкат да се руши.

Мислам дека не се разбираме.

Не се бара да го руши секој објект што е направен тогаш, зошто тоа не може да се случи, иако јас би сакал тоа да се случи.

Туку просто, се што може да се отстрани без причинување на некоја голема штета и со разумен трошок да се отстрани. Тоа значи, Галии, споменици, разни глупости, стопирање на проекти, пренамени на објекти и слично.

Мене нешто најгрозно ми се тие белите плочки на плоштад. Како во турска бања да си.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Дa им пoнудиме нa Грците дa гo срушaт aмa без нaдoмест.Јaс мислaм декa зa 2 денa ке гo снемa кoмплет целo СК14.Ем пaри немa дa трoшиме, ем у Нaтo ке влеземе,ем Пеџa и Грoздaн пaк сo келнерите ке игрaaт Сервa нa сред плoштaд ем пaк зa Зaев ке глaaсaт стaнaрите :bravobe:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Сепак, опцијата која е на власт нема легитимитет за рушење. Впрочем, не ни доби најголема поддршка на изборите. ВМРО ДПМНЕ ја поддржаа најголем број на гласачи. Ако разговараме на таков начин.
Во секој случај, она што е направено (на некој му се допаѓа, на некој не) нема потреба да се руши. Тоа е глупаво. Ајде сега некој железничката станица во Скопје да рече да ја руши. Не му треба на Скопје толкава.. демек. Или слично нешто. Она што е направено, направено е.

Мислам дека „галиите“ се приватна инвестија на угостители. Некои концесии имаат, така нешто.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас лично кога би се прашувал, прво би ги турнал Триумфалната и Аце, би го сотрел панормаското тркало и галиите би ги пуштил да отпловат до Грција. Спомениците на плоштад би ги десткувал.
Ставро, знаеш колку ќе чини ова ?

Член од
5 август 2016
Мислења
118
Поени од реакции
22
Сепак, опцијата која е на власт нема легитимитет за рушење. Впрочем, не ни доби најголема поддршка на изборите. ВМРО ДПМНЕ ја поддржаа најголем број на гласачи. Ако разговараме на таков начин.
Во секој случај, она што е направено (на некој му се допаѓа, на некој не) нема потреба да се руши. Тоа е глупаво. Ајде сега некој железничката станица во Скопје да рече да ја руши. Не му треба на Скопје толкава.. демек. Или слично нешто. Она што е направено, направено е.

Абе нека рушат се шо има врска...... :brlav::brlav: иначе шо викаш и е поточно СДС не дојде на власт од граѓаните дојде на власт од горе да не беа тие шо требаше немаше З.З да биди Премиер и СДС да биди на власт а ВМРО ја изгласа 450.000 луѓе од кој СДС пола немаше од овие.
И ете сега мерцедесот не му чинел и на З.З така стоел во гаража мачките го изгребале :sneaky::jeeee::jeeee: ама кај да е нема тој да купи од 600.000е ќе земи нешто помало од 800,000е

Член од
17 август 2011
Мислења
10.265
Поени од реакции
18.226

Не се бара да го руши секој објект што е направен тогаш.

Туку просто, се што може да се отстрани без причинување на некоја голема штета и со разумен трошок да се отстрани. Тоа значи, Галии, споменици, разни глупости, стопирање на проекти, пренамени на објекти и слично.

Мене нешто најгрозно ми се тие белите плочки на плоштад. Како во турска бања да си.
Сметам дека секое отстранување ќе биде неразумен трошок, зашто парите се веќе вложени. Мислам секој од различна причина гласал и има различни очекувања, ама при толку проблеми да се задржуваме на естетика е смешно. Зашто кој ќе одреди кои од градбите треба да се тргнат а кои не?

Ако е проблемот стилот на градба и политичкиот реваншизам а не финансиите, тогаш ништо се нема сменето.

Член од
5 август 2016
Мислења
118
Поени од реакции
22
Сметам дека секое отстранување ќе биде неразумен трошок, зашто парите се веќе вложени. Мислам секој од различна причина гласал и има различни очекувања, ама при толку проблеми да се задржуваме на естетика е смешно. Зашто кој ќе одреди кои од градбите треба да се тргнат а кои не?

Ако е проблемот стилот на градба и политичкиот реваншизам а не финансиите, тогаш ништо се нема сменето.
Да не грабнат да ги руша овие споменициве... не е еден :D :D :D: D

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
"Вмро победи на изборите" "Вмро има најголема поддршка" "Вмро има мнозинство" "Заев нема поддршка од народот"

Лек против запек.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Да, не е легитимет за рушење тука за апсана на овие говната предходни.

Него ДПМНЕ не ги подржа најголем број на гласачи, нема господ и земјата не е рамна, нема пирамиди во Македонија или вонземјанци.

Тоа мора да го сватите и прифатите кад - тад.

S

silmarillion

Гостин
Ова за себе си збориш?

Тоа ти е брале, дојди живеј во свиришичино да те види госпо.
Да ти кажам една вистина може? Ни образование, ни здравство ни живот ќе видиш кај и да си. Не дека живееш надвор од Скопје, него дека и у Скопје истото нема да го видиш. Не постои пара што може да ти реши образование и здравство. Тоа не се решава со пари. Тоа се решава со подигање на свеста на луѓето.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078

Не се бара да го руши секој објект што е направен тогаш, зошто тоа не може да се случи, иако јас би сакал тоа да се случи.

И мене тие ми се најгрозни, баш ме занима на која будала му текнало такви плочки да стави. Исто фасадата од зградата карши Тренд е катастрофа, таму утнале и со дизајн и со бои. Не дека другиве фасади се многу поарни ама таа кај Тренд ептен ми боде очи, бљувотина тешка.

Што се однесува до дислокација, освен ова што си го набројал ( споменици, галии ) треба да се види можноста да се срушат две згради, оние што никнаа кај Бристол директно пред терасите на Центарци.
За оние поред кејот не сум за рушење, ем многу пари ќе коштаат ем директно на никој не му сметаат, но овие две кај Бристол што им никнаа буквално пред прозорците на Центарци треба да се срушат. Само тоа многу тешко би било да се изведе, ептен се прилепени до зградите на станарите.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Да ти кажам една вистина може? Ни образование, ни здравство ни живот ќе видиш кај и да си. Не дека живееш надвор од Скопје, него дека и у Скопје истото нема да го видиш. Не постои пара што може да ти реши образование и здравство. Тоа не се решава со пари. Тоа се решава со подигање на свеста на луѓето.
Сум бил јас лево, десно, горе - долу знам како се живее.
Ти велам прошетај и ти малку, биди малку авантуриста дојди в Свирипичино.
Живот и пол има да се препородиш.

А ако веќе зборуваме за свест на луѓето ти не треба воопшто тоа и да го спомнуваш, твоите идеи за рушење или "дислокација" на СК14 (не си сам) се налудничави.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom