Никаде не напишав дека не ми смета СК2014, напротив, од урбанистичко планерски аспект можам точно да ти кажам што тој ппроект му прави на една урбана целина, од урбана инфраструктура до рекреативен простор.
Ама да напишеш сега ние сме власт сега, ќе рушиме, е ист манир како тоа ние сме власт ќе градиме што и како сакаме.
Овој наратив кој го наметнуваш води кон грашанско или партиско мнозинство?
Дали треба јавна дебата за овој проект и што како со него?
Дали е потребно демократски непосредно жителите на СК да одлучат за некој евентуален чекор?
Пишуваш на форум а бегаш од дискусија.
Ја не сум власт. Ја сум дал глас на власт која беше против тој проект и нејзини претставници кажуваа дека ќе се демонтира тој проект. Што не се огради бе Заев од Фрчко и Грчев у кампања кога збореа француски кључеви и слично?
Неможеш да имаш граѓанско општество у кое твојот приоритет ти е битен. Треба ли пак да ти повторам на тебе и на овој Змејковски дека не ставам приоритет на ништо, него дека реагирам на изјавата дека НЕМА НИКОГАШ да се сруши СК2014? Ете му го образованитео и здравството и корупцијата и се што сака нека му реши, никој не го спори тоа. Али провинцијалскиот примитивен момент, на мене да ми е само добро па другиот ако сака нека цркне, а тој другиот преку локални збори во Центар на 4 пати му даде ветар у грб со избор на Жерновски.
Кај бевте бе да се буните колку ќе кошта чистење на зградите кога Шарена револуција ги боеше? Кај бевте да се буните за цената на чинење на кршење на канцеларијата на Хорхе? Кај бевте да се буните за цената на дневници на цела полиција што беше ангажирана за сите протести? Како бе мајката од еднаш станавте економисти сите, разумни, праведни? Како?
Од која дискусија бегам? Од таа каде што почнавте сите да ретерирате од радикалните мерки кои беа главна снага во цела кампања?