Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
S

staycalm

Гостин
Иди ти по ЛГБТ паради и ќе се чудиш кога муслиман, кој што многу посериозно ги сфаќја работите кога идеш против неговиот господ.
Прашање е само кога некој од ИСИС ке разнесе геј-бар.
А Шведска, веруј ми, е собир на секакви луѓе кој што бараат "equal fucking rights" ко тебе.
И никако не им текнува дека можеби претерале со тоа.
Ама ако нека ги бомбардираат муслимани, што знам ја.
Не сум бил на геј парада до сега. Баш би сакал :)
ИСИС се канцер на општеството. Нешто што треба да се уништи за да се отстрани уништување од нивна страна.
Баш ми е мило за таквите луѓе во Шведска што бараат еднакви права. Разумни и интелигентни луѓе!
Па добро, за некого е претерување еднакви права, за било кое малцинство. Ги има многу што мислат дека им се дале премногу права на црнците, ама нели тие немаат ништо против црнци :D[DOUBLEPOST=1496688741][/DOUBLEPOST]
Не можам да се ставам во туѓа кожа, мене убаво ми е во мојата.
Имаш деца и луѓе кои се на смртна постела, бараат секој ебан ден донации од народ зашо фондот нема пари да покрие или не сака да покрие. Е, кога фондот ќе има пари за сите овие кои не избрале да прават операција по своја волја, тогаш бујрум, нека даваат и на Фифи.
Чудо, се согласувам со тебе за ова. Иако би сакал фондот да покрива вакви операции, има некои што се многу поприоритетни за кои треба да се обезбедат средства.

Член од
5 јуни 2017
Мислења
18
Поени од реакции
9
Не сум бил на геј парада до сега. Баш би сакал :)
ИСИС се канцер на општеството. Нешто што треба да се уништи за да се отстрани уништување од нивна страна.
Баш ми е мило за таквите луѓе во Шведска што бараат еднакви права. Разумни и интелигентни луѓе!
Па добро, за некого е претерување еднакви права, за било кое малцинство. Ги има многу што мислат дека им се дале премногу права на црнците, ама нели тие немаат ништо против црнци :D
Фората е што бараат еднакви права, ама сакаат да бидат по-еднакви од другите ако сфаќаш што сакам да кажам.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Барам еднакви права, не барам повеќе права од другите. ЕДНАКВОСТ.
Па еднаква си.
Законите важат еднакво за сите граѓани на Македонија

S

staycalm

Гостин
Па еднаква си.
Законите важат еднакво за сите граѓани на Македонија
Де не ме замарај ти. Досаден си и ти и твоето намерно изигравање интересен обраќајки ми се во женски род. Као, испари, имаш овде 10 други кои можеш да ги цитираш. Не ме цитирај мене.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Не можам да се ставам во туѓа кожа, мене убаво ми е во мојата.
Имаш деца и луѓе кои се на смртна постела, бараат секој ебан ден донации од народ зашо фондот нема пари да покрие или не сака да покрие. Е, кога фондот ќе има пари за сите овие кои не избрале да прават операција по своја волја, тогаш бујрум, нека даваат и на Фифи.
U sekoj slucaj prioritetnite treba da imaat prednost, no i ovie slucaevi ne se pomalku bitni za da dobijat apsoluten ignor.

Член од
5 јуни 2017
Мислења
18
Поени од реакции
9
S

staycalm

Гостин
http://itspronouncedmetrosexual.com/2014/05/dear-white-straight-cisgender-men-privilege/#sthash.8he62O3U.dpbs\
Мислам дека точно знаеш за каков тип на луѓе зборам.
Не можам да го читам текстот. Ама насловот е точен. Постојат привилегии за категориите наведени. Работата е сите да се еднакви

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Де не ме замарај ти. Досаден си и ти и твоето намерно изигравање интересен обраќајки ми се во женски род. Као, испари, имаш овде 10 други кои можеш да ги цитираш. Не ме цитирај мене.
ме интересира кое законско право кое важи за било кој граѓанин на Македонија, не важи за некој педер?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Опсег на негативни ставови и чувства кон хомосексуалноста, како што се: омраза, дискриминација, предрасуди, презир, одбивност, ирационален страв..
И кој (или кои) од сиве овие составни елементи на твојата дефиниција го (или ги) пропагирав јас?

Не прашувам каде, да не се мачиш да бараш, туку само да ми кажеш кој, ништо повеќе.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
ме интересира кое законско право кое важи за било кој граѓанин на Македонија, не важи за некој педер?
Правен е муабетот сто пати.
Нема такво право.
И почнуваат да кружат со муабет како не се прифатени од општеството, како он има другар на другар, братучед му, тетката ја одбиле од работа кога разбрале дека е дајк, и слично.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Zasto kje bese protiv?
I toa e neciv problem kako sto nekoj ima drug zdravstven problrm, nwkomu toa mu pretstavuva precka vo sekojdnevniot zivot ako ne e vidliv problemot ne znaci deka go nema, psihicki invaliditet e, zamisli ti se osekjas ko masko a moras da se odnesuvas ko zensko posto taka si rodena i nemas poinakov izbor, stavete se malku vo tugja kozha.
Психичките инвалидитети се лечат во психијатриска болница популарно лудница, имаш неколку такви низ државава, а колку што сум запознаен поретко психичките нарушувања се решаваат на хирушки начин.
Од каде сега испадна дека е ова психички инвалидитет? Нели не бевте болни, туку така сте родени, „поинакви“.[DOUBLEPOST=1496693497][/DOUBLEPOST]
Опсег на негативни ставови и чувства кон хомосексуалноста, како што се: омраза, дискриминација, предрасуди, презир, одбивност, ирационален страв..[DOUBLEPOST=1496688215][/DOUBLEPOST]
:vozbud::pos:
Кој вика дека секој хетеро ги сака останатите хетеро? Секогаш некој некого ќе мрази, еве мене има еден куп хетеро што ми се одбивни за дружба поради Х причини, значи ти не бараш еднаквост, туку сакаш сите во раце да те носат.

S

staycalm

Гостин
Психичките инвалидитети се лечат во психијатриска болница популарно лудница, имаш неколку такви низ државава, а колку што сум запознаен поретко психичките нарушувања се решаваат на хирушки начин.
Од каде сега испадна дека е ова психички инвалидитет? Нели не бевте болни, туку така сте родени, „поинакви“.[DOUBLEPOST=1496693497][/DOUBLEPOST]
Кој вика дека секој хетеро ги сака останатите хетеро? Секогаш некој некого ќе мрази, еве мене има еден куп хетеро што ми се одбивни за дружба поради Х причини, значи ти не бараш еднаквост, туку сакаш сите во раце да те носат.
Сигурно дека тоа не е ради тоа што се хетеро.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Од каде сега испадна дека е ова психички инвалидитет? Нели не бевте болни, туку
A kaj vide ti deka jas se izjasniv kako takva, jas ne sum lgbt, i ne smetam deka oni se psihicki bolni pogresno se izraziv u prethodniot komentar, smetam deka pretstavuva psihicka stega takviot problem kaj tie lica.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Правен е муабетот сто пати.
Нема такво право.
И почнуваат да кружат со муабет како не се прифатени од општеството, како он има другар на другар, братучед му, тетката ја одбиле од работа кога разбрале дека е дајк, и слично.
Пред неколку денови постирав видео од страна на Nicholas Cummings, човекот е екс претседател на Американската психолошка асоцијација и признава дека никогаш не е направен соодветен научен експеримент поради што настанува хомосексуалноста, едноставно политичкото влијание е преголемо и штом дигнеш два прсти за да предложиш такво испитување против тебе се дига хајка и те прават од гомно подолу поради што не ги почитуваш човековите права на хомосексуалците.
Веќе се на ниво на религиите, исто како што не смееш да го преиспитуваш постоењето на госпо, така и тука не смееш да им кажеш дека се болни оти ќе им ги повредиш човековите права.[DOUBLEPOST=1496693985][/DOUBLEPOST]
A kaj vide ti deka jas se izjasniv kako takva, jas ne sum lgbt, i ne smetam deka oni se psihicki bolni pogresno se izraziv u prethodniot komentar, smetam deka pretstavuva psihicka stega takviot problem kaj tie lica.
Моја грешка тогаш, суштината е дека сите имаме некаква психичка стега, еве мене нека ми поклони фондот 150 000 евра оти сакам да имам поубав живот, тоа мене секојдневно психички ме измачува и не се осеќам убаво во моменталната ситуација, ако некој се осеќа подобро да биде друг пол, јас ќе се осеќам убаво да имам пари, да лежам на плажа и некоја колумбијка да ме лади со голем лист дур си пиуцкам коктелче.[DOUBLEPOST=1496694025][/DOUBLEPOST]
Сигурно дека тоа не е ради тоа што се хетеро.
А поради што е?

Kajgana Shop

На врв Bottom