Војна Академија

• Креатор на темата Креатор на темата ultras1988
  • Време на започнување Време на започнување

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.146
Воена Акдемија е српска ТВ серија која е започната со снимање во 2012 година и има 2 сезони составена од 23 епизоди (16 прва сезона и 7 втора сезона).Траењето на една епизода е од 40-45 минути додека жанрот на серијата е комедија ,романса и драма.
Оваа ТВ серија го опишува животот на група кадети кои се примени во воената академија, каде започнува нивото образование за воени пилоти како и други авантури.Серијата го прати животот на кадетите од примањето на веста дека се примени во Воената академија, и го покажува животот во Воената академија на друг начин непознат за многумина.
Серијата доживеа огромна популарност во Србија каде што секоја Недела околу 2,5 милиони гледачи ја следеле оваа ТВ серија.После емитувањето на серијата огромен број на млади во Србија се пријавуват за прием на Воената академија и за военото средно училиште во Белград а за овој уписен рок бил поставерн рекорд каде дури 900 девојчиња конкурирале за Воената академија.
Какви се вашите впечатоци од ТВ серијата и зошто Македонија неможе да снима еден ваков вид на серија за разлика од турските срања кои ни одат во ударни термини.

Серијата е супер според мене има се во сцените... а што се однесува до тоа зошто кај нас нема таков проект одма ќе ти кажат нема пари :D

Нешто ми личат избуричкани епизодиве колку се што се ама битно завршува со големата парада во Белград и заминување сите во свој правец. Гледам дека од сите епизоди е направен филм кој есенеска бил премиерно прикажан. Би сакал да го видам ако го најдам сега брзо :D

Последно уредено:
Флешпоинт од Сител и воена академија од Алфа се единственото нешто добро што се дава по нашиве телевизии.Останатото е се пинкове гранд и не знам ти какви "звезде"

Конечно нешто што не е турско.. Серијата не е лоша.

Исто така се сложувам дека Флешпоинт е многу добра серија и е добро што се прикажува кај нас на ТВ.

Мене пред се кај серијата ме вооудушеви како таа влијае до ден денес врз кариерите на самите актери и како влијаела на позитивен начин врз младите во Србија.Како што кажа Љубомир Бандовиќ еден од актерите во серијата оваа е прв пат кога самите актери нема да бидат само прости забавувачи на народот туку преку своето глумење на овие улоги да придонесат до градење на прави морални вредности во Србија.Кај голем дел од млaдите успееа.А кај нас се дава турско-индиски шут и никаква домашна продукција и кога ја има е очајна , или на друг начин да се допре до младите да бидат исправени на вистинскиот пат.

Каде можам да ја најдам серијава, да ја спуштам. Јас ги имам спуштено на почетокот само првите неколку серии и после на таа страна кај што спуштав не објавуваа веќе и плус ја забораив страната.

Почна снимањето на трета сезона.

Vojna akademija 3 sezona veke se prikazuva na Sprski TV stanici, no na net. najdov samo kratki videa. Dali mozebi ima link kade moze da se pogldne online ?

А втората сезона каде може да се најде? Првата ја даваа на алфа лани знам.

Имаше една страница на која можеа да се гледаат еден куп серии кои ги снимале во Србија во последни 30 години. Но се жалеле од РТС поради авторски права, и страницата од пред 2 месеци е затворена.

Ајде имаат право што на страницата за 2-3 дена се поставуваа епизоди од премиерно емитувани серии како Воена Академија, но не беше во ред што се тргнаа серии кои се емитувани пред 20 години како Бољи живот, Сречни људи и ред други серии.

Fala Devilko. Na ovaa stranica e postavena samo prvata epizoda od 3-ta sezona na serijata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom