Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
D

DLM

Гостин
Од пред неколку недели во Канал 5 влезе живот. Тие од секогаш биле во тренд, секогаш на време знаат како да се престројат.
Почнаа со циклус емисии „Само вистина“. Последната емисија е
Петрит Сарачини и Оливер Андонов со жестока дебата
Ако правиме некаква паралела со оние тнр дебатни емисии на медиумите кои од секогаш се „слободни“, тогаш овој концепт и изборот на учесници е барем десетина копја понапред.
Во врска со емисијата кога некој од каг-модовите би биле задолжени и за емисијата што мислите колку забрани и каква политика на живот би воделе?

На почетокот напишав и се уште никој нема одговор.
Реков дека на 27 април е извршен ПРЕВРАТ во Македонија, во кој учествуваа сите присутни пратеници тој ден во салата.
Ова го пишувам затоа што и денес нема податоци за тоа
1. Колку присутни имало?
2. Колку од присутните гласале ЗА?
3. Колку од присутните гласале ПРОТИВ?
4. И колку има ВОЗДРЖАНИ?
5. Според која процедура (и дали е воопшто почитувана некоја процедура освен насоките од гувернерот) е направен според вас избор според мене преврат?​

Дали одлуките, законите, избор на влада и други и одговорни лица после ваков преврат се уставни и имаат уставност или се пак неуставни? Според мене поради немање на одговори на горните прашања може да се заклучи дека во Македонија на 27 април е направен преврат и е окупирана! Неуставност или ништавност сметам дека произлегува од тоа што секоја одлука или закон треба да биде потпишан од претсдател на Собрание а за закони и од претседател на Р Македонија, ако изборот на претседател е спорен дали неговата позиција е легална и легитимна?
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.994
Jas imam dosta prijateli od sds i dosta pati si razmenuvame mislenja za sitoacijava, rabotata kaj podrzuvacive na sds e toa sto bea spremni da go rusat grujo i toa site go znaevme,no neveruvav deka do tolku bea spremni da ja zrtvuvaat makedonija samo za da se trgne grujo od vlast iskreno ne znaev deka grujo tolku vredi spored zemja pola makedonija spored pari nekolku milijardi evra iskreno jas sum za vmro od koga znam za sebe i tolkava vrednost ne mu davam na grujo on i zaev i sekerinska i branko i gordana i site okolu niv vredat da im dades edna prostorija od 10 m2 i resetki okolu niv i nisto poveke. a vo isti kos ste i site vie sto pred drzavnite interesi gi stavate vasite milenici politicari bez razlika dali bile vmro i sds. sto se odnesuva do kriminalot bidejki toa bese glavniot problem celi 2.5 godini blokada so protesti saranje.palenje i tepanje policija. jas bi ve prasal zosto sega ne izlezete na protesti i ne krsite i palite i tepate policija koga znaeme deka segasniov premier e kriminalec na ist nacin faten kako i prosliot premier koga vrsi kriminal plus za ovoj ima i video polesno moze da se dokaze deka ne e montirano, zosto sega ne izlagade tvrdevte deka ne rabotite za nikogo niti za sds niti za soros velevte deka protestirate zaradi presluskuvanite razgovori na koj imalo dokazi deka se vrsi kriminal ako e taka izlezete i sega imate premier kriminalec 1 evro za viceto i plus ednas aboliciran i plus edna koaliciona partija so nego za koja velevte deka se isto kriminalci, no sega ne se sega se posteni dragi moi vas vi bese samo edno bitno da go oborite vmro po sekoja cena vas kriminalot ne vi precese zatoa sto kriminal od sekogas imalo i ke ima ne samo vo makedonija tuku sekade vo svetov toj sto vladee krade nema edna vlada koja ne go pravi toa i toa vie go znaevte no nemozevte veke da podnesete da bidete nadvor od igra 11 god,a strancite nemozea da gledaat kako se razviva drzavava i eve vi sansa se nadevam deka nema da ja iskoristite kako vo minatoto koga vladeevte namesto da se vrabotuva da se brka, namesto da se pokacuvaat i bidat redovni platite da se namaluvaat i da ne se platat minimum 2 meseci vo godinata kako vo minatoto se nadevam deka nema da gledame zemjodelci pred sobranie i najvazno nema povtorno da go menuvate znameto i imeto i nema da ima pomestuvanje na granicite ako ne go napravite ova ako gi stitite interesite na makedonija i prodolzite da ja razvivate makedonija ekonomski togas ne 11 god vladejte 20 god i jas licno ke glasam ako e taka no poznavajci ve kakvi ste cisto sumnjam so sreka.
1. Пишувај кирилица.
2. Употребувај интерпукциски знаци.
3. Како тоа е жртвувана Македонија?!
4. Кога била палена полицијата?!
5. Да, видеото не е целосно и плус сеуште нема докази дека ги зел парите. Значи санкцијата е една за извршувањето на делото- барање и земање на мито, а друга е за барање на мито. Затоа истрагата сеуште е во тек. Башка имаш тон материјали, сведоци и докази (само ти си во времето многу назад), каде се потврдуваат криминалите на Груевски и луѓето околу него, како на пример, лица кои земаат социјална помош исплаќаат илјадници евра за партијата, како се крадат пари и местат тендери и како се присилуваат цели компании да дадат по 50.000 денари за партијата...! Значи Заев тоа што го барал од еден, оние константно го правеле со многу големи компании и фирми низ цела Македонија. Сега тука остануваат неколку прашалници. Првиот е дали Заев можеби ги зел парите, дали имало во минатото уште вакви случаи каде сеуште нема покренато некоја истражна постапка и дали некоја фирма ќе се осмели да застане зад Вистината и да каже дали навистина в(м)ро праќала лица, со закани и уцени, да бараат пари.
6. Аболицијата не значи дека бил или е криминалец. Криминалот не е докажан, па тој е невин, се додека не се докаже спротивното. Околу смешката наречена “Пуч“- оној монтираниот случај, каде демек вршел насилство врз високи државни функционери, а всушност заклучивме дека премиерот снимал во кабинетот, што не е мала работа, затоа што тоа може да го користи како уцена За “Пуч“ беше ослободен поради недостаток на докази. Сега може ти и КаракамиШева јавно да излезете и да тврдите дека не е така, но така е. Имаш сведоци од МВР кои ќе сведочат околу тоа кој, како, зошто и кога прислушкувал.
7. Се гледа дека си в(м)ровец. Прво, јас 2 пати протестирав. Ниту Сорос ме платил, ниту сдсм. Во вашето време не постоеше нешто кое се викаше “слободна иницијатива“. Секое движење го прогласувавте за предавничко, соросоидно, антидржавно, па неколку пати упаднавте во неколку невладини организации, неколку уништивте тотално, а потоа дадовте 250.000 евра за правење невладини, со владини пари! Или ако во просек дававте во 50.000 евра, по 10 г. тоа се 500.000 евра и овие 250.000, тоа вкупно ти се дадени 750.000 евра за глупости, а земјоделците сеуште ги чекаат субвенциите од 2015 г., кои постепено започнавте да ги исплатувате минатата недела. Па потоа другите ќе ги прогласуваме за предавнички и антидржавни!!! Да не зборувам за фрлените пари за субвенционираните летови, “Купи куќа, купи стан“, сега за некакви прозори, за незаслужените стипендии.....тоа се оние легалните трошоци кои се апсолутен вишок. Јас сето тоа би скратил, а мора да се скрати (или барем да се започне да се крати) од некаде ако се сака постабилна економија. И каков е тој економски раст кој не доведе до 4 милијарди евра долг за 11 г., или преку 320 милиони само оваа година!? Мислам дека врска си немаш од економија и врска немаш за тековните настани. Но што е, тука е. Некогаш треба да се задоволиме и со она што го имаме, па затоа нема многу да ти ги коментирам секојдневните елементи кои се пронаоѓаат во жаргонот на просечниот в(м)ровец затоа што веќе на сите им е здосадено. :)
 
D

DLM

Гостин
не се сите судови под иста команда[DOUBLEPOST=1496414972][/DOUBLEPOST]Силно светнал ден!

Хојт Ли ке има пософистицирана задача од Бејли.... да се задржи тенко мнозинство во кое најголемиот стратешки пријетел на уса во регионот, албанците, ќе бидат јазичето на вагата, како на времето мистер кока кола... се додека не се отргне Србија од руското влијание и не се заокружи целиот регион, Македонија нема да може самостално да се развива... всушност и по падот на Србија Македонија е потребна, ако случајно Грција проба да изигрува нешто како сега Филипини, тогаш преку ноќ ке излезе од фиока геноцидот врз македонците и чамите и ред други работи...
Си требал и авторот на таа велелепна мудрост да го испрсиш, вака ми подметна да одам на линк и да видам за кого се работи а тами нашиот лобист од Косове!
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.209
Поени од реакции
21.948
Од Монастири бил... јас пак се чудам зошто мисли дека источна македонија се бугари а тој жалниот цел живот не мрднал од Кравари.
Веќе ако толку те интересира од Цапари сум. Тоа ти иди дијаметрално спротивно од Кравари. Знаеш Кравари ти е на патот према Флорина а Цапари ти е на патот према Охрид, Охер или како и да е по ново. После во Кравари ти се пољани луѓе за кој е општо познато дека се прост народ воглавно доселен од мариовските напуштени вукојебини. Цапари од друга страна ти се горјани еснаф луѓе.
И не мислам само јас дека западна бугарија е населена со Бугари. Западна бугарија е тоа што ти го викаш источна македонија. Додуша не си ти крив, така те учеле. Како го објаснуваш фактот дека во Албанија живеат Бугари и дека Албанија треба да се грижи за бугарското малцинство како услов поставен од Еу и кое според официјални податоци брои 100000 жители.Ми е мака сега да барам линкови и официјални податоци , ете @fmi нека ти постира ако не му е мака. Значи почнувајќи од исток према запад имаш Бугари , Бугари после ничија земја населена со господ знае што и после пак Бугари. На југ пак Бугари од таа ничија земја а на север Срби. А најтрагично од се одма до границата со Бугарија од Бугарска страна пак Бугари. Само Струмичани и латинска македонија нешто друго. Латинска Македонија ти е потценувачки назив за населението од геогравска западна македонија кое се наоѓа источно од течението на Вардар пошто зборат латинско македонски или на некој неразбирлив бугарски дијалект.
 
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.014
Поени од реакции
3.757
Вече втор ден живот во Мачедониа, сонцето изгреа вчера а кога ќе зајдит сеуште не знаеме, затоа радувајте се чеда божји! :popce:
Вака некако му доаѓа добро утро за пучаните во окупирана земја.

Бидејќи имаше интензивно миење кај орл со екстерно, трагична смрт на деца и слични дребулии, дојде време нешто и да се работи па еве линк до колумната на
Мирка Велиновска во Дневник објавена на првиот ден од доаѓањето на живот во Македонија.

„...македонски народ ве советуваше низ вековите да не летате како слепци по бумбар, оти кај и да е, ќе ве слета на гомно? И го послушавте ли макар еднаш гласот на умниот? Јок! Пошто слушате команди на далечинско и редовно атериравте меко на смрдливо гомно, сега што правиме? Дада ви Ангела ќе си ја зема својата судбина во свои раце. Вие што линија ќе следите, баш ме интересира оти судбината на Македонија и Македонците четврт век ја проигрувате на комар прогласувајќи ги евроатланските буљаши за наша единствена судбина. Демек тие имаат право да си кројат ем своја судбина, ем на сите оние на кои им го имаат меракот, а нашата ја пишуваат сетики некои евроатлански муфљузи. И немала алтернатива!?“

Има многу написи (кои се претежно од 3 до 15 збора како овој „На куров пишува. Сакаш да прочиташ?“) кои.... па сакав да ставам еден текст за препознавање на психопати во 10 ситуации, подготвен пред 2-3 год. ама ај за тоа ќе одиме челор по чекор...
Нема да се лутат некои ако во тој текст се најдат - нели?[DOUBLEPOST=1496386733][/DOUBLEPOST]
Зошто прашање и одговор во исто време?
Па самиот си рекол значи овој суд е криминален и треба да се реформинира!
Вие сте за греота. Уште ја читате и и верувате на Мирка? Читајте ја и слушајте ја, ваша работа, но барем не ја гледајте оти тоа лошо ке ви се одрази на либидо и потенција.... Не приметувате дека Мирка неможе ни слон у гз да убоди? Еве, контра не се што лупа страшилото, Хојт Ји од есен ке биде амбасадор на САД во РМ, официјално потврдена информација. Да, оној заебаниот Ји, оној што му еба матер и на грујо, и на хорхе и на тврдокорните, оној што им го подмачка дупето и им го бапна до даска. Ама изгледа без знаење на Трамп ке иде овде да амбасадорува? Леле, леле, кога ке разбере Трамп кој овде дошол за амбасадор.... ете ти ја Мирка.
 

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.920
5. Да, видеото не е целосно и плус сеуште нема докази дека ги зел парите.
Да те корегирам за болдираното. Доказ има, ама дека не ги зел парите. Ниту пак овој ѓомити бизнисменов ветил дека ќе даде пари. Тоа самиот го изјави.
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.209
Поени од реакции
21.948
Абе, зошто другиот дел од цитатот си ми го скинал? :D
Затоа што претпоставив дека имаш грешка направено и си мислел на некој друг пошто јас воопшто не прашав од каде му е пиштолот. Јас онака иронично прашав како стигнал така брзо со оглед какви патишта ни оставил режимот. Ако сум грешка проштевај, сум немал задни намери.
 

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Цапари од друга страна ти се горјани еснаф луѓе.
И аеродром да нема ?

Остани си ти Цапари, биди си за фирерот и не се занимавај со политка и историја (посебно) глеј си ецнафот :pos:
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.209
Поени од реакции
21.948
Зависи шо значи глупирање за тебе, различна перцепција за една иста работа води до различни заклучоци, во секој случај жестоките напади и инстант реакции на било кооја медуимска активност на Столе, е индиција за прпање од него, неискомпромитиран, воен ветеран од 2001, има тестиси за фронтална борба...е сега некој кој гласа за Крсте Мукоски да напише глуп за Столе, е најмалку заебано моронска работа.Најмалку.
Колку вреди за политика ќе видиме, допрва, иако како велиш од конфликтот поминале 17г а сеуште има последици и потреси од истиот, како шо гледаш. Глуп за политика по мафијашки критериуми и не е така лоша работа.
Инаку кога читам тука некои ликови, се тешам со тоа што си создавам перцепција дека се измислени, дека некој преку пишување на такви моронски работи од тие профили се обидува да создаде некој искривена перцепција за подджрувачите на власта, несфатливо е за мене дека навистина постојат такви хуманоидни морони во реалноста. Или се работи за најобични климоглавци и полтрони.
Опортунистички телиња.
Не го сфаќај ова лично.

П.С Прв пат во јавност излегоа слики од ентериерот од објектот на Влада, се надевам за секој од објектите од СК2014 ќе има нешто како мини документарец да види народот, каде и како народната власт, ги трошела народните пари.
Па нека го изрази мислењето на избори.
Тука ти е грешката. Никој не го спори неговиот хероизам или тактичка спремност во воени услови или неговите способности како генерал или што и да бил. Никој не рече , најмалце јас дека бил кукавица , се криел , дезертирал или ништо слично на тоа. Од друга страна во овие 17 години од кога заврши конфликтот имаше доволно време и прилики да покаже и докаже колку го бива во дипломатија и политика. Со самото тоа што е на самото дно на политичкиот живот на републиката за кој никој не му е крив освен самиот тој кажува само по себе колку го бива за тоа и од тоа нема бегање. Друга грешка која ја правиш и не само ти колку што гледам дека е ако некој е стручен во некоја област во животот по автоматизам е способен и истата да ја менаџира или попросто кажано ако некој е добар механичар за автомобили по автоматизам ке знае и да води фабрика за автомобили, да раководи со човекови ресурси, да бара пазари и да склучва договори. Не е тоа едно те исто.[DOUBLEPOST=1496420319][/DOUBLEPOST]
И аеродром да нема ?

Остани си ти Цапари, биди си за фирерот и не се занимавај со политка и историја (посебно) глеј си ецнафот :pos:
Од каде јас за Фирерот ? Мал ти е аватарот и сликата во потписот. Ја сум за Беса :love:
 
D

DLM

Гостин
Вие сте за греота. Уште ја читате и и верувате на Мирка? Читајте ја и слушајте ја, ваша работа, но барем не ја гледајте оти тоа лошо ке ви се одрази на либидо и потенција.... Не приметувате дека Мирка неможе ни слон у гз да убоди? Еве, контра не се што лупа страшилото, Хојт Ји од есен ке биде амбасадор на САД во РМ, официјално потврдена информација. Да, оној заебаниот Ји, оној што му еба матер и на грујо, и на хорхе и на тврдокорните, оној што им го подмачка дупето и им го бапна до даска. Ама изгледа без знаење на Трамп ке иде овде да амбасадорува? Леле, леле, кога ке разбере Трамп кој овде дошол за амбасадор.... ете ти ја Мирка.
Да ете сега после ова твое писание гледам дека сме за греота! И ветувам нема повеќе да ја читам Мирка, инаку за либидо и потенција одам на порнхаб.
За тоа здебеленото има линк за проверка?
Тоа што тој им „еба матер“ на тие што си ги наброил, да повторам ме заболе Стојко, проблемот е што тој и вие и „ебавте матер“ на Македонија!
Едно прашање не мора да одговараш ако немаш податоци - Со колку гласови Џафери стана ваш претседетел на Собрание?
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.209
Поени од реакции
21.948
Јебеш ти и љубов кон татковина и сѐ. Јас да поддржував диктаторска власт која мамата му ја расплака на народот кој наводно родољупците многу го сакаат и да се класифицирав како припадник на истата група во која спаѓаат ќосињата, ќе си го подвиев опашот и ќе си заминев од државата без збор да кажам, а не уште да се перчам како петел и гордо да кукурикам наоколу. Овака туѓ срам ме јаде.
Полека Агда полека, кочи малце.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.276
1. Колку присутни имало?
2. Колку од присутните гласале ЗА?
3. Колку од присутните гласале ПРОТИВ?
4. И колку има ВОЗДРЖАНИ?
5. Според која процедура (и дали е воопшто почитувана некоја процедура освен насоките од гувернерот) е направен според вас избор според мене преврат?​
Своите гласови со потписи го потврдиле мнозинството од вкупен број на пратеници.
Шом имаш ЗА повеќе од 60 пратеници, никаква улога нема ни воздржан ни против ни тие шо не гласале.
за донесување на било која одлука, закон, измена.... важат гласови на мнозинство во собранието.
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.209
Поени од реакции
21.948
Треба да го сфатиш и него и другиве сендвич-куртони. нив им се сруши светот, како на наци-Германците 1945. Не знаеја што се случува, кога нивниот фирер веќе не ги држи конците.
Оно е навикнато да си има газда кој ќе му фрла трошки под маса, а тоа да лае по луѓе.
Голема промена и стрес ти е тоа, ќе им требе време да се прилагодат. Имај разбирање и толерирај ги овие хистерии, халуцинации и плачење. Ќе им помине со време.
Ти бе најде да збораш од сите други? Пола администрација ти ги бришеше лајната кои ги посра оти ти сам немаше доблест сам да си ги забришиш и тоа на очиглед на сите и да признаеш дека згреши и дека те насанкаја како мало дете. Па уште и совети делиш, газди конци ова она. Барем ќути , не јади гомна ако ништо друго.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.992
Поени од реакции
16.048
1. Пишувај кирилица.
2. Употребувај интерпукциски знаци.
3. Како тоа е жртвувана Македонија?!
4. Кога била палена полицијата?!
5. Да, видеото не е целосно и плус сеуште нема докази дека ги зел парите. Значи санкцијата е една за извршувањето на делото- барање и земање на мито, а друга е за барање на мито. Затоа истрагата сеуште е во тек. Башка имаш тон материјали, сведоци и докази (само ти си во времето многу назад), каде се потврдуваат криминалите на Груевски и луѓето околу него, како на пример, лица кои земаат социјална помош исплаќаат илјадници евра за партијата, како се крадат пари и местат тендери и како се присилуваат цели компании да дадат по 50.000 денари за партијата...! Значи Заев тоа што го барал од еден, оние константно го правеле со многу големи компании и фирми низ цела Македонија. Сега тука остануваат неколку прашалници. Првиот е дали Заев можеби ги зел парите, дали имало во минатото уште вакви случаи каде сеуште нема покренато некоја истражна постапка и дали некоја фирма ќе се осмели да застане зад Вистината и да каже дали навистина в(м)ро праќала лица, со закани и уцени, да бараат пари.
6. Аболицијата не значи дека бил или е криминалец. Криминалот не е докажан, па тој е невин, се додека не се докаже спротивното. Околу смешката наречена “Пуч“- оној монтираниот случај, каде демек вршел насилство врз високи државни функционери, а всушност заклучивме дека премиерот снимал во кабинетот, што не е мала работа, затоа што тоа може да го користи како уцена За “Пуч“ беше ослободен поради недостаток на докази. Сега може ти и КаракамиШева јавно да излезете и да тврдите дека не е така, но така е. Имаш сведоци од МВР кои ќе сведочат околу тоа кој, како, зошто и кога прислушкувал.
7. Се гледа дека си в(м)ровец. Прво, јас 2 пати протестирав. Ниту Сорос ме платил, ниту сдсм. Во вашето време не постоеше нешто кое се викаше “слободна иницијатива“. Секое движење го прогласувавте за предавничко, соросоидно, антидржавно, па неколку пати упаднавте во неколку невладини организации, неколку уништивте тотално, а потоа дадовте 250.000 евра за правење невладини, со владини пари! Или ако во просек дававте во 50.000 евра, по 10 г. тоа се 500.000 евра и овие 250.000, тоа вкупно ти се дадени 750.000 евра за глупости, а земјоделците сеуште ги чекаат субвенциите од 2015 г., кои постепено започнавте да ги исплатувате минатата недела. Па потоа другите ќе ги прогласуваме за предавнички и антидржавни!!! Да не зборувам за фрлените пари за субвенционираните летови, “Купи куќа, купи стан“, сега за некакви прозори, за незаслужените стипендии.....тоа се оние легалните трошоци кои се апсолутен вишок. Јас сето тоа би скратил, а мора да се скрати (или барем да се започне да се крати) од некаде ако се сака постабилна економија. И каков е тој економски раст кој не доведе до 4 милијарди евра долг за 11 г., или преку 320 милиони само оваа година!? Мислам дека врска си немаш од економија и врска немаш за тековните настани. Но што е, тука е. Некогаш треба да се задоволиме и со она што го имаме, па затоа нема многу да ти ги коментирам секојдневните елементи кои се пронаоѓаат во жаргонот на просечниот в(м)ровец затоа што веќе на сите им е здосадено. :)
се убаво, ама кога ќе дојдеме до конкретни работи, настанува молк, игнорација и се правите будали... ете пример случај Тенковски делови, со сите апелации и чуда и 3 години во фиоките на Уставен суд..стои Уставната жалба на Бучковски... Не е тоа случајно, Бучковски е клучен и во случајот Т-Хоме, јасен и чист случај, осудени се менаџерите кој давале мито на политичари од Македонија ( од СДСМ и ДУИ). и од Монте Негро... Ама сега тие политичари биле потребни за рушењето на наводното руско влијание на Балканот и се се заборава, настанува општо лудило и фук ин браин... дури али го тужи приватно сведокот:facepalm:
.. а не е мала пара за тоа време, па и двата случаи ... и ред други работи..
Ако за времето на денес веќе предходниот режим , владееше некоја автократија, сега има услови да завладее невидена диктатура, цензура и инквизиција, бидејќи нема опозиција подржана од надвор... проѕирни се лагите за руското влијание ... уништена е демократијата и во една Франција па за нас ќе зборуваме... всушност во самата уса не се знае кој владее, трамп е се уште марионета, сакал или не...
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: DLM
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.994
Да те корегирам за болдираното. Доказ има, ама дека не ги зел парите. Ниту пак овој ѓомити бизнисменов ветил дека ќе даде пари. Тоа самиот го изјави.
Добро, тоа може да се смета за доказ. Но и јас би изјавил така, затоа што прекршок е давање на мито.

Остануваат 2 прашања неодговорени:
1. Дали навистина станува збор за барање мито? Нас ни дадоа само 2 дела од видеото, што на крајот може и не мора да излезе така.
2. Зошто Заев бил следен со камера? Истото го имаше и со неколку функционери на помали опозициски партии, како Бошковски, или пак неколку про-опозициски новинари! Видовме од бомбите дека биле прислушкувани преку 100 новинари, а и видовме како организирано истите се напаѓаат, вклучувајќи го и нападот на Пешевски врз еден новинар. Дали тоа било правено со намера?!
 
D

DLM

Гостин
Своите гласови со потписи го потврдиле мнозинството од вкупен број на пратеници.
Шом имаш ЗА повеќе од 60 пратеници, никаква улога нема ни воздржан ни против ни тие шо не гласале.
за донесување на било која одлука, закон, измена.... важат гласови на мнозинство во собранието.
:pos::pos::pos:

Да не беше 61? Или сега откако животот дојде се потребни 60? Знаеш ли ти како се избира претседател? Со гласање, се гласа а не се дават потписи! Е сега каде можеме да ги видиме и изброиме тие гласови, и внимавај потребни се 61 а не 60!!!!
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom