smihajlo
Superposition, Relentless
- Член од
- 11 август 2010
- Мислења
- 3.771
- Поени од реакции
- 4.543
гички следува дека Светото Шпагети Чудовиште е мој творец и на се околу мене.
Не проблемот ти го посочив и тој може секој да го изведе од општо прифатените правила на логика.Ај да ти повторам, оти може така полесно ќе видиш:
- прв очигледен доказ; Светот околу тебе,
- втор очигледен доказ; ти самиот.
За проблеми со видот, постојат други решенија.[DOUBLEPOST=1496347053][/DOUBLEPOST]
Проблемот е во тоа што ти не се водиш од очигледните нешта и од својот разум, туку од идеолошките предрасуди, кои некој ти ги дошепнал и кои ти го помрачуваат умот.
Прочитај за импликација.
Како што кажав погоре 2 + 2 = 5 е точно пошто јас постојам и светот околу мене постои.
Јас и ти знаеме дека 2+2=4 е точниот одговор ама во случајов погоре ти сакаш да ме убедиш за наводно постоење на Бог.
Она што треба да направиш е да појдеш од она што ти е познато.
Јас знам дека постојам и знам дека светот постои ама не знам дали постои Бог и сакам тоа да го докажам.
И сега од тука сакам да докажам постоење на семоќно битие, а ти почнуваш од сосем обратен правец.
По таа логика 2 + 2 = 5 што е ирационално.
П.С Како што кажав ако идеме по дефиницијата дека Бог е семоќно, сеприсутно, сезнално суштество тогаш за нас обичните смртници е невозможно да го докажеме постоењето на такво битие.
Доколку ја измениш дефиницијата за Бог дека јас сум Бог и светот околу мене е Бог т.е сите сме дел од една целина тогаш да аргументот дека јас и се околу мене е доказ за постоење на Бог.
Ама ако идеш по дефиницијата дека Бог е посебно семоќно, сезнајно, сеприсутно суштество кое ќе ми суди во некој нареден живот тогаш ќе ти требаат докази за да го потврдиш тоа.