Kako do mykonos

• Креатор на темата Креатор на темата Сејлор-swift
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 ноември 2015
Мислења
8
Поени од реакции
3
Planiram da idam sam,na rizik poso iam muda.za zarabotka mi e ne mi e za odmor.Pa me interesira koja e procedurata dali mozam smeshtaj da najdam?

Смештај ќе најдеш ама работа не се надевај особено со МК пасош.

Што има врска каков пасош има? Нели читаш дека муда имал... ?

Имам пријатели кој работат на Крит по 3 месеци преку лето со мк пасош. Лани беа прв пат, работеа како келнери во хотел. Годинава отидоа на истото место да работат.

Се жалеа дека ептен тешко нашле работа дека касно отидоа (околу 20ти јуни), по неколку дена ќе се вратиле назад но нашле во последен момент. Инаку имало доста македонци, албанци на Крит кој работат сезонски.

Е за Миконос незнам како е.
:D

Миконос и Санторини не се споредуваат со ниту едно друго место во Грција. Едно што е ОГАН скапо, друго што си имаш работа со клиентела која бара квалитет и трето мноооооогу тешко да најдеш НОРМАЛНА работа, освен ако немаш некое големо искуство како бармен и слично... И пак на крај ќе заглавиш со пасошот Македонски.

Да напоменам само дека ова што го кажувам не е рекла казала муабет, туку ти кажувам од прва рака.

Jas rabota veke iam zagarantirano tuku smeshtaj i hrana treba samiot da si snabduvam

Ako znae nekoj koja e procedurata za da se stigne do tamu neka pise dr ne me interesira

Ako znae nekoj koja e procedurata za da se stigne do tamu neka pise dr ne me interesira
Аман де озбилно тоа ти е најтешкото ? Прочепкај низ google за меѓуградски превози низ грција, возови, автобуси, види од Солун со брод дали можеш да стигнеш, види од Атина може има нешто не знам ѕирни заеби форумов нема баш за Миконос да најдеш многу информации, да беше некое попристапно место во рок од 30 мин ке добиеше одговор ама Миконос не баш :D

Кажи им дека си од Македонија, не од Скопје и ќе те натепаат.

Jas rabota veke iam zagarantirano tuku smeshtaj i hrana treba samiot da si snabduvam
Кажи му во продавница дека имаш големи муда и ќе ти дадат без пари, исто и за смештај, покажи и ги на некоја Гркиња и ќе ти даде фри смештај плус гратис нозе ќе ти шири ;)
Јас да сум ко тебе со толкави муда прво ќе одам авто стоп до Атина, па ќе земам јадица и едно кајче во Атина и со тоа ќе шибам до Миконос, ем ќе имаш каде да спиеш, ем ќе ловиш храна, ем фри превоз, ќе се вратиш со една вреќа пари :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom