Работа на брод

Член од
3 мај 2017
Мислења
20
Поени од реакции
5
Нешто повеќе за waitress, buffet waitress на брод? Инфо за другарка, да аплицира или не? :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.084
@Dexter26 не сум пo мoрскaтa хрaнa, aмa ќе прoбaм нештo.
@Linawho некa aплицирa. У еднaтa aгенцијa зa aпликaцијa зимaaт 500 у другaтa мислaм декa беше 1500. Едни oд пoдoбрo пoтрoшените пaри у мoј живoт.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Дечки има некој што работи,или ќе работи на европски речен крузер,а го следи форумов?!

Sent from my D5103 using Tapatalk

EDCer

No Kitty, this is my pot pie!
Член од
19 ноември 2015
Мислења
1.043
Поени од реакции
815
Здраво дечки, тукуречи ништо не знам за работа наброд, може некој да ми објасни кои се позициите за работа, колку треба однапред да се плати и какви документи треба да се извадат? Одлично знам англиски јазик, имам лиценца за обезбедување, брзо учам и се вклопувам, физички сум здрав и немам проблем со било каква работа или клима, имат ли овие работи некаква предност? Кога е најдобро да се фати подобра сезона?

kazanski

чилакс
Член од
3 октомври 2011
Мислења
498
Поени од реакции
542
Здраво дечки, тукуречи ништо не знам за работа наброд, може некој да ми објасни кои се позициите за работа, колку треба однапред да се плати и какви документи треба да се извадат? Одлично знам англиски јазик, имам лиценца за обезбедување, брзо учам и се вклопувам, физички сум здрав и немам проблем со било каква работа, имат ли овие работи некаква предност?
Лиценцата за обезбедување мислам дека нема да ти прави некоја разлика, англискиот е фино што го познаваш.. иако со колегите од "Азија" ќе се разбираш на Неандртанглиски.
Имаш две (три?) агенции во Скопје што посредуваат за работа, а за однапред плаќање и екстра трошоци зависи од компанија до компанија (не зависи од агенцијата).

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Член од
23 мај 2017
Мислења
1
Поени од реакции
0
Дечки, читав малце од постарите постови и налетав на некоја агенција шо посредува работа за у гифт шоп. Се викаше Starboard. Неможам да најдам ништо на Google за неа, па ако знаете нешо во врска со тоа дали би биле љубезни да ме упатите каде или воопшто дали има сеуште можност да се аплицира од Скопје за таа функција.

Исто така би прашал и дали има некаква работа можеби во IT секторот? Во областа на систем администрирање, мрежно администрирање.

Фала ви однапред! :)

П.С. Коа би имал барем малку искуство во фотографирање (немам никакво), без двоумење би аплицирал за тоа, звучи доста забавно.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.084
Дечки, читав малце од постарите постови и налетав на некоја агенција шо посредува работа за у гифт шоп. Се викаше Starboard. Неможам да најдам ништо на Google за неа, па ако знаете нешо во врска со тоа дали би биле љубезни да ме упатите каде или воопшто дали има сеуште можност да се аплицира од Скопје за таа функција.

Исто така би прашал и дали има некаква работа можеби во IT секторот? Во областа на систем администрирање, мрежно администрирање.

Фала ви однапред! :)

П.С. Коа би имал барем малку искуство во фотографирање (немам никакво), без двоумење би аплицирал за тоа, звучи доста забавно.
Веднаш да ти кажам дека НЕ Е ЗАБАВНО! Ако најдеш по интернет фотографии како јас сум насмеан додека работев како фотограф на брод, не е вистина, ми го переа мозокот со Тајд.

Ако имаш соодветно образование и искуство, по можност и Циско/Мајкрософт сертификати топло ти препорачувам ИТ сектор. Офицер си, немаш нешто посебно контакт со гости, скоро ич и многу подобро си платен од сите други позиции кои ги наведе.

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
За колку време би заминал на брод од аплицирање.
Ако може некои веб страни од агенции што посредуваат.
Фала

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990

kazanski

чилакс
Член од
3 октомври 2011
Мислења
498
Поени од реакции
542
не сум на брод, отидов на средина на Март, седев 5 недели и дадов отказ. Ми се собра, по 20 саата работа, 3 дена во неделата. Можам со сигурност да кажам дека MSC Cruise Line се чудни. Имав доволно време да провалам дека мафијата е скелетот на компанијата, ако сакаш нешто ќе треба да дадеш нешто во возврат.
Ако не си ги знаете правата на брод, не одете на таа компанија.

Член од
15 август 2006
Мислења
18
Поени од реакции
2
posle mesec dena na carnival magic nemam nekoja zamerka ne e loso a i ima dobri portovi

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
posle mesec dena na carnival magic nemam nekoja zamerka ne e loso a i ima dobri portovi
шо убоо :) шо позиција си? ја крајот на јуни треба да летам така ми рекоа само уште да ми стигне гарантното и за визата да средам.

Kajgana Shop

На врв Bottom