Taka pisuvase na bratuced mi posle zemanjeto na drzavjanstvoto.Proveri si za sekoj slucaj moze ti go imaat potpisano.Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација. Luge ova e mojot nov status dali nekoj znae sto znaci citam deka ili e izdaden ukaz ili e vrateno vo konzulatot nekoj iskustvo so vakov status
pozzz
Устата да ти се позлати... хехеСегa нaјмнoгу сaкaм нaредниoт пoст дa биде 5-6 души дa се јaвaт декa земaле пoтпис oд вицепрезидентoт
Daj boze jas celo vreme sum proveruval gresen broj zamisli od 2005imam podneseno vnajverovatno e izlezen pa sega brkam da vidam so ke napravam na internet drug status ne mi kazuva treba da se odi direkno daj boze da mozam samo da si podignam da ne receat mi zastarelo vrska nemamTaka pisuvase na bratuced mi posle zemanjeto na drzavjanstvoto.Proveri si za sekoj slucaj moze ti go imaat potpisano.
Za inrwevju ili za proishod sakas da zakazes.Za proishod ne se zakazuva direktno dis.Ќе може ли некој упатен да објасни кај треба да се закаже термин електронски за вадење на бг пасош? Иначе сакам да идам директно во Софија не во бг амбасада во Македонија.
Овде ли треба??? http://www.aba.government.bg/?legal=9
Мoжеш и дa зaкaжеш зa прoизхoд.пoштo не ми се брзa имaше гужви дa не дремaм цел ден си зaкaжaв нa 9ти сaбaјле прв.у меѓувреме имaше гужви некaкoZa inrwevju ili za proishod sakas da zakazes.Za proishod ne se zakazuva direktno dis.
To nemet rok na traenje ko che ti se dajt ili odobrit drzavjanstvo te objavile i vo drz vesnik. Posle to koga sakash si go zemvash ukazotDaj boze jas celo vreme sum proveruval gresen broj zamisli od 2005imam podneseno vnajverovatno e izlezen pa sega brkam da vidam so ke napravam na internet drug status ne mi kazuva treba da se odi direkno daj boze da mozam samo da si podignam da ne receat mi zastarelo vrska nemam
Izvini a kade gledas do kade se stignsti jas cekam potpis od 15 mart ovaa godina i kako da vidam uste kolku ce se ceka fala ti mnogu pozzI meni taj status stoji od februara. Sad ces da cekas par meseci da ga potpisu. Stigli su negde do pocetak novembar sa potpisi.
Toa se potpisi sto cekaat lugevo za proizhod nekade na pocetokot na noemvri im se potpisani kako sto razbrav ti cekas potpis za ukazIzvini a kade gledas do kade se stignsti jas cekam potpis od 15 mart ovaa godina i kako da vidam uste kolku ce se ceka fala ti mnogu pozz
Na intervju bev Dekemvri 2015, ne e bas porano.[DOUBLEPOST=1495557158][/DOUBLEPOST]Хм и мене на 7 февруари ми се смена... но не се преправи до ден денес Во проверка од вицепрезидентот... ако си од порано може да го проверуваат твоето крими досие...
Stom odis nakaj Sofija prasaj do kade se so potpis na ukaz i spodeli so nas [DOUBLEPOST=1495557291][/DOUBLEPOST]Se slusnav so posrednikot i za na intervju (27 07 17 sum a poddadov vo dabc 21 10 16) znaci kako ubrzana postapkata mi e treba da nosam istite izvodi so bea za vo dabc za proishod prevedeni i legalizirani a ako odis redovna postapka i da ti zakazat inter. vo 2019g ne mora da nosis izvodi i rece deka ne se znaj nisto kako ke raboti novata vlada bi trebalo da e dobro.
Btw ako mu treba na nekoj prevoz do sofija od bitola i popatnite gradovi so kola 4ca po 2000den odenje cekanje i vrakanje 0038970274403 viber
Nema pravilo koj za kolkav period zema. Majka mi za eden mesec od ovoj status dobi potpisan ukaz, Drugarka mi za sest meseci go zema. Mene mi se smeni statusot vo "Proverka od Viceprezidenta", neznam dali e dobro toa ili ne. Inaku i jas cekam potpis na ukaz od Februari 2017/. Mojot posrednik veli deka seuste ne e pocnato da se potpisuva Viceprezidentot.Ima li nekoj informacija na sto se dolzi zastojov, dali poradi izborite, mene ovoj starus ne mi e smenet od 15 mart Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија. Kolku odi procedura nekoj vika 20dena,nekoj 2 meseca ima li nekoj tocno sto znae vi blagodaram pozz
И јас имав на 21 10 поддадено за происход, го добив , и на 11 мај поднесов документи во министерство. Ама мене интервјути ми е крај на јули 2018 ! Каква е таа убрзана постапка, прв пат слушам, никој не ми кажа дека е можнаSe slusnav so posrednikot i za na intervju (27 07 17 sum a poddadov vo dabc 21 10 16) znaci kako ubrzana postapkata mi e treba da nosam istite izvodi so bea za vo dabc za proishod prevedeni i legalizirani a ako odis redovna postapka i da ti zakazat inter. vo 2019g ne mora da nosis izvodi i rece deka ne se znaj nisto kako ke raboti novata vlada bi trebalo da e dobro.
Btw ako mu treba na nekoj prevoz do sofija od bitola i popatnite gradovi so kola 4ca po 2000den odenje cekanje i vrakanje 0038970274403 viber