- Член од
- 6 април 2005
- Мислења
- 2.959
- Поени од реакции
- 3.099
pisi mu plusche
https://twitter.com/i/web/status/866154585521479680
https://twitter.com/i/web/status/866154585521479680
Јас го спомнав Премиерот на Албанија како претставник од една од двете нивни матични држави, не спомнав никаква размена на територии со Р. Албанија нити пак Косово ( што ли да е сега во моментот). А што ке прават со новостекнатата територија што ке си ја зацртаат многу многу и не ме интересира. Ако сакат нека си се спојат со Албанија, ако сакаат со Косово, ако сакаат сами нека продолжат искрено многу многу не ме засега, нивна работа.А шо спомна бе Владе? Албанија не е таа истата држава која ти ја спомнуваш? Со истата идеја се носеше и Глупчо Георгиевски. Значи ако ги отфрлиме (според тебе) тие метастазирани делови да оставиме само пола Скопје и југоисточна Македонија и доста ни е. Какви сме и тоа ни е многу.
Никој не рече рај на земјата овие 11 години, далеку од тоа. Но ако споредиме со нечие друго владение претходно тогаш вреди човек да се замисли. Или вие бањатите како што милувате да кажете тоа што еден будала ке растури, ни 100 паметни неможат да го поправат.Наивни се уште повеќе овие кои мислат дека рај на земјава биле овие 11 години. Не се сите 20 годишни. Има кои памтат од 90та година (па бога ми и порано) како било. Од 27 години “демократија“ 17 е ДРПНЕ на власт. Паметиме Владе и тие што правеа, не само СДСМ.
Ја и онака веќе не гледам смисла да дебатирам со безмозочната маса.кај нас циркузот уште не е почнат, ова досега е само увертира, чекај да видиш каков вазелин ќе се истури тука на форумов, не ќе можеш да пишеш од што ќе се лизга.
Далеку сум јас и од бањати и небањати. Ниту пак тебе те оквалификував во некои. И треба да споредиш но на реална основа. Тоа што бандава ДРПНЕ растури, ни господ не може да го опраи.Никој не рече рај на земјата овие 11 години, далеку од тоа. Но ако споредиме со нечие друго владение претходно тогаш вреди човек да се замисли. Или вие бањатите како што милувате да кажете тоа што еден будала ке растури, ни 100 паметни неможат да го поправат.
Чим господ неможе да го порпави тогаш СДСМ сигурно не нели?Далеку сум јас и од бањати и небањати. И треба да споредиш но на реална основа. Тоа што бандава ДРПНЕ растури, ни господ не може да го опраи.
Така е Владе. Абе требало тебе да те изберат за мандатар и ќе ја опраеше. Помоќен и од господ си.Чим господ неможе да го порпави тогаш СДСМ сигурно не нели?
Затоа според мене да не чекаме ние од господ или од никој друг пошто сила бога не моли, да се оттарасиме од канцерогезниот дел од републиката како прво и основно дури не метастазирал на цела територија. За тоа што ке остани отом потом. Секако како велат кога ке влезиме во Еу, нема да има повеќе граници, пак наше ке си биди
Од канцерогениот дел ке се оттарасиме на тој начин што дел од него (оние најопасните метастази) ке пратиме во идризово, дел од него (оној сендвичарскиот) ке се тргни од јаслите и ке се стави на работа оти работата и од мајмунот направила човек, а оној најнеопасниот дел ке си го оставиме да си плаче на форуми....Чим господ неможе да го порпави тогаш СДСМ сигурно не нели?
Затоа според мене да не чекаме ние од господ или од никој друг пошто сила бога не моли, да се оттарасиме од канцерогезниот дел од републиката како прво и основно дури не метастазирал на цела територија. За тоа што ке остани отом потом. Секако како велат кога ке влезиме во Еу, нема да има повеќе граници, пак наше ке си биди
Веројатно мислиш на досегашната администрација?Се што требаше да се каже веќе е кажано. Сега земи си пуканки и гледај ги црпковци како ќе се оправдуваат што прифатиле за 400 евра цел месец да ги трти кој каде ќе стигне. Во онаа трошката мозок.
Неповрзано со твојот коментар, те читам и уште еднаш ќе изразам чудење, како е можно да си декларирана геј личност (твое право, нормално) и да ја поддржуваш политиката на дпмне? Од тебе поголем хипокрит на ова поле мислам дека е само ќерка му на латас, која знаеш и ти сигурно дека е лезбо, татко и пљука по се' што е лезбо, оваа ги брани лгбт луѓето а воедно ги ужива финансиите од татко и.Требаше да го праша колку знае за материјата која ја предаваше на полицајците оваа дрндупка, ама ајде, не сум Бетмен, немам толку политичка коректност.
Не бе демократија, си искажувам мој став и мислење. За демократија се залагаме нели ? Тогаш зошто вториот државотворен народ да го држиме во иста држава против своја воља кога тој очигледно не го сака тоа. Со сила љубов не бива. Ајде еден референдум нека направат на таа територија која ја споменав погоре и да видиме како би завршил, па да видиме колку сакаат да останат во заедничката ни државичка. Се сомневаш во исходот на еден таков референдум ? Би им го ускратил тоа право да се почитува искажаната желба на мнозинството граѓани ? Би им пратил војска, полиција ? Ти би отишол да ги спречиш ? Каде е демократичнсота во тоа о вие големи борци за права и демократија.Така е Владе. Абе требало тебе да те изберат за мандатар и ќе ја опраеше. Помоќен и од господ си.
Vo red e toa, ama sekoj poedinec si ima svoi lichni zhelbi, ubeduvanja, idei....Јас веќе се радувам од декември.
И погрешно мислиш дека го вртам задникот во зависност колку е сатот, туку го вртам спрема желбите и потребите на мнозинството граѓани на републиката искажано на избори и ја почитувам нивната желба и избор. Тоа е цел филм околу демократијата нели? Желбите и потребите на мнозинството наспроти желбите и потребите на поединецот.
Па дечко му е во вмро затоа, тој инаку не е за нив, пуста љубов.Неповрзано со твојот коментар, те читам и уште еднаш ќе изразам чудење, како е можно да си декларирана геј личност (твое право, нормално) и да ја поддржуваш политиката на дпмне? Од тебе поголем хипокрит на ова поле мислам дека е само ќерка му на латас, која знаеш и ти сигурно дека е лезбо, татко и пљука по се' што е лезбо, оваа ги брани лгбт луѓето а воедно ги ужива финансиите од татко и.
Немогуќе, некои личности даваат приоритет на проблемите на општеството пред своите лични проблеми и интереси Башка што последната линија помеѓу гејевите и фрлањето од покрив општо во светски рамки се десничарските партии. Левицата е во љубов со оние што ги каменуваат гејевите, тие се погоре на скалата на опресија.Неповрзано со твојот коментар, те читам и уште еднаш ќе изразам чудење, како е можно да си декларирана геј личност (твое право, нормално) и да ја поддржуваш политиката на дпмне? Од тебе поголем хипокрит на ова поле мислам дека е само ќерка му на латас, која знаеш и ти сигурно дека е лезбо, татко и пљука по се' што е лезбо, оваа ги брани лгбт луѓето а воедно ги ужива финансиите од татко и.
Ете ќе имате шанса за некој ден, недела што би рекле. Оправајте ја , поправајте ја па ке направиме едно сума сумарум по четири години. Некој тука гледам дека веќе слават како се средивте уште не дојдени. Твитерџиите свршавт од радост со нивните досетки. Ајде ке ги видиме по еден месец или година колку духовити ке бидат.[DOUBLEPOST=1495365052][/DOUBLEPOST]Од канцерогениот дел ке се оттарасиме на тој начин што дел од него (оние најопасните метастази) ке пратиме во идризово, дел од него (оној сендвичарскиот) ке се тргни од јаслите и ке се стави на работа оти работата и од мајмунот направила човек, а оној најнеопасниот дел ке си го оставиме да си плаче на форуми....
Многу јасно дека си има, но тоа завршува на денот после избори. До следните избори строго се гледа желбата на мнозинството наспорти желбите и идеите на поединецот.Vo red e toa, ama sekoj poedinec si ima svoi lichni zhelbi, ubeduvanja, idei....
Неповрзано со твојот коментар, те читам и уште еднаш ќе изразам чудење, како е можно да си декларирана геј личност (твое право, нормално) и да ја поддржуваш политиката на дпмне? Од тебе поголем хипокрит на ова поле мислам дека е само ќерка му на латас, која знаеш и ти сигурно дека е лезбо, татко и пљука по се' што е лезбо, оваа ги брани лгбт луѓето а воедно ги ужива финансиите од татко и.