- Член од
- 24 април 2008
- Мислења
- 10.942
- Поени од реакции
- 12.342
Јас ниту сум го видел, ниту сум слушнал за Трендо дека учествувал на протести, на партиски митинзи, на немири или било какви други јавни настани од политички карактер, а да биле организирани од страна на пастирот и пвеводбениците.Па кога ќе видам линк од трендо педерот, духовниот гуру на бетмен, кој ги преспа овие е***и 11 години со „зезалици“, замајавање и релативизација. Тој ќе ми кажуе за волци, овца мутава.
А за Бетменот не ни сакам да коментирам, освен да потенцирам дека и јас би сакал 150.000 евра мираз за да одржувам протести, и јас би сакал Мерцедес-Бенз од 600.000 евра, и јас би сакал плацови на Водно и многу други работи кои финансиски не можам да си ги дозволам.
Можат да ги предложат уставните измени во Собрание, па откако истите ќе бидат одбиени, сепак да одат директно на референдум, па ако мнозинството граѓани ги одобрат уставните измени, истите ќе стапат на сила, без разлика што мислат или што сакаат пвеводбениците, плавите жолтици и било кој друг.Тука престанав да читам со оглед на фактот што ВМРО како партија, како организација, како тим, како идеа, како билошто... никогаш нема да прифати таков предлог. Барем не сега за сега. Можеби некогаш во далечна иднина со некое реформирано ВМРО, со луѓе кои што ќе воведат нов концепт на десничарска партија, базирана на демократски столбови.
Сепак прочитај го коментарот до крај.
Е па сето тоа треба да се смени, бидејќи не може да подаваш нечиста рака и да очекуваш дека другата страна со чиста рака ќе се ракува со тебе.Издавнjето на пасоши е демократско право. Лугето сакат. Да не би Борисов присила да ги тера?
Во Бугариjа партиите на етничка основа се забранети по конституциjа.