Се ок тоа ама факултет се отвора кога си веќе спремен, од гелендери за скали до кадар кој знае да ја имплементира програмата. Факултет е тоа, не е чешма во Облешево. Јас зборам дека целта со која се отвори тој факултет е погрешна а тезата ми ја поткрепува тоа што веќе го спомнав, не се работи на отстранување на административните пропусти.ФИНКИ требаше многу одамна да се отвори, да не речам уште касните 90-ти.
И ФЕИТ и ПМФ-ИИ имаа технички проблеми, најмногу студенти, најмногу пари, а опремата беше крш, на ФЕИТ полагаа на лист хартија, а ИИ работеа на пентиум 3, кога пентиум4 и беа норма.
Исто кога правеа програма за студирање, ИИ мораше да воведе физика, затоа што гласаа и физичарите или со други зборови дај им работа на физичарите.
Нормално, со формирањето на ФИНКИ почетните години ќе им бидат зезнати (кадар, крадење и слично ), но како долгорочен проект е многу подобра варијанта отколку оделно ФЕИТ и ПМФ.
Го делам твоето мислење. На обичниот човек му е преку глава од сите глупости и не верувам дека ќе се однесува така. Но, проблемот е во тоа што имаше мноогу клецкања за цело дРпмнеовско владеење и има многу подзагорени за реванш луѓе(посебно тие кои биле/се во сдс) кои мвровската гарнитура ги плескала цела деценија и сега ги чекаат нивните 5 мин. Тоа мислам е една од работите кои мора зајко да ги среди одма, да има кохонес и за тоа и да ги скроти тие случаи. Исто така да ги скроти хиените кои чекаат да се прешалтаат кај него и да ги отера у Хондурас. Но никако не е решение ставање в куп на сите.Она од што се плашам и се надевам нема да дојде е реваншизам на обично народско ниво. Да се знае кој е наредбодавач а кој е наредбопослушател и само оној кој заслужил да одговара а такви има многу. Да не горат ситни риби а големите да си го прчат по светот.
Кога се обраќаш некому, добро размисли кој што пишувал и за соодветните работи разговарај. Мене нема што некој да ме „бутка“, нема од каде да ме „бутка“, не сум никаде качен... Јас го кажувам она што го мислам, а се трудам да мислам што пореално. Ниту од некого се откажувам, ниту со некого сум се врзувал.Е Ѓорѓија, несуден делија, баравте народ да се случи. Народ ви се случи. Видовме каде е мнозинството во Собранието. Кај ДПМНЕ сигурно не е.
За две години, Зајко Црпнатиот, глупчото муртиновски, оној над кој Светиот Маќедонски Пастир изведување генијални потези успеа да ве бутне од власт, да ве натера да се откажувате од активисти и грлати функционери да фаќаат магла по свет.
Не е се толку црно Ѓорѓија. ДПМНЕ е реформаторска партија. Кај вас во партија има голем број докажани реформатори. Можеби Груевски го изгуби кредибилитетот, ама тука е Тодоров. Како што Тодоров го реформираше здравството и образованието така нека ви ја реформира и партијата. Заслужувате. <3
Не знаев дека 20 пратеници се повеќе од 49.Кога се обраќаш некому, добро размисли кој што пишувал и за соодветните работи разговарај. Мене нема што некој да ме „бутка“, нема од каде да ме „бутка“, не сум никаде качен... Јас го кажувам она што го мислам, а се трудам да мислам што пореално. Ниту од некого се откажувам, ниту со некого сум се врзувал.
Затоа, ако сакаш да разговараш, разговарај. Не дроби непотребни зборови.
Мнозинството во Собранието каде е? Тоа прашуваш? Тоа е кај СДСМ, ДУИ, Беса, Алијанса... Односно, кај претежно албанското мнозинство... Ама тоа не е мнозинството од изборите, од гласањето. Тоа е кој знае како „наложено“ мнозинство... А на изборите, најмногу доверба доби ВМРО ДПМНЕ. Тоа се факти, јас не ги измислувам.. бројки се.
Од собраниското мнозинство Сдсм има најмногу пратеници, значи од мнозинството во собранието има повеќе Македонци, тоа се бројки јас не ги измислувам.Кога се обраќаш некому, добро размисли кој што пишувал и за соодветните работи разговарај. Мене нема што некој да ме „бутка“, нема од каде да ме „бутка“, не сум никаде качен... Јас го кажувам она што го мислам, а се трудам да мислам што пореално. Ниту од некого се откажувам, ниту со некого сум се врзувал.
Мнозинството во Собранието каде е? Тоа прашуваш? Тоа е кај СДСМ, ДУИ, Беса, Алијанса... Односно, кај претежно албанското мнозинство... Ама тоа не е мнозинството од изборите, од гласањето. Тоа е кој знае како „наложено“ мнозинство... А на изборите, најмногу доверба доби ВМРО ДПМНЕ. Тоа се факти, јас не ги измислувам.. бројки се.
..тоа Dexter26 е висока математика. Нашите политичари од сите врсти и подврсти сметаат на рабош.Точно, намалувањето на невработеноста и сиромаштијата не е обврска на министерот за финансии, но затоа негова работа е да им ја олесни работата на приватните бизниси, а особено на малите бизниси, за да можат да вработуваат и со тоа да ја намалат невработеноста, а со тоа и сиромаштијата, а Никола Поповски не го направи тоа.
Еве на пример, пастирот и пвеводбениците се гордеат со нивните мерки за самовработување, па и Никола Поповски можеше да го направи тоа, и тоа на многу подобар начин - да ги ослободи фирмите отворени од млади луѓе на возраст помеѓу 18 и 28 години од плаќање данок првите година дена, или во првите 2 години да им пристигнуваат само опомени за неправилното работење, а не директно да им фрчат казни.
Па нормално дека младите ќе си ги собираат парталите и ќе фаќаат џаде во странство кога државата ги третира вака.
Факултетите кај нас т.е кадарот што работи е една нефлексибилна маса, што ако сакаш да смениш нешто треба да чекаш некој да отиде во пензија.Се ок тоа ама факултет се отвора кога си веќе спремен, од гелендери за скали до кадар кој знае да ја имплементира програмата. Факултет е тоа, не е чешма во Облешево. Јас зборам дека целта со која се отвори тој факултет е погрешна а тезата ми ја поткрепува тоа што веќе го спомнав, не се работи на отстранување на административните пропусти.
Солзи сами капат прости ми ...Vistinata e deka sega doprva ke pocne egzodusot na makedonskiot narod. Pa narod svesno sto glasa za covek sto ti ja prodava drzavata i ne si zasluzuva. Posle seto ova so go svari velepredavnikot vrakanje nazad nema, Makedonija e gotova.
Истовременно и најмногу доверба изгуби ДПМНЕ. Од 51 пратеник во 2014, спаднаа на 36 во 2016. И мандат им беше доделен.Каде е мнозинството? Кај ДПМЕ сигурно не е.Кога се обраќаш некому, добро размисли кој што пишувал и за соодветните работи разговарај. Мене нема што некој да ме „бутка“, нема од каде да ме „бутка“, не сум никаде качен... Јас го кажувам она што го мислам, а се трудам да мислам што пореално. Ниту од некого се откажувам, ниту со некого сум се врзувал.