Вистината за ЕУ која се премолчува

B

Bafra

Гостин
http://tocka.com.mk/vesti/228388/ogromen-metez-na-granicite-vo-hrvatska-poloso-otkolku-pred-35-godini-vo-sfrj

Поради воведувањето на системските контроли на границите, врз основа на уредбата на ЕУ во Шенген зоната, на сите гранични премини во Хрватска и Словенија има огромен метеж, пренесуваат регионалните медиуми.....

Еден од главните постулати на ЕУ нели беше слободно движење. Некако во последно време тоа "слободно" го губи своето значение. Нек ве дупчат малку и вас сопствената администрација :sekc:

Ајде нека поминат изборите Франција и Германија па да видиме во живо како се спроведува демократијата на нивна територија :D

Ла Пенчето нека изгуби, па ЕУ бирократите ќе мислат дека спасиле дупе и ќе продолжат по старо а тој воз знаеме која му е крајна станица :popce:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
Еден од главните постулати на ЕУ нели беше слободно движење. Некако во последно време тоа "слободно" го губи своето значение. Нек ве дупчат малку и вас сопствената администрација :sekc:
како што пишува, хрватите не се дел од Шенген зоната. Башка пишува, во случај на сериозна закана, може повторно да се воспостави контрола внатре во Зоната.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Не постојат автохтони сорти се е то веќе одамна модофицирано и прилагодено за човек, да се вратиш некој век наназат не ќе умееш да препознаеш ни пола од земјоделски производи кои денес ги јадиме и викаме „а бе природно си е природно“
http://www.sciencealert.com/here-s-what-fruits-and-vegetables-looked-like-before-we-domesticated-them
..пример си на школуван на ГебеслспропагандауниверситатвонХаиделберг вешто ја испушти-превиде.. онаа 1% битна информација која ја прави големата Монсанто лага... :) :)
About half of these changes occurred since the 15th century, when European settlers started cultivating the crop.
Колку знам тие немале појма како да смешаат гени на риба со патлиџан...или глувчечки и пченица:sneaky:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
..пример си на школуван на ГебеслспропагандауниверситатвонХаиделберг вешто ја испушти-превиде.. онаа 1% битна информација која ја прави големата Монсанто лага... :) :)
About half of these changes occurred since the 15th century, when European settlers started cultivating the crop.
Колку знам тие немале појма како да смешаат гени на риба со патлиџан...или глувчечки и пченица:sneaky:
то шо знаеле то и правеле, експериментирале вкрстувале (шо е исто така мешање на гени) и добиле нови видови и сорти кои биле доста различни од првобитните. После масоните тоа го унапредиле на микроскопско ниво.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
то шо знаеле то и правеле, експериментирале вкрстувале (шо е исто така мешање на гени) и добиле нови видови и сорти кои биле доста различни од првобитните. После масоните тоа го унапредиле на микроскопско ниво.
...микроскопското ниво не е проблемот , туку генетскиот инжињеринг т.е. играњето богови ., нормално плус и профитот кој расте како квасец од секој монопол. Контролата на населението доаѓа како бакшиш... :) :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
...микроскопското ниво не е проблемот , туку генетскиот инжињеринг т.е. играњето богови ., нормално плус и профитот кој расте како квасец од секој монопол. Контролата на населението доаѓа како бакшиш... :) :)
живото ти помина во страв недоверба и сомничавост...

B

Bafra

Гостин
http://www.express.co.uk/news/world/802793/Dutch-politician-100-million-European-Central-Bank-eurozone

:чда:
Холандија прашува бидејќи се во претплата кај ЕЦБ цирка 100 милијарди еур, дали ако излезат ќе си ги добијат назад.

Според Драги ако немате долг туку сте во претплата НЕМОЖЕ да си земете парите назад. Во смисла тоа што е на ЕУ си е на ЕУ ама и тоа што е ваше е на ЕУ. :sakasuste:

Ајде нека победи и Меркелка па пијавиците ќе речат нема потреба од реформи и да видиме крајната сметка.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.003
Поени од реакции
12.481
Море нека му ја мисли францускава баба, германскава баба е помлада од нејзе за речиси 1 (ЕДНА) година, ако малиот почнат да го привлекуваат малку помлади баби, францускава баба може да остане слободна мома на 60 и кусур години. :pos:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.233
Поени од реакции
16.379
Море нека му ја мисли францускава баба, германскава баба е помлада од нејзе за речиси 1 (ЕДНА) година, ако малиот почнат да го привлекуваат малку помлади баби, францускава баба може да остане слободна мома на 60 и кусур години. :pos:
нема проблем, ако Макро -то отиде кај баба минаретовска, педофилката ќе ја вдоми Берлускони :icon_mrgr:

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Грешка
Бацето е љубител на пиллешко - супи од кокшки не јадел.

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Naturlih
Grose Idea

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Викаш помлади?

Kajgana Shop

На врв Bottom