V
viktora
Гостин
Битно бугарите станаа ослободители,балистите борци за човекови права,грците жртви што некој им ја краде историјата....Тоа е таа пропаганда што со години прави да и самиот македонец се чувствува како крадец и како некој што извршил геноцид врз други националности.И сето тоа никогаш не би успеало кога не би биле помогнати од домашните продадени души дали од СДС дали од ДПМНЕ.Пред некое време кај актуелно беше некој полициски командир сликан во униформа како бакнува кама и револвер, па еден колега ми вели дали гледаш ја партизираа цела држава, мој коментар беше дека не е тоа ништо партиско туку национално, ВМРО и ДПМНЕ се две различни работи и дека одредена пропаганда се обидува да ги поистовети гомнениците на ДПМНЕ со ВМРО што е симбол на национално обединување. Кратко пред тоа го прашав дали му сметаше тоа што етнички Албанци, офицери од АРМ и функционер од МО отидоа и се поклонија исто во униформи пред споменик на ОВК/ОНА во Северозападна Македонија, ми вели ама добро сега...то е друго, не смета, за на крај да ми каже дека јас сум бил националист бе.Коа му реков тоа е удбашки менталитет се навреди.
Најтрагично е шо ова се дешава негде на Средоземно море.
Кога ќе успеат пиздариите на ДПМНЕ да ги направат синоним со ВМРО тогаш целта е постигната на пропагандата, купишта коментари тука како ВМРО требало да се сотре во корен и сл, не ДПМНЕ туку ВМРО, па националисти, фашисти и сл, јас никаде не сум прочитал Албанец да напише нешто слично за балистите или да ги осуди злоделата на ОВК/АНА.
Ние имаме контиунуитет, имаш луѓе како Панко Брашнаров и Богоја Фотев што биле учесници во Илинденско востание и АСНОМ, сега шу праиме? Ама коа Командант Тричкови ти е основ за формирање став тоа е...
Ванчо Михајлов не бил дел ни од едното ни од другото, исто и Лазо Колишевски, сега прашање е за историчарите кој од овие двајца имa ликвидирано повеќе Македонци?
Прашај некој албанец кои биле балистите или некој бугар што барале во Македонија во втората светска војна,или србин за јужна бановина или грк зошто протерале егејци има очи да ти ископаат.Али македонче шупче продадено таков како што господ го создал дури и ќе поверува дека он извршил геноцид иако не бил ни роден тогаш.
А се сложувам дека нема ни В од прави вмровци во ДПМНЕ,све избркаа испозатворија.