S
silmarillion
Гостин
Не разбирам зашто нема логика? На патриотите не им е всадено дека шитарите се лошите у приказнава него дека СДС е лошиот у приказнава. СДС да ја нема они немаат никаков проблем ни со 103242342 џамии околу Скопје, ни со денот на Албанското знаме, ни со двојазичност, ни со гласноста на џамиите, ни со двоглави орли споменици, ни со албанска администрација, со ништо од тоа, ама апсолутно ништо! Впрочем тоа го докажаа ќосињата во последните 10 години. Се е за кеш, се е платено и за тоа треба да се возврати услугата. Затоа падавичарат кога им се стресе изворот на приходи, а нигде ги немаше 10 години кога Тиранско-ВМРОвската платформа беше во полн ек од 2008ма па навака. Затоа главен проблем им е Заев а не Ахмети. Затоа бараат откажување од платформата за да може Али да каже епа не играм тогаш со СДС и они да си влезат пак.Статусов може сте го виделе, од Сашо Тасевски, актерот:
„Вчера. Јас сум, ми вели родум од Новаци, дојдов од Австралија и бев на протестите за одбрана на Македонија од Албанците и предавниците. Груевски за мене е цар македонски.
Го гледам, го гледам, онака искрено зачуден од неговиот патриотизам и го прашав: Добро, само за протестите дојде од Австралија?
А бе имот имам во Пелагонија, па еден албанец од Студеничани прати абер да го купи и дојдов денес в Скопје, си пруживме рака и му го продадов. Убаа пара зедов, бериќатверсн. Ќе има за едно куќиче за синот на море во Порт Артур.
Луѓе немав што да му одговарам. Само го гледав во немоќ. Ваков муабет ти го поразува цел разум и логика.“
За еден Сашо Тасевски мислев дека ова ќе му биде јасно, а не да бара логика у ова.