Во кој филм се продавачите на зеленчук и овошје?

• Креатор на темата Креатор на темата streetbond2005
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 април 2005
Мислења
1.339
Поени од реакции
505
Немам некоја особена поента освен да ги кажеме цените кои се нелогични и напумпани и да се обидеме овде да си помагаме со споделување искуства за претерани цени и логични каде можат да се најдат а да не бидат на грб на потрошувачот.
Пример : Јагоди 120 ден, ало нормални ли се бе? Шведска е ова?
Во шутка 60 ден и тоа сигурно поприродни
Банани 70? Молим ти се
Ротквици 20 за нешто што го фрлаш поише од пола?
Краставици 35 скапани во маркет?
Поентата ми е да не ќутите, кажете им да не ве дупат и на сите тн маркети да не им купуваат на тоа препродавачите пошто на никого не му е битно дали имаат логика цените него колку можат да ве заебат.

Тие кои знаат од каде треба да купуваат квалитетно и евтино, воопшто не ни обрнуваат на тоа што нудат супермаркетите.

Токму бидејќи не сме ни Шведска, а уште помалку па САД, каде што над 90% од производите во супермаркетите се чисти отрови, повеќе купуваме од пазар отколку од супермаркет. Исклучок е индустриски обработената храна која секогаш е поквалитетна во супермаркетите отколку на пазарите. Освен ракијата, се разбира. :D

Златно Зелено пазарче и златен Битпазар, им нема рамни. Добро де, и пазарот наспроти Буњаковец не е лош, но најдоброто го има на Зелено пазарче и на Битпазар.

А што сакаш коњино? Некој да работи за ти да имаш ефтина храна? Бркај работа, не ти е људско право да јадеш секакво овошје, колку за јабуки и лепче имаш.

Ako jades od toa ovosje i zelencuk ke zivees 100 godini, sve e toa zdravo i prirodno, bez pesticidi, a toa deka krastavicite bile suvi a domatite skapani plus visoki ceni e za da gi zbunat musteriite.

А што сакаш коњино? Некој да работи за ти да имаш ефтина храна? Бркај работа, не ти е људско право да јадеш секакво овошје, колку за јабуки и лепче имаш.
Во голем процент од тие што продаваат на тезги по пазари, се само препорадавачи, не произведуваат. Кајмакот оди кај нив, а кај земјоделците од трите подолгото.[DOUBLEPOST=1494280422][/DOUBLEPOST]
Ako jades od toa ovosje i zelencuk ke zivees 100 godini, sve e toa zdravo i prirodno, bez pesticidi, a toa deka krastavicite bile suvi a domatite skapani plus visoki ceni e za da gi zbunat musteriite.
Без пестициди сам ако си произведеш инаку сите шибаат пестициди.[DOUBLEPOST=1494280531][/DOUBLEPOST]
Немам некоја особена поента освен да ги кажеме цените кои се нелогични и напумпани и да се обидеме овде да си помагаме со споделување искуства за претерани цени и логични каде можат да се најдат а да не бидат на грб на потрошувачот.
Пример : Јагоди 120 ден, ало нормални ли се бе? Шведска е ова?
Во шутка 60 ден и тоа сигурно поприродни
Банани 70? Молим ти се
Ротквици 20 за нешто што го фрлаш поише од пола?
Краставици 35 скапани во маркет?
Поентата ми е да не ќутите, кажете им да не ве дупат и на сите тн маркети да не им купуваат на тоа препродавачите пошто на никого не му е битно дали имаат логика цените него колку можат да ве заебат.
Нема тука филм, цената се формира во зависност од понудата и побарувачката. Ако ти чини купи ако не не мораш да купиш.

Е ми текнува на времето ко ги фрлаја на патот.

Нема тука филм, цената се формира во зависност од понудата и побарувачката. Ако ти чини купи ако не не мораш да купиш.

Која понуда и побарувачка, у буњаковец јагоди 60 денари спроти партизанска у дуќанче 120, колку треба да си глуп да купиш од нив а да не ја минеш улицата и да земеш од пазар

Продавачите на зеленчук и овошје се во филмот "сè додека ми се троши и имам профит - цената ќе биде таа, на кој не му одговара - ајт у курац". :toe:

Која понуда и побарувачка, у буњаковец јагоди 60 денари спроти партизанска у дуќанче 120, колку треба да си глуп да купиш од нив а да не ја минеш улицата и да земеш од пазар
Си купуваш од кај што сакаш и си заминуваш. Како може ваква тема да се отвори не ми е јасно. Никој со сила нема да го однесе да купи од тие 120 денари. Сега да ги судиме ли. Ако ги продаде нека и се на здравје парите, ако не ќе ги фрли и никому ништо.

Одлично оправдување за да се јаде од 7-ца и слични џанкови, ќе давам 150 за 2кг помаранџи, кога за иста цена има хамбургер, нормални ли се продавачите??

:icon_lol:

Друго популарно оправдување, е дека не знаат што требало да се јаде, how sad? :(

Одлично оправдување за да се јаде од 7-ца и слични џанкови, ќе давам 150 за 2кг помаранџи, кога за иста цена има хамбургер, нормални ли се продавачите??

:icon_lol:

Друго популарно оправдување, е дека не знаат што требало да се јаде, how sad? :(

Pa sigurno eden hamburger ke me najade vise od kilo portokali

Мислат дека сме во Европа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom