Да,да.Мојот прв пост на подфорумов
Вака сега, секогаш откога ќе излезам од бањање, кожата на лицето ми се вцрвенува, ми се воспалува и ме чеша многу, нешто слично како кај Јове ми се јавуваат и пликови некои, не стигам ни да ставам крема, ама доброто е што ми поминува за пола саат. Да не е затоа што водата од базенот е со многу хлор?
Затоа откога ќе излезам од базен ставам Нивеа, зошто кожата ќе ми биде ептен затегната и не ќе можам да се насмеам, многу боли, ама од бањање немам ни време за крема, веднаш се воспалува.
Имате некој совет да ми помогне или да му се јавувам на дерматологот?
15 години е премногу. Освен ласерски некако со операција ако може, со креми нема шанса. Јас на тазе операција мачкав контратубекс (германска крема која не беше баш ефтина) и сепак малце остана од лузната. Требаше да ја мачкам 4 или 6 месеци не ми текнува точно 3 пати на ден по 5 минути да ја тријам лузната и не издржав поише од 2-3 месеци. Лузната помалце се познава ама сепак не се изгуби скроз и да биде како да немам правено операција. Сепак можеби ако мачкав до крај како што беше терапијата ќе исчезнеше али тоа е.imam luzna nad usnata ne e golema,no sepak se poznava,stara 15 godini znaci od koga sum bila dete i sum bila nevnimatelna.sega koga imam 23 godini se pocesto ja zabelezuvam i cesto se prasuvam dali postoi krem koja moze da ja otstrani. barav po net imase nekoi podatoci za nekoi silikonski traki, contratubex, jemelop e... ama za nitu edno od niv neznma za kakvi luzni e(stari ili mladi) e i kolku vreme treba da se upotrebuva i kade mozat da se najdat.ako nekoj znae ili ima nekakva informacija ve molam da me informirate.
Ја има сега кај нас во повеќето аптеки. На времето пред некои 5 години мислам беше кога јас ја мачкав малецка туба беше 10 евра и ги носеа од германија по нарачка.iva taa krema moze da se nabavi nekade po aptekive ili mora da ja baram vo druga drzava.Kolku vreme treba da se tretira ,na koj nacin i dali ima nekoi negativni efekti