ПОДАРУВАМ

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.606
Поени од реакции
15.409
Локација
Skopje
Можеби имаше некоја слична ваква тема(што и не ни многу успеа)
но повеќе на база на некаква размена,а има и хуманитарни теми по случаи.
Но ова е тема исклучиво: Подарувам, само подарувам,нешто што го имам дома а не ми треба сега и во иднина,нешто што и не мора да е ново но употребливо.
Подарувам,а за возраст не барам ништо,на некој наш член или на некој негов познаник или близок а кое тоа би му било потребно нему.
Тоа може да биде и дел од мебел,кој сакаме да го замениме или повеќе не ни е потребен, или некоја алатка или пак справа за вежбање. А зошто и да не и некој лек кој ни останал и е во рок а повеќе не ни треба.
Може тоа да биде и автодел, останат од минатата кола или пак за велосипед.
Зошто нешто да збира прашина во подрум и да скапува,како на пример некоја камп опрема,некој детски гумен чамец или слично а на некој би му користело.
Па еве (да не добијам одма прашање: ајде почни ти) почнувам јас.
Бидеиќи уште некој ден тргаат децава во школо: ПОДАРУВАМ
детска школска торба (нова) ,за носење на грб и со рака. Многу поквалитетна од сегашните китајски ранци со разни сликички на бетмен и барбики.
Ми останала кога сум купувал за внуците. (правила во играта:кој прв)
Ако успее ова,ќе продолжам со:луксузно бебешко-детско креветче.Picture 2837.jpg .Picture 2838.jpg .Picture 2839.jpg

Торбава изгледа е Тајванска донација од времето кога Циле ги направи тие сплетките со признавањето, што значи фактот погоре дека не е китајска паѓа во вода ;)

Веднаш еве второпостирач,кој сака да ја упропасто темава...
можеби не донација,можеби е украдена од книжарата во Дебар или ...
Кога ќе поставам слики од креветчето,можеби ќе излезе и ќе се јаво некој што ќе тврди дека е донација од УСА од 1963 година,(а не е така)
-----------
Поздрав,дали овде ќе завршиме со темава,)и со Кајгана)

oЌе е ако вие можете да си дозволите да си купите/да купите на некој друг било каков ранец, дали луксузен или не, некој не може, па ако знаете некој на кој што би му помогнало ова контактирајте и коментирајте а ако не, испарете од темава ебаве гомнојадците.

Добар предлог за тема каде може да донираме/подариме за тие што немаат. Анчо ти си стар и можда сенилен ама си добар човек. Извини за стар и сенилен морав малце да те чепнам. :icon_mrgr:

Да видиме сега како ќе продолжи темава,понатака...
еве го мојот втор предлог за ПОДАРОК.
Тука најзастапено може да биде и Подарувам книга,таа и таа,
сите имаме такви книги (а можеби и скрипти и др. за факс)
или на пример детски сликовници и комплети,баш денес ги однесов на едни деца, затоа што веќе внуците пораснаа, а сум купувал и одвише.
Picture 2840.jpg

Браво Анчо за темава. Дајте најдете го админот на овој форум да го прочисти од типови кој мислат дека темава е за заебанција.

Sent from my EVA using Tapatalk

прв предлог школска ташна.Зошто.
Нова е не употребена, јас секако сум ја купил но сега ја подарувам.
А јас се сеќавам од 1 до 8 имав само една најобична ташна.
Потекнувам од сиромашно семејство. Ташната (сега нема такви) да ви ја опишам,беше само две парчиња скај кафен и патент на средина,никакви прегради или џебови,немаше дури ни рачка,така треба да се носи држејќи ја или под мишка. Други деца немаа таква,освен брат ми.А учев во о.у.Кочо Рацин и о.у. Кирил и Методи.
----
втор предлог бебешко креветче.Зошто.
Не ново, но добро сочувано,скоро како ново, би рекол дури и делукс.
Едната страна од широките се отвара цела до половина,а една странична се отвара и претвара во маса-лежај за повивање.
Креветчето е лесно преносливо,мала тежина и е на тркалца.
А јс се сеќавам некаде помина и О.О. или до крај средно со брат ми спиевме на еден заеднички кревет,од оние металнине бели со железни пружини и сламарица,подоцна и душек,а од страна со слики од пауни.
----
трет предлог ќе следува а имам повеќе предмети за тоа.

прв предлог школска ташна.Зошто.
Нова е не употребена, јас секако сум ја купил но сега ја подарувам.
А јас се сеќавам од 1 до 8 имав само една најобична ташна.
Потекнувам од сиромашно семејство. Ташната (сега нема такви) да ви ја опишам,беше само две парчиња скај кафен и патент на средина,никакви прегради или џебови,немаше дури ни рачка,така треба да се носи држејќи ја или под мишка. Други деца немаа таква,освен брат ми.А учев во о.у.Кочо Рацин и о.у. Кирил и Методи.
----
втор предлог бебешко креветче.Зошто.
Не ново, но добро сочувано,скоро како ново, би рекол дури и делукс.
Едната страна од широките се отвара цела до половина,а една странична се отвара и претвара во маса-лежај за повивање.
Креветчето е лесно преносливо,мала тежина и е на тркалца.
А јс се сеќавам некаде помина и О.О. или до крај средно со брат ми спиевме на еден заеднички кревет,од оние металнине бели со железни пружини и сламарица,подоцна и душек,а од страна со слики од пауни.
----
трет предлог ќе следува а имам повеќе предмети за тоа.
Јас и брат ми цело школување го поминавме во маслинест ранец од ЈНА, старион уште го носит и за на нива, шо не клават во него и пак е коска јак стрико Анчо.
Едина мана му е шо е ичкртан на едната прерамка со металики, такви бевме порано ко мали будали.

Super tema, site imame raboti koi ne ni trebaat a seuste se funkcionalni. Koj ne saka da podaruva i temata mu e smesna ne mora da komentira i da se blamira.

ај сега да видиме,може некој Фан за овој предлог ќе се јави,
ПОДАРУВАМ - шал ( види слики ) имам и амблем,ако го најдам и тој влегува тука гратис. А за пред Н.Г. елка или Тв.(што да скапува во подрум)[DOUBLEPOST=1478023799][/DOUBLEPOST]Picture 2915.jpg .Picture 2916.jpg .Picture 2917.jpg
може уште вечерва или утре да се подигне-земе.

Attachments

• Picture 2915.jpg
    Picture 2915.jpg
    158,8 KB · Прегледи: 40
Picture 2985.jpg КОЈ ЛИ ДА ГИ БРОЈ ( значки )
итно...може уште денес да се земат или да се допратат до некоја адреса.

прозори-крила -50-60х100-120см,извадени од зграда и се во дворот
ги има голем број, 200-300можеби 500 или 2-3 камиони.
Може веднаш да се земат(бесплатно-подарок),местото од кај што ќе се земат да се очисти од стакло(во близина има контејнер).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom