Z
zmej gorjanin
Гостин
Ако има наредна година, републиканците сакаат да ја претворат лотаријава во merit based system - нешто ко во Канада што еЧеститки до човекот.
Се надевам дека и јас следна година ќе бидам извлечен, сега од 2 пат аплицирање не сум извлечен.
Ако не е тајна, од кој обид на аплицирање за зелена карта е извлечен човекот?
Штом сме дошле во ситуација да мора и пензионери да гледаат да најдат начин како да ја напуштат државата може да се замисли на кое дно стигна општеството.
Имам слушнато дека луѓе со 47-48 години преку лотаријата отишле во САД. Еднаш се добива шанса за одење во САД, односно има луѓе кои и по 10 пати аплицирале за зелена карта и не успеале, така да нека проба твојот пријател, подобро нека потроши пари за процедурите, отколку да го јаде мака цел живот дали ќе успеел или не околу процедурата.
https://www.washingtonpost.com/local/despite-trump-millions-hope-to-win-what-could-be-the-last-us-green-card-lottery/2017/04/29/ab20c77e-2b7f-11e7-a616-d7c8a68c1a66_story.html?utm_term=.1be1936f68a8
Иначе до среќа е, читав на нет фамилија аплицирале 16 години, уште од почетокот на електронсково аплицирање, и уште ништо. Затоа ијам другар од прва го извлекоа, сеа другиов другар од шеста и тоа во втор круг во септември, кај мене еве седма година ништо.