Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 мај 2017
Мислења
42
Поени од реакции
19
Здраво , бев на интервју лани во април , татко ми има пасош од 2010 и поднесовме јас и сестра ми заедно.Таа нема 18 години јас имам и кај двајцата статусот е ист се намира во процедура по задолжително согласуваање. Преписката е образувана во септември да не знае некој колку време се чека? поздрав

Член од
2 март 2015
Мислења
6
Поени од реакции
1
Член од
9 јануари 2015
Мислења
173
Поени од реакции
131
16.08.2016 bev na intervju vo Bugarska Ambasada vo Skopje I deneska mi se smeni statusot vo :

По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

205**/2016

Член од
22 јуни 2016
Мислења
119
Поени од реакции
204
Има некој инфо до која дата се во ДАБЧ стигнати со потписи?

D

Drexel

Гостин
Ок, сега зошто сум вратен од финална на дополнителна, ќе сака ли некој да ми ја опише процедурата за доставување на оригиналот во мп, што треба друго освен оригиналот, некоја молба или? И дали пак треба да се поврзувам со нови легализирани преведени изводи и тие заедно да ги ставам, дали се плаќа нешто и во кое време се оди :rolleyes::D

Член од
2 мај 2017
Мислења
49
Поени од реакции
49
Zdravo na site na intervju sum na 27 07 17 ama ne mozam da odam sto da pravam care za porano ili pokasno ??

Член од
21 јуни 2016
Мислења
62
Поени од реакции
27
i na mene bese taka pa mi se smeni vo "Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.i toa so odneseno poteklo i veke 3 pat nosiv poteklo i vise ne im nosam pa so saka neka bide

D

Drexel

Гостин
Zdravo na site na intervju sum na 27 07 17 ama ne mozam da odam sto da pravam care za porano ili pokasno ??
Neznam mislam deka nema prezakazuvanje moras da odish ili od pocetok da pocnesh i pak godini da cekas za drugo intervju...ova e kako edna shansa situacija..[DOUBLEPOST=1493836661][/DOUBLEPOST]
i na mene bese taka pa mi se smeni vo "Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.i toa so odneseno poteklo i veke 3 pat nosiv poteklo i vise ne im nosam pa so saka neka bide
Tebe ti e nadopolnen statusot so so

"за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство"

Ova nadopolnuvanje ukazuva deka nemozele voopshto da ti najdat vzhodjasht poteklo (direktno poteklo od gore nadolu..dedo tato ti..vo zavisnost kakvi dokumenti si odnel, jas go nemam ovoj del vo statusot samo prviot deka sum na razgleduvanje toa znaci deka nashle poteklo no sakaat da me proverat detalno za kriminal ili da dostavam original zosto se somnevaat ili pak i dvete! Inace ako si dostavil dokument samo treba da cekas

V

vkv

Гостин
Ок, сега зошто сум вратен од финална на дополнителна, ќе сака ли некој да ми ја опише процедурата за доставување на оригиналот во мп, што треба друго освен оригиналот, некоја молба или? И дали пак треба да се поврзувам со нови легализирани преведени изводи и тие заедно да ги ставам, дали се плаќа нешто и во кое време се оди :rolleyes::D
Original obavezno odnesi Osnovot za bugarsko poteklo). Molba imaat posrednicite. Jas lani nosev se podavase koga bilo. Zaradi toj original me izvadija na dopolnitelna 1 godina i 1 mesec do sega D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom