onda neka te upate nekoj tuka od forumo da si izvades potvrda od zdruzenieto .. ima mnogu luge tuka so preku toa odat i imat dobieno pasosZnaci mora dokument ? jas nemam nisto se rasprasuvav po rodnini nemam nisto
onda neka te upate nekoj tuka od forumo da si izvades potvrda od zdruzenieto .. ima mnogu luge tuka so preku toa odat i imat dobieno pasosZnaci mora dokument ? jas nemam nisto se rasprasuvav po rodnini nemam nisto
pozdrav golem do spicot najaktivniot clen od tie sto se na dopolnitelna od 2014.druze obavestuvaj i ponataka.se najdobroOd deneska na finalna so broj 18xx/2014 so dokument voena kniska jugoslovenska vo koja pisuva deka dedomi sluzel bugarski vojnik. Pozzz na site i so sreka
Znaes li otprilika zosto si vraten ? So kakvi dokumenti si ? Dokolku stari dali e predaden originalniot dokument.Od denes Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка bojceto e 927*/2015 intervju 17fevruari 2016, a na filnalna od 23 jan 2017, so ke treba da se prevzeme ili da se ceka vremeto da pokaze. pozdrav
Ne druze so dokumenti od prv bratuced sum, a denes isto taka so isti dokumenti se vrateni na dopolnitelna site sto bea toj den so mene na intervju.Znaes li otprilika zosto si vraten ? So kakvi dokumenti si ? Dokolku stari dali e predaden originalniot dokument.
Isti den na intervju razlicni dokumenti, a pak na dopolnitelna proverka???91**/2015 so intervju 17 feb 2016 a na finalna 23 jan 2017 i sega proveruvam od finalna sum vraten na dopolnitelno razgleduvanje.....se ostvari koshmarot shto go cekam....inace sum so krshtenica na dedo mi i neznam sega shto da pravam dali pak treba da ja podnesam ili shto...soveti????
Neli mozes ti da pomognes gledam nikoj ne saka da mi odgovara kade se naoga toa, i sto treba da baram ?!?onda neka te upate nekoj tuka od forumo da si izvades potvrda od zdruzenieto .. ima mnogu luge tuka so preku toa odat i imat dobieno pasos
Isto i drugar so mene na ist den intervju so vencanica od baba i toj e vraten od finalna na dopolnitelna...stvarno neznam sega shto treba da se praviNe druze so dokumenti od prv bratuced sum, a denes isto taka so isti dokumenti se vrateni na dopolnitelna site sto bea toj den so mene na intervju.
Dali e upaten nekoj sto treba da se pravi sledno.
Pozdrav[DOUBLEPOST=1493725022][/DOUBLEPOST]
Isti den na intervju razlicni dokumenti, a pak na dopolnitelna proverka???
Dobar dokument ti e toa, samo povrzise so izvodi nekov tvoj i od tatko ti. PozdravNekoj sto e poupaten neka mi kaze makar i inbox. Imam dokument od 1941 od dedo kade sto pisi nacionalnost bugarin. Mislenja za prolaznost
Ne se brini tolko ,dokumenta su ti dobri ,ama odnesi ili posalji opet dedin dokument ,mozda Im se zagubilo negde ,ili zovni ministarstvo I pitaj koje da pravisNekoj sto e poupaten neka mi kaze makar i inbox. Imam dokument od 1941 od dedo kade sto pisi nacionalnost bugarin. Mislenja za prolaznost
Vaka,Neli mozes ti da pomognes gledam nikoj ne saka da mi odgovara kade se naoga toa, i sto treba da baram ?!?
aj da te pitam i jas neso .. najde ja arhivata od veliko trnovo pred 1928 god .. na dedo mi tatko mu se vikal Nikola .. i tamu u arhivata pisuva Nikola i istoto prezime .. dedo mi mi kazuval deka e bil bugarski vojniki se se poklopuva .. a prezimeto e specificno i samo on e so toa .sea dali taj lazar moze da dokaze ili da videme dali e taj mojo pra dedo, ako e on pojaki dokumenti od toa nema .. aj te molam kazi mi tvoe mislenje .. ja podnesuva preku prva bratucedka so posrednik ...Vaka,
Ke se javish kaj Lazar Mladenov vo Strumica i on ke ti kaze shto kako.
Obicno treba da imash predok roden pred 1918 vo delovi od Makedonija shto bile pod bugarsko ropstvo.
Licno za mene imav pradedo roden vo Lesnovo-Zletovo i po nekoja kniga mi proverija deka vo toa selo bilo 100% bugarsko.
Za brojce mislam deka imase negde po forumov ili pobaraj na internet BKK -bugarski kulturem klub i ke vidish kontakt