Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 декември 2008
Мислења
396
Поени од реакции
212
momci me interesira kako ide postapkata da se legalizire dopolnitelen dok(na tatko mi prv bratuced (sestra-brat)bg pasos l.k ) treba li da bide prisuten cickomi na tatkomi bratucedot ili si nema veze posto mene site dok mi se na broj samo ne se prevedeni i legalizirani

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
Kolku vreme ima rok megunaroden izvod preveden i legaliziran?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Cecka Caceva kandidatkata za pretsedatel sto bese ke bide noviot minister za pravda
Се надевам затегнувањата што се најавуваат ќе останат неостварен план на моменталната техничка влада. Тоа што го најавуваат воопшто не соодветствува на влада во која учествува ВМРО-БНД.

Член од
27 февруари 2017
Мислења
45
Поени од реакции
16
Sega prasav eden posrednik mi rece deka ovaa dopolnitelna proverka vo koja nema navedena nikakva pricina e vovedena samo za da ne se prekrsuvaat nekoi zakonski rokovi bidejki imalo primer za finalna maks 6 meseci za potpis maks 4 itn itn i bidejki docnat ni go ubacuvaat ovoj status... neznam kolku e tocno ova samo kako info..
Ima nekoi prepiski koi se reseni so polozitelno stanoviste a povekjeto se na dopolnitelna

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Nemam zborovi znachi kraen idiotizam, em na nekoi chelnovi kako shto se sekjavam koga sakaa da gi prilozat originalite im velea "ne e potrebno" a sega obratno....ej nemozam so ovie vekje....kretenizam
Tocno taka Drexel, jas na intervju vo Sofija gi ponudiv orginalite, mi rece "ne treba, ti se sto treba imas dostaveno". Prvo orginalniot dokument go dadov vo DAPC, mi go vratija samite tie, zemaa kopija i ja zaverija verno na org. Posle vo MP ja ponudiv na devojkata sto mi pravese intervju, mi rece ne treba. Pred okolu 1 mesec koga bev vo Sofija, se vidov so mojot advokat, mi rece da taraam, ako trebalo ke pisele. E sega pa aman veke...
Drexel daj kontaktirajte i prasajte direkno vo MP ili ako posrednikot ti e dobar, sto e rabotava???
Vaka samo ke pretpostavuvame i ke se nervirame site, i vie i nie so vas.

D

Drexel

Гостин
Tocno taka Drexel, jas na intervju vo Sofija gi ponudiv orginalite, mi rece "ne treba, ti se sto treba imas dostaveno". Prvo orginalniot dokument go dadov vo DAPC, mi go vratija samite tie, zemaa kopija i ja zaverija verno na org. Posle vo MP ja ponudiv na devojkata sto mi pravese intervju, mi rece ne treba. Pred okolu 1 mesec koga bev vo Sofija, se vidov so mojot advokat, mi rece da taraam, ako trebalo ke pisele. E sega pa aman veke...
Drexel daj kontaktirajte i prasajte direkno vo MP ili ako posrednikot ti e dobar, sto e rabotava???
Vaka samo ke pretpostavuvame i ke se nervirame site, i vie i nie so vas.
Posrednikot ovie denovi ke odi vo sofija da se rasprasa pa ke vi prenesam ako ima nesto konkretno, inace covekot e verodostoen i korekten, pa ke vidime sto ke se sluci[DOUBLEPOST=1493793198][/DOUBLEPOST]http://kanal3.bg/news/bulgaria/politics/52780-S-novi-vaprosi-davat-balgarsko-gradzdanstvo

Vo povekje artikli iskoci ovaa, izgleda sega za tie shto doprva ke odat na intervju ke im se dodadat ekstra 10 novi prasanja a i za starite prasanja ke imalo i podprashanja..taka razbrav ako ne gresham neka me popravi nekoj..dali kandidatot imal po opshirno znaenje za bugarija...Samo ja oteznuvaat rabotata kolku da fe fatat vo nekoja greshka...do sega samo te prasuvaa za praznici ali i toa se menuva :cautious:

Последно уредено од модератор:
Член од
5 јуни 2015
Мислења
696
Поени од реакции
445
SO STO dokumenti si druze ?[DOUBLEPOST=1493714038][/DOUBLEPOST]
toa samo ako pobedi na 7 ovaa kuckata le pen .. ali mnogu mali se sansite ona da go pobedi makron ...[DOUBLEPOST=1493714138][/DOUBLEPOST]
ako e dobil crn pecat u bilo koja eu zemja .. nema nikakvi sansi

Кој и да победи во Франција на избори, Франција ќе остане во ЕУ.

Многумина се попалија дека со победата на Трамп ќе се промени политиката во светот на САД, и ќе има промени па како што гледаме ништо суштински не се промени со политиката на САД.

Исто и со Франција ќе биде, се ќе остане исто.

M

Marija79

Гостин
Ti so kakvi dokumenti bese Marija i dali predhotno te imaa vrakana na dopolnitelna proverka
Pozdrav
Ja sam sa dokumenta krstenice od babu ,dedo I majka mi ,plus vojna knjizica od dedo ,ama ja sam zavrsila rabota ,treba da uzmem ukaz[DOUBLEPOST=1493797002][/DOUBLEPOST]
Кој и да победи во Франција на избори, Франција ќе остане во ЕУ.

Многумина се попалија дека со победата на Трамп ќе се промени политиката во светот на САД, и ќе има промени па како што гледаме ништо суштински не се промени со политиката на САД.

Исто и со Франција ќе биде, се ќе остане исто.
Ja zivim u Francuskoj I jedino sto ce se promeni je davanje socialne ponoci I promena uslova za dobijanje papira .Tolko od uku I buku

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom