Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Vaka,
Ke se javish kaj Lazar Mladenov vo Strumica i on ke ti kaze shto kako.
Obicno treba da imash predok roden pred 1918 vo delovi od Makedonija shto bile pod bugarsko ropstvo.
Licno za mene imav pradedo roden vo Lesnovo-Zletovo i po nekoja kniga mi proverija deka vo toa selo bilo 100% bugarsko.
Za brojce mislam deka imase negde po forumov ili pobaraj na internet BKK -bugarski kulturem klub i ke vidish kontakt
ти кажи некаде бугарско ропство и ќе видиш пасош кога си видиш ушите без огледало, и не знам кој ви рече дека документи само од некои години важат .Сите бугарски документи важат независно од која година се како и повеќето документи кои не се бугарски а човекот е запишан како таков

Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
12../2014 oд дoпoлнителнa денес нa финaлнa интервју фебруaри 2014...и сеa штo? Финaлнa 3-4-5 месеци пa дoпoлнителнa oд вицепрезидент, пa aкo пoмине зa пoтпис 2-3-4 месеци и уште еднa гoдинa дo пaсoш вo рaкa 5гoдини ќе фaти...ццц
Инaку дoпилнителни дoкументи бг пaсoш oд вујкo, вoенa книшкa oд дедo oд ЈНА вo неa впишaнo бугaрски вoјник и пoтврдa oд кaј Лaзaр Млaденoв. Ќе пoтрaе oвa чекaњевo
lili
Od deneska na finalna so broj 18xx/2014 so dokument voena kniska jugoslovenska vo koja pisuva deka dedomi sluzel bugarski vojnik. Pozzz na site i so sreka ☺
Ajdeee, me preripaa 16xx/2014 so vencnica od prababa i dedo

Член од
9 март 2017
Мислења
68
Поени од реакции
95
Skoro isti ni se datumite od intervju i finalna.. denes kaj mene vaka stoi
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р
No jas gi ostaviv i originalite
Ti so kakvi dokumenti bese Marija i dali predhotno te imaa vrakana na dopolnitelna proverka
Pozdrav

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
А од каде знаете дали тие што се на дополнителна се заради тоа што не доставиле оригинал? Нема логика да е заради тоа бидејќи самите тие ги враќаа оригиналите.[DOUBLEPOST=1493750313][/DOUBLEPOST]Дали тие што сте на дополнителна поднесовте заедно со копијата и оригинал па оригиналот веднаш ви го вратија или воопшто оригинал не доставивте ?

Член од
5 ноември 2016
Мислења
69
Поени од реакции
70
Sega prasav eden posrednik mi rece deka ovaa dopolnitelna proverka vo koja nema navedena nikakva pricina e vovedena samo za da ne se prekrsuvaat nekoi zakonski rokovi bidejki imalo primer za finalna maks 6 meseci za potpis maks 4 itn itn i bidejki docnat ni go ubacuvaat ovoj status... neznam kolku e tocno ova samo kako info..

Член од
10 септември 2014
Мислења
12
Поени од реакции
2
Пред 10 мин се јавив на Лазар Младенов, на неговиот број се јави некој со име Бране , му кажав дека немам никакви рондини со бугарски басош, ми кажа да извадам: 1.посмртница од прадедо 2.посмртница од дедо 3.извод од родени на татко 4.мој извод ... и ми кажа дојди јас ке ти бркам работа.... Дали некој има некакво искуство од таму, или со ваква постапка ?!!?!?

D

Drexel

Гостин
Пред 10 мин се јавив на Лазар Младенов, на неговиот број се јави некој со име Бране , му кажав дека немам никакви рондини со бугарски басош, ми кажа да извадам: 1.посмртница од прадедо 2.посмртница од дедо 3.извод од родени на татко 4.мој извод ... и ми кажа дојди јас ке ти бркам работа.... Дали некој има некакво искуство од таму, или со ваква постапка ?!!?!?
Ти ги бара тие документи бидејќи во зависност каде бил роден пра дедо ти или дедо ти...ако биле родени во село со претежно бугарско население ти издаваат потврда за бугарско потекло, има книга онлајн што се вика "Македонија, етнографија и статистика" од васил кнчов кој запишувал каков народ живеел во кои села во македонија, За ова потврда се плаќа 30 евра ако не грешам и е единствена опција за тие без роднини или стари документи.

Член од
6 март 2017
Мислења
47
Поени од реакции
7
Dodeka cekame proishod, moze da zakazime termin za intervju?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
3 април 2017
Мислења
54
Поени од реакции
15
Jas so dokument kade e navedeno nacionalnost bugarin znaci dedo sum na dopolnitelna, nad 6 mes bev na finalna, a i dokumentot za neosuduvanost vekje nevazi neli

D

Drexel

Гостин
Jas so dokument kade e navedeno nacionalnost bugarin znaci dedo sum na dopolnitelna, nad 6 mes bev na finalna, a i dokumentot za neosuduvanost vekje nevazi neli
А колку би требало да важи уверението за неосудуваност, моето сега видов е извадено на 31/08/2015 значи има 20 месеци на него..

Член од
15 март 2017
Мислења
71
Поени од реакции
80
Не е ле пен бaш тoј никaквиoт тoa гo изјaвил декa aкo пoбеди ке бaрa редефинирaње нa унијaтa a aкo не гo дoбие тoa ке рaспише референдум зa нaпуштaње нa унијaтa a ле пен уште е бетер oд негo кoј и дa пoбеди не е убaвo
greska si .. ako pobedi le pen garant ke ispadne francija od eu .. a so toa mnogu golemi sansi i eu da padne .. makron e za eu i e so merkel .. ali ovie ostanatite kandidati so bea i bivsiot pretsedatel na svoite glasacii i poracaa da glasat za makron radi toa so site sakat EU da opstane .. plus imase i protesti protiv le pen

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom