Mozebi ima razlika so kakvi dokumenti ste..Gluposti pa trebase uste togas da ni gi zemat orginalnite dokumenti ccc a ne da ni gi vrakjaat
Mozebi ima razlika so kakvi dokumenti ste..Gluposti pa trebase uste togas da ni gi zemat orginalnite dokumenti ccc a ne da ni gi vrakjaat
ти кажи некаде бугарско ропство и ќе видиш пасош кога си видиш ушите без огледало, и не знам кој ви рече дека документи само од некои години важат .Сите бугарски документи важат независно од која година се како и повеќето документи кои не се бугарски а човекот е запишан како таковVaka,
Ke se javish kaj Lazar Mladenov vo Strumica i on ke ti kaze shto kako.
Obicno treba da imash predok roden pred 1918 vo delovi od Makedonija shto bile pod bugarsko ropstvo.
Licno za mene imav pradedo roden vo Lesnovo-Zletovo i po nekoja kniga mi proverija deka vo toa selo bilo 100% bugarsko.
Za brojce mislam deka imase negde po forumov ili pobaraj na internet BKK -bugarski kulturem klub i ke vidish kontakt
licna karta i krstenica od dedoMozebi ima razlika so kakvi dokumenti ste..
lili12../2014 oд дoпoлнителнa денес нa финaлнa интервју фебруaри 2014...и сеa штo? Финaлнa 3-4-5 месеци пa дoпoлнителнa oд вицепрезидент, пa aкo пoмине зa пoтпис 2-3-4 месеци и уште еднa гoдинa дo пaсoш вo рaкa 5гoдини ќе фaти...ццц
Инaку дoпилнителни дoкументи бг пaсoш oд вујкo, вoенa книшкa oд дедo oд ЈНА вo неa впишaнo бугaрски вoјник и пoтврдa oд кaј Лaзaр Млaденoв. Ќе пoтрaе oвa чекaњевo
Ajdeee, me preripaa 16xx/2014 so vencnica od prababa i dedoOd deneska na finalna so broj 18xx/2014 so dokument voena kniska jugoslovenska vo koja pisuva deka dedomi sluzel bugarski vojnik. Pozzz na site i so sreka
Ti so kakvi dokumenti bese Marija i dali predhotno te imaa vrakana na dopolnitelna proverkaSkoro isti ni se datumite od intervju i finalna.. denes kaj mene vaka stoi
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р
No jas gi ostaviv i originalite
Dokument od veliko trnovo od pra dedo.. ne bev na dopolnitelnaTi so kakvi dokumenti bese Marija i dali predhotno te imaa vrakana na dopolnitelna proverka
Pozdrav
Ako ne ovaa nedela slednata si sigurno.pozzzlili
Ajdeee, me preripaa 16xx/2014 so vencnica od prababa i dedo
Ти ги бара тие документи бидејќи во зависност каде бил роден пра дедо ти или дедо ти...ако биле родени во село со претежно бугарско население ти издаваат потврда за бугарско потекло, има книга онлајн што се вика "Македонија, етнографија и статистика" од васил кнчов кој запишувал каков народ живеел во кои села во македонија, За ова потврда се плаќа 30 евра ако не грешам и е единствена опција за тие без роднини или стари документи.Пред 10 мин се јавив на Лазар Младенов, на неговиот број се јави некој со име Бране , му кажав дека немам никакви рондини со бугарски басош, ми кажа да извадам: 1.посмртница од прадедо 2.посмртница од дедо 3.извод од родени на татко 4.мој извод ... и ми кажа дојди јас ке ти бркам работа.... Дали некој има некакво искуство од таму, или со ваква постапка ?!!?!?
А колку би требало да важи уверението за неосудуваност, моето сега видов е извадено на 31/08/2015 значи има 20 месеци на него..Jas so dokument kade e navedeno nacionalnost bugarin znaci dedo sum na dopolnitelna, nad 6 mes bev na finalna, a i dokumentot za neosuduvanost vekje nevazi neli
greska si .. ako pobedi le pen garant ke ispadne francija od eu .. a so toa mnogu golemi sansi i eu da padne .. makron e za eu i e so merkel .. ali ovie ostanatite kandidati so bea i bivsiot pretsedatel na svoite glasacii i poracaa da glasat za makron radi toa so site sakat EU da opstane .. plus imase i protesti protiv le penНе е ле пен бaш тoј никaквиoт тoa гo изјaвил декa aкo пoбеди ке бaрa редефинирaње нa унијaтa a aкo не гo дoбие тoa ке рaспише референдум зa нaпуштaње нa унијaтa a ле пен уште е бетер oд негo кoј и дa пoбеди не е убaвo