Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Не е тоа мнозинство!Сите албански политички партии плус партија која има над 70.000 албански гласа не се мнозинство,него измама!Треба човек луд да биди па да не поверува што ни се мести однадвор.Или предавник,сеедно.
Изборите беа фер и демократски.
Со тоа се сложија и партиите и меѓународната заедница.
Собранието ќе профункционира онака како е предвидено со устав и закон, ќе се формира нова влада која ќе управува со земјата за добробит на нејзините граѓани.
кој е против тоа е лудак.[DOUBLEPOST=1493743593][/DOUBLEPOST]
Кршење на деловникот и еден куп други закони,плус уцена од соседни земји кои бараат прифаќање на платформа која патем беше изнесена на најголемиот христијански празник Божиќ...
Не си ти крив,твоите се криви што како мал не те чувале добро па гарант си паднал на глава.
Деловник не е прекршен, Трајко Вељановски е претседател на минатото собрание. Тој не е потврден од ова собрание да биде претседател. Тој не може да води седници со дискусии на ова собрание освен конститутивна седница на која се верифицираат пратениците и избира нов претседател на собрание. Тој закажува 20 седници по ред на која се дискутира за политички теми.
Тоа не може повеќе да се толериа и затоа во духпот на устав, закон и деловник мнозинството во собрание одбра нов претседател кој има подршка од собранието и меѓународно признание.
 
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Бетменот фатен на камери како се договара со полицаец на скалите хахах :pos:
Ваму пред камери јаде гомна дека никого не познавал и бил против насилство. Абе има да те отворат во Идризово, нема да знаеш дали си машко или женско.
 
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Кршење на деловникот и еден куп други закони,плус уцена од соседни земји кои бараат прифаќање на платформа која патем беше изнесена на најголемиот христијански празник Божиќ...
Не си ти крив,твоите се криви што како мал не те чувале добро па гарант си паднал на глава.
Е штом била изнесена на Божиќ тогаш во право си. Крунски аргумент.

:brlav:

Нелегално е мнозинството заради платформата изнесена на Божиж. Овој Хојт Ји тоа не го разбира, затоа што е будист.
 
Член од
16 април 2014
Мислења
7.245
Поени од реакции
11.507
So ogled deka sekogas barate dokazi, duri i demant so dokaz za infoto na kurir deka onoj vampirot poluraspadnat imal vnuk ili sin sto mu umrel 2001, kako toa ti, ili drugarite tvoi, znaat so sigurnost deka random bitangi od aracinovo glasale za sds, znaci osven slika i potvrda deka na izbori, na listot, random bitanga zaokruzil za sds, na drug nacin nemozes da si go dokazes tvoevo tvrdenje, nitu e fakt, nitu nisto, taka da argumentite tvoi vo ovaa diskusija se bazirani samo na rekla kazala muabet i na nisto drugo.

Inaku, sto se odnesuva za ovie garnituri na sdsm, pa VMRO e na vlast od 2006, sto da kazes za luge sto ne bile na vlast ? So mali isklucoci, ko shekerinska na primer i par drugi bitni faci, Zaev e gradonacalnik na Strumica, a ko sto znam tamu so godini pobeduva, sekako deka mozes da im najdes raboti za koi mozes komotno da gi kritikuvas, ama ovaa garnitura na sdsm ne e onaa istata na BC, a ako si veke informiran kako stojat rabotite u sds poslednive godini, ke znaes deka se distanciraa od mnogu lugje koi se bliski do nego i istite veke ne se del od partijata.
Ne e bitno ni ova, no eve, ako povleces 2 paraleli, pomegu MOMENTALNATA garnitura na sds, i ona sto vmro go napravi u zadnji 10 godini, toa se dve nesporedlivi raboti, duri i apsurdno e da se diskutira na istata tematika, a ako gi poistovetuvame ovie sds so onie od vremeto na BC, togas istoto mozeme da go pravime so vmro, so toa sto za niv imas pogolema osnova bidejki grujo bese del i od prethodnite vladi, i dur u 2001 ginea nasi luge, on so mama si kupuvase stanovi i ko i sea, taka i togas, KUR GO BOLESE ZA Makedonija, go interesirase samo licniot profit i nisto drugo.

I ne, ne e dobro sto Talat povtorno dobiva bitna funkcija vo drzavava, ama koj ni e kriv sto uste vo zemjava ima luge sto glasaat za dokazani kriminalci, koi imaat na lager ordi osuduvani za siluvanje i za ubistvo na luge, potvrdeno so poslednite snimki od sobranieto, koj ni e kriv sto oni dobija povtorno golema podrska na poslednive izbori.
So ogled na razlikata megju vmro i sds, i faktot deka nikoj ne dobi apsolutno mnozinstvo ili bar ne bese blisku do istoto, na dui im se otvara moznost da postavuva takvi uslovi, i situacijata politicka kaj nas, i realnosta, se takvi da Talat bez razlika koj e na vlast, sekako ke bese pretsedatel na sobranie kolku toa i da ne mi odgovara mene, ili na bilo koj drug. Primer, dokolku sds dobiea poveke pratenici, ke im se otvorese moznost duri i da ne koaliciraat so dui, odnosno, da bidat vo takva situacija pa da mozat i so besa da napravat vlada, plus sela, iako da ne se lazeme, sekako dui povotrno ke bea del od vladeackata garnitura ama uslovot so Talat togas nemase da im tolkava osnova ko sega sto si go postavija, take it, or leave it.

Samiot fakt sto vmro dobi tolkava podrska a pritoa ni bese serviran samo mal del od nivniot kriminal, no dovolen za da normalen covek ne ni pomisli da gi glasa veke vo idnina, za mene e Poraz za drzavava, pregolem, i eden od mnogute sto ni se slucija od 2001 pa nagore, pocnuvajki od ramkovniot dogovor.
I da trgneme i ova na strana, VMRO DPMNE im ovozmozija na teroristite od 2001, da bidat amnestirani od odgovornosta za macenje i ubivanje na Makedonci i pritoa od taa vojna, da ispadne deka samo Makedonija napravila voeno zlostorstvo vrz nevini civili, so '' junakot '' Johan Tarculovski, a apsurdot da bide pogolem, mu podmetnaa pismo kade i toj se zalagase za istata taa amnestija .:pos:

p.s. Malce nastrana od ovoj muabet, sekoja cest za onie, so ameba u faza na raspaganje u nivnata glava, sto skoro nedela dena spinuvavte za starecot i negoviot zaginat sin ili vnuk vo 2001, i bez oko da vi trepne, bez gram sovest vo vas, mochavte vrz grobovite na zaginatite heroi od taa vojna samo za da napravite nekakva usluga na partijata u raspaganje, vmro dpmne. Edinstveno dobro nesto so stariov na kraj ispadna deka najverojatno nemal deca, sto e dobro, sto e super, kaj i da e ke stane saprotiftska hrana i ke izumre ko rod od ova parce zemja.
Параграф бр 1
Дај ми ти докази дека Урко или Зекиров се за вмро.Тоа што се телохранители незначи дека се вмровци,чисто професионално тие си се нивни телохранители,така? Значи знам дека ова ти изгледа глупаво што го пишувам но е напишано на ист начин како и твојот параграф во кој бараш докази.Не читам курир и не сум вмровец,туку ти кажувам нешто што е очигледно ко 1+1 , а тоа е дека токму на овие избори Арачиновци со притисоци и уцени успеаја да соберат гласови за Заев.Сигурно ти ова нема да го прочиташ во весник,туку може да го слушнеш/видиш доколку си таму или имаш неко близок таму.Е сеа, те сметам за паметен човек па си мислам дека можеш сам да процениш зошто толку се заангажирале браќата од арачиновода собираат гласови за Заев??СО ова не сакам јас да те наведам да мислиш дека вмро се добри а сдсм не чинат,туку да те натерам да размислиш дека не е сето онака едноставнои фер како што си мислиш.

Параграф бр 2
Истото што си го напишал горе долу го мислам и јас.Никаде не реков дека чинеле досегашниве или да ги бранам. Целта на муаебтот ми е само дека и овие во кои толку верувате се исти како и досегашниве, што незначи дека ова го користам како аргумент за да нема промена на власта.

Параграф бр 3
Зошто сеа го оправдуваш тоа со Талат и демек секако ќе бил претседател без разлика на власта?Како сеа СЕКАКО ќе беше Талат без разлика кој е , а како вмро кога го стави министер беше предавничко???Имаа повеќе пратеници тогаш да, ама сигурно не ги кројат самите политиките.ТИ текнува кога сакаа да прават коалиција со ДПА?? што се случи?? ги испеаја американците и ајде со дуи.Сето тоа е од горе наредено, тие главните политики со гаранција не одлучуваат нашите влади.Е сеа разликата е што вмро се прават патриоти а попуштаат онака постепено на надворешните притисоци и им даваат скришно такви функции и места на Дуи, а СДСМ тоа јавно го прави и многу ПОЗАБРЗАБО одкоклу вмро.

Бр 4
Тоа со Хашките случаи сакаш да ми кажеш дека некој го оправдува?Никој не го оправдува тоа, дури и луѓето што се за вмро го осудуваат тој чин.Си го згрешил човекот ако мислеше дека ќе ти речам дека е во ред тоа и од горе наредено, такво нешто не се оправдува.

Јас ако се прашувам, треба потполно нови луѓе во политиката, што некако изгледа неизводливо.Тоа што ти ми велиш дека овие се нови луѓе и немаат ништо допирно со БЦ е др работа и не ги прави НОВИ во политиката.ПРво и основно бе пријател,дали ти идниот премиер го сметаш за чесен и поштен човек?НЕ, не го сметаш само кур те боли битно е режимот да падне.ЈАс сум прв што сакам да има промена на власта само што треба тие новите да се подобри од досегашните.И пак ќе речам, со ова не сакам да ме сватиш погрешно и да мислиш дека сакам Грујо да остане затоа што исти биле сите, туку сакам да дојдат НОВИ кои што ќе бидат почесни и попоштени.
 
V

viktora

Гостин
Изборите беа фер и демократски.
Со тоа се сложија и партиите и меѓународната заедница.
Собранието ќе профункционира онака како е предвидено со устав и закон, ќе се формира нова влада која ќе управува со земјата за добробит на нејзините граѓани.
кој е против тоа е лудак.[DOUBLEPOST=1493743593][/DOUBLEPOST]
Деловник не е прекршен, Трајко Вељановски е претседател на минатото собрание. Тој не е потврден од ова собрание да биде претседател. Тој не може да води седници со дискусии на ова собрание освен конститутивна седница на која се верифицираат пратениците и избира нов претседател на собрание. Тој закажува 20 седници по ред на која се дискутира за политички теми.
Тоа не може повеќе да се толериа и затоа во духпот на устав, закон и деловник мнозинството во собрание одбра нов претседател кој има подршка од собранието и меѓународно признание.
Точно,изборите беа фер и демократски и никој не ги оспорува.
Се оспорува тиранската платформа која беше пласирана после изборите и која една од двете македонски партии,под уцена од Рама,Тачи и дел од амбасадорите, ја прифатија.Тука нема ништо спорно.НО, народот сака нови избори зошто никој не го дал својот глас за некоја платформа кој од корен ја менува државата!
Избори и нека ја стави СДСМ во нивната програма и доколку повторно успее да ги добие истите гласови со среќа нека формира влада.

И деловникот е прекршен,плус да не спомнувам дека седницата беше затворена во 18ч а гласањето за Талат беше вон термин.Плус заклетвата ја има дадено само на албански јазик без превод на македонски.Ова е доволно за народот да не го признае талат за нов спикер.
 
V

viktora

Гостин
Е штом била изнесена на Божиќ тогаш во право си. Крунски аргумент.

:brlav:

Нелегално е мнозинството заради платформата изнесена на Божиж. Овој Хојт Ји тоа не го разбира, затоа што е будист.
Оф бее,сирот.Изгледа ептен гадно си паднал на главче чим вака размислуваш.

Македонецот го има сватено како тешка провокација,и затоа не ја прифаќа.Исто како изјавите на Рама,Тачи...
Но ти не си македонец и гарант не си христијанин зошто вака размислуваш.

Море кога подобро ќе размислам ти не си ни човек ти си тешка психа кои и неговите дома се кајат што ја имаат покрај себе.[DOUBLEPOST=1493744590][/DOUBLEPOST]
Глуп, како знаеш што сака народот? Одеше еден по еден да ги прашуваш што сакаат? Да ви ебам курирската логика, да ви ебам ретардите...
О психички осакатена душо!Ти случајно да не одеше од човек на човек па да знаеш дали оние што гласале за СДС ја прифаќаат платформата?Оди лапни апче ќе добиеш излив на мозок....чекај бе,ти немаш мозок,ти имаш лајна.
 
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Оф бее,сирот.Изгледа ептен гадно си паднал на главче чим вака размислуваш.

Македонецот го има сватено како тешка провокација,и затоа не ја прифаќа.Исто како изјавите на Рама,Тачи...
Но ти не си македонец и гарант не си христијанин зошто вака размислуваш.

Море кога подобро ќе размислам ти не си ни човек ти си тешка психа кои и неговите дома се кајат што ја имаат покрај себе.
Македонец сум, и атеист. Ме боли таквото за усмрденото рисјанство. И повторно, како знаеш кој Македонец како има нешто сфатено? Одеше од куќа на куќа и сите ги прашуваше? Зошто зборуваш во множина, шизофреник си, ти смрдат чорапите, што не е во ред со тебе? Само лудаците зборуваа за себе во множина.[DOUBLEPOST=1493744651][/DOUBLEPOST]
Оф бее,сирот.Изгледа ептен гадно си паднал на главче чим вака размислуваш.

Македонецот го има сватено како тешка провокација,и затоа не ја прифаќа.Исто како изјавите на Рама,Тачи...
Но ти не си македонец и гарант не си христијанин зошто вака размислуваш.

Море кога подобро ќе размислам ти не си ни човек ти си тешка психа кои и неговите дома се кајат што ја имаат покрај себе.[DOUBLEPOST=1493744590][/DOUBLEPOST]
О психички осакатена душо!Ти случајно да не одеше од човек на човек па да знаеш дали оние што гласале за СДС ја прифаќаат платформата?Оди лапни апче ќе добиеш излив на мозок....чекај бе,ти немаш мозок,ти имаш лајна.
Јас не тврдам дека знам што сака народот, никогаш не се повикувам на него. Ти народот од уста не го извади.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Точно,изборите беа фер и демократски и никој не ги оспорува.
Се оспорува тиранската платформа која беше пласирана после изборите и која една од двете македонски партии,под уцена од Рама,Тачи и дел од амбасадорите, ја прифатија.Тука нема ништо спорно.НО, народот сака нови избори зошто никој не го дал својот глас за некоја платформа кој од корен ја менува државата!
Избори и нека ја стави СДСМ во нивната програма и доколку повторно успее да ги добие истите гласови со среќа нека формира влада.

И деловникот е прекршен,плус да не спомнувам дека седницата беше затворена во 18ч а гласањето за Талат беше вон термин.Плус заклетвата ја има дадено само на албански јазик без превод на македонски.Ова е доволно за народот да не го признае талат за нов спикер.
Вељановски не е избран ни потврден од ова собрание да биди претседател.
Првата седница на собрание се вика КОНСТИТУТИВНА, тоа значи дека на неа се верификуваат пратеници и врши избор на претседател и потпретседател на собрание. Вељановски е избран со мнозинстото од минатиот состав на собрание кој состав веќе не е на сила. 20 седници тој одбива да стави а дневен ред КОНСТИТУЦИЈА на собрание и претседател на КОНСТИТУТИВНА седница. Така да мнозинство пратеници сосем законски и уставно, изгласаа претседател на собрание, кој претседател има легитимитет од собранието и меѓународно е признат.
А за политички платформи, местото е собранието да се дискутира и одлучува по нив.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
20.089
Поени од реакции
16.215
Zaradi slozenata politicka situacija. Toa sto pljuka pa lize Alji ne e negova licna odluka tuku partiska i strateska odluka. Pravdata ke bide zadovolena mnogu brzo, a kriminalcite ke zavrsat kade sto im e mestoto.[DOUBLEPOST=1493696297][/DOUBLEPOST]
Sign-out sheet ima na izlez od State Department-ot. Ke letaa partali koga Trump ke go vidi log-ot.
нека победи в недела Лепен па ќе видиме што било приоритет...
 
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
нека победи в недела Лепен па ќе видиме што било приоритет...
Хахаха :pos::pos::pos:
Сега во неа ќе се крстите? Дали знаеш дека таа не знае кај е Македонија? Си мисли дека е марка цигари.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
20.089
Поени од реакции
16.215
Изборите беа фер и демократски.
Со тоа се сложија и партиите и меѓународната заедница.
Собранието ќе профункционира онака како е предвидено со устав и закон, ќе се формира нова влада која ќе управува со земјата за добробит на нејзините граѓани.
кој е против тоа е лудак.[DOUBLEPOST=1493743593][/DOUBLEPOST]
Деловник не е прекршен, Трајко Вељановски е претседател на минатото собрание. Тој не е потврден од ова собрание да биде претседател. Тој не може да води седници со дискусии на ова собрание освен конститутивна седница на која се верифицираат пратениците и избира нов претседател на собрание. Тој закажува 20 седници по ред на која се дискутира за политички теми.
Тоа не може повеќе да се толериа и затоа во духпот на устав, закон и деловник мнозинството во собрание одбра нов претседател кој има подршка од собранието и меѓународно признание.
како ќе реагираше сдсм и соросоидите ако на 24 декември 2012 мнозинството во Собранието го изгласаше Буџетот на ист начин како што во четврток сдсм го изгласа Талат ????
..не мораше да се килават и да ги дигаат на раце легнатите пратеници на сдсм кој ја окупираа говорницата, требаше да одат настрана и да си изгласаат како овие сега...
Кај отиде толку време уште за малку можеше се легално да биде... Но јасно е дека некому се брза, не поради нас, пред се да се врши притисок на Србија ... неслучајно сега и на Грција не и се допаѓа ова форсирање на албанските интереси..
а троловиѕе што ѕтолаат дека Талат бил избран за министер на АРН, нека споредат што е што...министер на АРМ нема скоро никакви ингеренции, има генерал штаб а председателот е врховен командант..секој министер може да биде сменет многу лесно !!
А председател на Собрание не се менува така лесно... а може да направи бељи, посебно ако председателот на државата е спречен да ја врши функцијата..
 

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Изборите беа фер и демократски.
Со тоа се сложија и партиите и меѓународната заедница.
Собранието ќе профункционира онака како е предвидено со устав и закон, ќе се формира нова влада која ќе управува со земјата за добробит на нејзините граѓани.
кој е против тоа е лудак.[DOUBLEPOST=1493743593][/DOUBLEPOST]
Деловник не е прекршен, Трајко Вељановски е претседател на минатото собрание. Тој не е потврден од ова собрание да биде претседател. Тој не може да води седници со дискусии на ова собрание освен конститутивна седница на која се верифицираат пратениците и избира нов претседател на собрание. Тој закажува 20 седници по ред на која се дискутира за политички теми.
Тоа не може повеќе да се толериа и затоа во духпот на устав, закон и деловник мнозинството во собрание одбра нов претседател кој има подршка од собранието и меѓународно признание.
Како не е прекршен деловникот?
талат законски е избран?
можеби истото ако во зоолошка го направеа немаше да биде прекршен уставот и деловникот па по законски ке беше.
 
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
како ќе реагираше сдсм и соросоидите ако на 24 декември 2012 мнозинството во Собранието го изгласаше Буџетот на ист начин како што во четврток сдсм го изгласа Талат ????
..не мораше да се килават и да ги дигаат на раце легнатите пратеници на сдсм кој ја окупираа говорницата, требаше да одат настрана и да си изгласаат како овие сега...
Кај отиде толку време уште за малку можеше се легално да биде... Но јасно е дека некому се брза, не поради нас, пред се да се врши притисок на Србија ... неслучајно сега и на Грција не и се допаѓа ова форсирање на албанските интереси..
а троловиѕе што ѕтолаат дека Талат бил избран за министер на АРН, нека споредат што е што...министер на АРМ нема скоро никакви ингеренции, има генерал штаб а председателот е врховен командант..секој министер може да биде сменет многу лесно !!
А председател на Собрание не се менува така лесно... а може да направи бељи, посебно ако председателот на државата е спречен да ја врши функцијата..
А тенковските делови?
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom