Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
V

vkv

Гостин
Jas sum 1187./2014 bev izvaden na dopolnitelna lani vo april. Ne mi bese dostaven original krstelnica od tatko mi od blgarska egzarhija. Isto imase i razlika vo preziminjata vo krstelnicata i segasnoto prezime. Dostaviv original i izjava od dvajca svedoci. Uste cekam[DOUBLEPOST=1493726398][/DOUBLEPOST]Dali nekoj znae otprilikia od 2014 godina kolku se na dopolnitelna

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Ne te razbrav ubavo?
Prezimeto na pradedo ti e razlicno so na dedo ti ?
Mislam deka postoi postapka so izjava na notar vo bugarija so dvajca svedoci deka toj vsushnost bil dedo na tvojot dedo-samo ke treba poubavo da se rasprashash.
A ne e na odmet da go prashash i Lazar Mladenov mozebi on znae poveke

V

vkv

Гостин
Ne te razbrav ubavo?
Mislam deka postoi postapka so izjava na notar vo bugarija so dvajca svedoci deka toj vsushnost bil dedo na tvojot dedo-samo ke treba poubavo da se rasprashash.
So krstelnica od tatko mi sum. Negovoto prezime e razlicno vo krstelnicata i segasnoto prezime. Napraviv izjava od dvajca svedoci vo mk a vo bg bese legalizirana

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Ne te razbrav ubavo?
Дечки, на сите нас во изводите ни пишува кој ни е татко. Тој може да биде и со различно презиме, ама сепак си пишува дека ни е татко. Сѐ што ти треба е тој твој татко да фигурира под исто име и презиме во твојот и во неговиот извод, и воопшто не е важно да имате исто презиме.

Член од
15 март 2017
Мислења
71
Поени од реакции
80
Дечки, на сите нас во изводите ни пишува кој ни е татко. Тој може да биде и со различно презиме, ама сепак си пишува дека ни е татко. Сѐ што ти треба е тој твој татко да фигурира под исто име и презиме во твојот и во неговиот извод, и воопшто не е важно да имате исто презиме.
ee brate ti si poupaten .. znaci kaj dedo mi u izvodo ime na tatko Nikola .. u arhivo u veliko trnovo samo eden so ime Nikola i istoto prezime i jas so go nosam den deneska .. isto prezime kako i dedo mi .. sea dali moze lazar ili kako da se provere dali e toj navistina moj pra dedo ili ne .. toa me interesira .. se se sovpaga i ime i prezime .. kako da proveram dali mi e toj pra dedo .. kako da proveram me ineresira .. ili dali moze lazar da provere .. fala

V

vkv

Гостин
Posto sum so krstelnica od tatko ne mi treba negov izvod. Samo mojot e dostaven

D

Drexel

Гостин
Jas im pisav mail na ministerstvoto i ke cekam da vidam shto odgovor ke dobijam ako e neshto konkretno ke spodelam, megju vreme pisete im i vie objasnete im go vashiot slucaj i spodelete.

Последно уредено од модератор:
Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Posrednik vika ,proverka ke bidne za muskarci ,sudski dokument se proveruva verodostojan li e ,bilo puno sa lazni papir I gi davali pasosite ,ama tacno li je se toj ne znam pisem koje mi kazuvat drugi
Pa ako e toa super, site so ok MVR dokument ke si pominat, odlicno. Site so lazni potvrdi neka mu ja mislat.

Член од
2 мај 2017
Мислења
36
Поени од реакции
7
zdr jas isprativ adresa preku konzulat od bitola pominaa 5 meseci , se javuvam vo opstina na lege 6, sofija dali nekoj znae do koga se ceka ili sto da se pravi[DOUBLEPOST=1493729152][/DOUBLEPOST]
Jas im pisav mail na ministerstvoto i ke cekam da vidam shto odgovor ke dobijam ako e neshto konkretno ke spodelam, megju vreme pisete im i vie objasnete im go vashiot slucaj i spodelete.
zdr jas isprativ adresa preku konzulat od bitola pominaa 5 meseci , se javuvam vo opstina na lege 6, sofija dali nekoj znae do koga se ceka ili sto da se pravi

D

Drexel

Гостин
Pa otkoga otkria im dale drzavjanstva na 100 kriminalci....bogami toa e golem propust za drzavni institucii ne me cudi sto vaka sekoe vlakno go cheshlaat....a i ne me cudi ako tie sudski uverenija se lazni zosto samite znaeme kako ni rabotat sudovite...sega neznam dali samo inicijativno kriminalcive si gi shtampale uverenijata ili potkupile nekoj sudija so pari da im izdade uverenie...inaku problemot se gleda kade e a toa e vo verodostojnost na dokumentite dali se sudski ili tie stari..

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Pa otkoga otkria im dale drzavjanstva na 100 kriminalci....bogami toa e golem propust za drzavni institucii ne me cudi sto vaka sekoe vlakno go cheshlaat....a i ne me cudi ako tie sudski uverenija se lazni zosto samite znaeme kako ni rabotat sudovite...sega neznam dali samo inicijativno kriminalcive si gi shtampale uverenijata ili potkupile nekoj sudija so pari da im izdade uverenie...inaku problemot se gleda kade e a toa e vo verodostojnost na dokumentite dali se sudski ili tie stari..
Imet novi pravila od eu.... i na granica sega koga vrvet mi kazhvashe eden brached... se provervet po 2 pati i po interpol proverka i po drzhavata na koja granica si... ni pile ne mozhelo pojche da minvit ako et nekoj somnitelen... istoto e sho velish sega naredeno da se provervit i pri izdavanje na pasporti za drzhavjanstvo a vervam ne samo vo bugarija tuku i vo site druugi drzhavi zato e to pak vrachanje na dop.... da provervat pak oti od 2013 ili 2014 god imet godini minveno od togash

D

Drexel

Гостин
http://www.justice.government.bg/Files/Otchet MP.docx

Ova e izvestaj na bugarskoto ministerstvo sega denes izdadeno na 2 maj (na mjs.bg vo vesti moze da se vidi) na baranje na evropskite insitucii i vo tocka 13 ima dadeno tekst za bg grazdanstvo

Предвижда се копие от заповедта на минист'ра на правос'дието, заедно с всички в'рнати документи, да б'дат сканирани и с'хранјавани в автоматизираната информационна система, използвана от дирекција „Б'лгарско гражданство“.

Znaci site tie vrateni dokumenti (jas mislam na starite ili slicni se misli) ke bidat provereni skenirani, i uploadirani na server na ministerstovoto i ista sila ke imaat kako i originalot da go drzat vo race...ke cekam da vidam na mail sto ke kazat dali da go vrakjam nazad ali najverojtno i ke go vratam samo inicijativno..

Drugar aj pisi go e mailo
Pozdrav
bgcitizen@justice.government.bg

Attachments

Член од
10 септември 2014
Мислења
12
Поени од реакции
2
Vaka,
Ke se javish kaj Lazar Mladenov vo Strumica i on ke ti kaze shto kako.
Obicno treba da imash predok roden pred 1918 vo delovi od Makedonija shto bile pod bugarsko ropstvo.
Licno za mene imav pradedo roden vo Lesnovo-Zletovo i po nekoja kniga mi proverija deka vo toa selo bilo 100% bugarsko.
Za brojce mislam deka imase negde po forumov ili pobaraj na internet BKK -bugarski kulturem klub i ke vidish kontakt
Vaka,
Ke se javish kaj Lazar Mladenov vo Strumica i on ke ti kaze shto kako.
Obicno treba da imash predok roden pred 1918 vo delovi od Makedonija shto bile pod bugarsko ropstvo.
Licno za mene imav pradedo roden vo Lesnovo-Zletovo i po nekoja kniga mi proverija deka vo toa selo bilo 100% bugarsko.
Za brojce mislam deka imase negde po forumov ili pobaraj na internet BKK -bugarski kulturem klub i ke vidish kontakt
Rabotata e sto nemam nisto, imam samo maz na edna moja prva bratucedka , drugo nemam nisto

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom