V
viktora
Гостин
Затоа и побарав доказ.Ми спомна нешто моторола,некој лик со име и презиме.И никој не се сити за тие патриоти што погинале.И веќе кога збориме за мешање на стари рани со денешниве случувања биваше ли точно на дента кога се навршуваа 16г од нивниот масакар да го прогласат Талат за претседател на собрание?Не оправдувам тоа што стариот го наместија дека бил татко на еден од починатите,и мислам дека само еден член ја изнесе таа информација.Другите лепеа слики дека било лага.Па не можеш да бараш доказ затоа што знаеш дека јас сигурно немам црно на бело и после тоа ќе речеш епа ете штом немаш значи не е така лажеш, не можеш така. Си има книги за 2001 сведоштва на луѓе кои учествувале директно, пишува дека мешаната патрола за Вејце е предадена од Македонци. Дури и самите војници знаеле дека се предадени кога веќе се соочиле со судбината. Има повеќе членови кои копирале делови од книгата, ќе ги прочиташ во темата Македонски специјални единици.
Не чини, не е човечки и жално е за семејствата на тие луѓе да сега некој вади лажни вести како тоа тој вампирот стар бил татко на некој од војниците. Најголема лага е тоа.
Исто така не е човечки барањето да ја вратат оштетата тие семејства, дно, лажен патриотизам, нешто најлошо. Капак на се, во четвртокот се ситите што биле тепани луѓе кои немаа никаков удел во најголемото предавство. Срамота е озбилно.
А за ќотекот што им го дадоа ич немам жал,поготово на луѓе што јавно со месеци искажуваст што им е намерата.На крајот зошто да жалам некои пратеници кои земаат огромна плата и се неспособни да ја оправат работава во државава.Имаат триста џокери во ракав за да си го мерат со груја,но ова што ги собраа сите алб партии и под тие услови никад нема да им опростам.
И да,и јас сум изреволтиран што им бараа отштета на роднините на бранителите.