500 страни сте испишале, а никаде сигурно не сте кажале дека овој избор е целеосно нелигитимен, си има процедура како се избира цреп на собранието,
од онаа што го слушнав (не ја гледав снимката можеби е исечено ќе ме поправите ако грешам), оној што беше кординатор одеше турбо, има пријавени за збор.. нема, предлогот го ставам на гласање, за, против, воздржани, констатирам дека е усвоен предлогот,
ова беше турбо, за една минута стави се во едно, си има дека треба да почека 1 минута да се јават за збор, потоа при броењето изброи до 61 за неколку секунди (некаде пишуваше 62 тешко е да се утврди), не се знае кој за што гласал и колку имало присутни, да оставиме настрана тоа дали може или не може да се бира по прекината седница.
Класично незаконско избирање, затоа и нема да има никаква функција иако САД, ЕУ и западната багра честитаа.
Во врска со влегувањето во собранието, јас сум против такво нешто на таков начин,
но сабалешната дискусија со СДСМ(Ш)овец како ме е насмејала
раскажуваат како било, имало и локалци кој биле многу блиску внатре и лично раскажале од прва рака до сабале, и викаат „шо не фанаа да ги средат сите (мислат и на оние од ВМРО), па да се спаси државата“, му викам ако ти го средат Зајко кој ќе ти ја води партијата, вика “еее има и други, ќе се најдат“.
Онаа што е јасно е дека не испрано-главите СДСМовци баш ги заболе за Зајко и компанија.