кој насилно влегол? кој го блокирал буџетот? на кој начин се блокира буџет?
Jasno ti e za koj incident zboram taka? Ponataka me mrzi da ti objasnuvam ke se vrtime vo krug.
кој насилно влегол? кој го блокирал буџетот? на кој начин се блокира буџет?
не, не ми е јасно. Не се сеќавам некој насилно да влегол во парламент. Освен што се обидоа железарци пред 90та негде. Ме интересира на кој начин се блокира буџетот, кој го блокира? Всушност, што значи она што си го напишал "блокирање на буџетот"?Jasno ti e za koj incident zboram taka? Ponataka me mrzi da ti objasnuvam ke se vrtime vo krug.
Не ни имам намера да те навредам "шупаци" како тебе се за жалење а не за вреѓање.Шупааци како ти не можат да ме навредаат.
не, не ми е јасно. Не се сеќавам некој насилно да влегол во парламент. Освен што се обидоа железарци пред 90та негде. Ме интересира на кој начин се блокира буџетот, кој го блокира? Всушност, што значи она што си го напишал "блокирање на буџетот"?
не, не ми е јасно. Не се сеќавам некој насилно да влегол во парламент. Освен што се обидоа железарци пред 90та негде. Ме интересира на кој начин се блокира буџетот, кој го блокира? Всушност, што значи она што си го напишал "блокирање на буџетот"?
Можеме политика, војна, заплашување, ОЈО, СЈО, Бетмени и Пајовци да мислиме дека ќе си играме до задутре. Првиот момент кога ќе секне славинчето и кога ќе мора просечниот Македонец да искочи од својата комфорт зона, вештачки створена со пари што неможе да си ги дозволи, е тогаш ќе се изненадиме како некои луѓе одеднаш ќе им се сменат приоритетите па ќе тераат накурац и држава и партија и све, и за едните и за другите важи. Едните што не даваат, другите што не зимаат, а и тие и тие се имаат наштекано за црни времиња кои се свесни дека идат Ете едните ќе киднат на Јасен, другите Неа Модања, кој кај си купил мир
рокот завршува кога ќе се согласат сите потписници
Рокот на СЈО е дефиниран во законот за СЈО. За продолжување треба нов закон, значи, нова согласност треба за нов рок, а не за престанот на стариот.Затоа што е со намера направено.
Законите во државаата поготово поврзани со политичарите станаа ирелевантни. Домашните притискаат на спроведување на закони само кон одредени луѓе, странците притискаат обратно. Домашните ја имаат силата на полицијата, армијата и пар напалени паравојски, а странците ја имаат силата на ембаргата и заплените на имот, пари и забрана за движење. Првите тешко им е да најдат физички непријател во рововска битка, вторите воопшто не им е тешко да спроведат тоа што планираат.Рокот на СЈО е дефиниран во законот за СЈО. За продолжување треба нов закон, значи, нова согласност треба за нов рок, а не за престанот на стариот.
Сакаш да кажеш дека странците притискаат за незаконие? За неуставност? За силување на демократијата? „Ма није могуче“Законите во државаата поготово поврзани со политичарите станаа ирелевантни. Домашните притискаат на спроведување на закони само кон одредени луѓе, странците притискаат обратно....
Член 1 од законот за СЈОРокот на СЈО е дефиниран во законот за СЈО. За продолжување треба нов закон, значи, нова согласност треба за нов рок, а не за престанот на стариот.
silmarillion не биди малодушен и утре е ден..., а секој нов ден е нова нафака......испушташ една ситница од вид ..., прво никој незнае каде е долниот праг на македонската комфорт зона, ниту на кој притисок таа експлодира.Народот одлучи така. Али сенсот на нестабилност е више повеќе од гаден. Која лоша енергија е ова денес у споредба со крајот на прошлата декада, ужас.
Законите во државаата поготово поврзани со политичарите станаа ирелевантни. Домашните притискаат на спроведување на закони само кон одредени луѓе, странците притискаат обратно. Домашните ја имаат силата на полицијата, армијата и пар напалени паравојски, а странците ја имаат силата на ембаргата и заплените на имот, пари и забрана за движење. Првите тешко им е да најдат физички непријател во рововска битка, вторите воопшто не им е тешко да спроведат тоа што планираат.
Незнам зашто некој мисли дека Заев го чуваат ко бела мечка странциве. Ја мислам дека и курбан ќе го дадат ако треба само да воспостават ред кој не ради нас, него ради нивна безбедност од мигранти и стабилен балкан.
Вака со еуроскептична влада, знаат дека оние маџарскине и словачкине пандури што прчат стап по бензинските во Гевгелиско-Валандовскиот крај, ќе им бидат само трошок.
Многу пати е кажано, па сега е испуштено. Имено, до 30 јуни 2017 г. СЈО ќе може да поднесува обвиненија до судот, а потоа ќе продолжи со работа само врз старите (веќе поднесени) обвиненија. Не дека ќе се затвори воопшто да не работи, сем ако уставниот суд согласно уставот го прогласи законот за неуставен (народно кажано).Член 1 од законот за СЈО.