Спрема кои тоа критериуми докажавме дека сме шљам ?!? Дај кажи ги тие критериуми. Спрема тие критериуми према кои бевме лидери на западниот балкан и единствени достојни кандидати за ЕУ-НАТО интеграција заедно со Словенија ?!? Потоа следеше економски притисок за промена на името, па знамето...Уставот кој според Бандинтеровата комисија беше пример за едно демократско општество во транзиција, нагло стана устав кој опресира малцинства и кој под притисок на западот требаше да се смени. Па го сменивме со потпишување на капитулација и покрај воена победа.....
Кој е шљамот дечко, за овој напатен народ да кажеш дека е шљам, мораш да има проблем со мозокот, поготово ако пришаѓаш на овој народ.
Сорос, Украинските сценарија, ЦИА, НСА дип стејт, веќе неколку месеци не се фрази само на Мирка и Грујо. Ако излезеш малку од љушпата, може ќе видиш дека светот полека се буди од една обмама која се закануваше да доведе до нова светска катастрофа.
Кој рече дека е ова врвот ?!? Каде јас реков дека е ова врвот ?!? Или поточно од кај го заклучи тоа. Тоа ти како ги интерпретираш моите проповеди, може само да збори за твојот капацитет на дедукција. Јас викам дека ИТ секторот во последниве 10 години од владеењето на Грујо поради некоја причина доживува напредок. Можеби причината за тоа не е грујо, можеби и самиот грујо кочи уште поголем напредок, како што викаш. Но фактот говори дека платите во тој сектор се зголемени неколкупати, и во моментов се еднакви на плати на пилоти. Значи збориме за почетна плата на јуниори од 350-450 евра, која се зголемува за 6 месеци и расте непрестано. Збориме за луѓе кои земаат плата 1500 евра па и повеќе, и тоа не еден двајца туку стотици луѓе со ваква плата.
Е сега, ти по секоја цена критикуваш успешен сектор кој несомнено има напредок и статистички и фактички, поради ситно партиски поени. Јас на пример ќе разберев да ги критикуваше субвенциите на странските ИТ компании кои го рушат пазарот на трудот за домашните компании, но како што и самиот кажа, вработен си во странска компанија и имаш најверојатно таков бенефит и за тоа очигледно не ти се збори.