- Член од
- 17 декември 2010
- Мислења
- 2.811
- Поени од реакции
- 4.287
Gledas deka si glup... Prvo jas ne glasam, vtoro i koga glasam eve vo aus da receme uopste ne mi e bitna partijata gledam realno koj moze da napravi poveke pred se drzavata da ide napred. Treto ima golema razlika vo odnosot kon dijasporata pomegu edni i drugi mene toa mi e bitno. Jas ne gledam sto ovaa drzava moze da ponudi samostojno da se izvadi od gomna, edina nadez e preku sorabotka pred se so evropskata dijaspora, zboram za pred se onie otideni poslednite godini, nesto ko sto napravi irska pred 30tina godini. Jebi ga i za toa sme edno 20 god pozadi ama bar ima nadez deka eden den ke sfatite. Cetvrto sto pa jas dobivam od tvojot glas? Eve ti i tvojte tamu glasate 25 godini i sto do kaj sme? Unistivte nasledena drzava so se opstestveno, privatiziravte, prodadovte ime, zname, dadovte nenormalni prava na malcinstvata, si igravte vojna i da ne nabrojuvam sega na red e i ona malku sto ostana da go skurcate... Misli malku so tikvata najgolemoto zlo e ustvari toa sto vie tamu ste totalno nesposobni da napravite i pocituvate sistem i hierarhija a i ona sto go imate so site ovie previranja i nepriznavanja vlast, protesti i sekakvi bojkoti go unistivte. Zatoa i nema poenta da se glasa na ovaa anketa, tuka nema prav odgovor, nema izlez od situacijata, naebavte sekako. Naebavte i toa dobro bez nasi glasovi, strikno vase delo, uste ednas....Sfakas, ili da pocnam da ti crtam?
Ти не треба и нема да добиеш ништо од мојот глас исто како што јас нема да добијам ништо од твојот ! 20 години сме позади НИЕ, а не ТИ! Ти не си овде и нема што да се обраќаш со НИЕ, што не ти е јасно? Државата дали оди напред или не не е твоја работа, гледај си таму Аустралија дали оди напред, клецкај курви и пијај коктели.