Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Штета за Ферстапен што излета. Феноменален возач ќе стане. Одлична трка за Ветел. Додека Кими пак разочарува. Не е можно толку послаб болид од Ветел да има. Интересна трка.

Како се тргна лагано Ботас за да помине Хамилтон. :tapp:
Претходната трка Фетел и Кими се јадеа едно 10 круга и заслужено го помина. Се гледа кај има тимска наредба уште од сега.

Дај боже да издржи Ферариво до крај иако не ми се верува, брз е Хамилтон.

Претходната трка Фетел и Кими се јадеа едно 10 круга и заслужено го помина. Се гледа кај има тимска наредба уште од сега.
Tolko bese ocigledno toa uste vo krugot koj se vozase botas ja namaluvase brzinata i se trgna nastrana za ovoj da ne se mace zalniot

I Vettel sea go premina Kimi na ist nacin

Е, Ботас е Бот, просечен возач - Водоноша на Луис, да одеше Алонсо во Мерцедес колку поинаква песна ке слушавме.

На Ботас да му кажат удри со болидот во тоа гумите покрај патеката, овој ќе се акне со 150 во нив.[DOUBLEPOST=1492360804][/DOUBLEPOST]Дупи си го педерчето британско.

Последно уредено:
... епа на Велигден само црвените победуваат ...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Уште еднаш се докажа ферарито на ветел е многу брзо во трка да не кажам најбрзо.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Forza Ferrari! :) Заслужена победа, искрено ќе биде многу интересно годинава, на ќе Мерцедес им фуфка полека полека. :) Уште РБ да се приклучи, топ борба ќе биде. :)

I kimi ja igra ulogata na botas vo ferari, fakt!
Срамота е тоа што Ботас го потценуваат и служи за да ги задржува конкурентите на Хамилтон или да му отвора пат на Хамилтон, нешто како Баричело и Шумахер. Нема никаква борба меѓу нив, доаѓа Хамилтон од -10 секунди на -1 и го поминува, ко демек Ботас толкав бот е и не може со истиот болид како Хамилтон да ја зачува или зголеми разликата, срамота е тоа. Кими на пример кога го пуштил Фетел? Кога му дозволил да го помине онака ко мало дете? Тоа што е Фетел подобар возач не значи дека Кими го пушта.

Срамота е тоа што Ботас го потценуваат и служи за да ги задржува конкурентите на Хамилтон или да му отвора пат на Хамилтон, нешто како Баричело и Шумахер. Нема никаква борба меѓу нив, доаѓа Хамилтон од -10 секунди на -1 и го поминува, ко демек Ботас толкав бот е и не може со истиот болид како Хамилтон да ја зачува или зголеми разликата, срамота е тоа. Кими на пример кога го пуштил Фетел? Кога му дозволил да го помине онака ко мало дете? Тоа што е Фетел подобар возач не значи дека Кими го пушта.

па погоре пишав, ти ја глеаше ли трката или само збориш? Имаше ситуација каде Кими му се помери на Фетел да биде преминат, он можеше да го задржи ако сакаше но го пушти како ботас што го пушти Хамилтон. Сеа ќе речат Кими за круг два влегувал у бокс, али исти курац ти е, доколку има тука фер борба не треба никој на никого да попушта како лани Нико што не го пушташе Луис и си зеде титула. А околу Ботас ситуацијава е сигурно му поставиле услов пред да го потпишат да прифати све што ќе му кажат да прави, за разлика од Нико кој беше во Мерцедес многу време пред да дојде Хамилтон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom