Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Ajde da pomine veligden, da pocne novata vlada so rabota, pa za site arno da bidne!!
Ajde ubav praznik, ubavi misli da imame.

p.s. kako sto spomnav i prethodno leonardo1, bev vo petokot vo Sofija, posrednicite srekni, si cestitaat ke trgnela rabotava
И мене истoтo ми гo кaжaa декa ке тргнелa рaбoтa инaку кoнечнo ми се јaвијa зa извoдoт нa тaткo ми декa е гoтoв пa фaлa бoгу пoсле прaзникoв дa пoднесaм зa прoизхoд.среќни прaзници нa сите и убaвo дa си ги пoминете

Член од
4 април 2017
Мислења
9
Поени од реакции
2
Здраво на сите едно прашање од тие што се вратени на дополнителна а имаат однесено дополнителен документ софиа дали му се има сменато статусот бидејки јас сакам да носам дополнителнителни докоменти другава недела (извод од братми и копија негова од лична карт) инаку јас сум на дополнителна вратен а интервју то е правено 29.01.2016,

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Здраво на сите едно прашање од тие што се вратени на дополнителна а имаат однесено дополнителен документ софиа дали му се има сменато статусот бидејки јас сакам да носам дополнителнителни докоменти другава недела (извод од братми и копија негова од лична карт) инаку јас сум на дополнителна вратен а интервју то е правено 29.01.2016,
Дали кога ги поднесуваше документите во Министерството достави извод од брат ти(преведен и легализиран) и негова копија од л.к или само во декларацијата си нагласил дека брат ти е бугарски државјанин и негови податоци?Или си доставил и извод и колија од л.к па сега сакаш по втор пат да однесеш.

Член од
3 април 2017
Мислења
54
Поени од реакции
15
Da mene mi se ima smenato vo proverka od viceprezid.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Da mene mi se ima smenato vo proverka od viceprezid.
Kако ти се смени од ''дополнителна'' па после поднесената молба на ''проверка од вицепрезидента''?...Оваа проверка од вицепрезидентот е пред или после статусот дека ''советот за граждансво ти ја уважил молбата со положително становиште''?

Член од
27 февруари 2017
Мислења
45
Поени од реакции
16
Dali od ovie sto se izvedeni na dopolnitelna proverka od finalna ima promeni i kako do toa?

M

Milennka

Гостин
zdravo decki vo maj sum na intervju so proizhot vrs osnova na prv bratucet, kakvi mi sansite da dobijam bg drzavjanstvo me intersira

Член од
7 октомври 2016
Мислења
8
Поени од реакции
4
Мене пред десетина дена ме ставија на дополнителна проверка после 6 месеци на финална. Државјанството го вадам преку брат ми. Во средата посредникот беше да праша зошто сум вратен, излегло дека не е заведено дека брат ми има брат. Ме завеле, земал потврда и ја доставил во министерството, па се надевам дека ќе има брзо промена.

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
vi posakuvam na site srekni praznici,i isto sto pobrzo da si gi dobieme pasosite,jas sum pri kraj so nervi,iskreno ne znam kako ste vie,izvinete vaka na praznik sto se zalam ama taka mi dojde[DOUBLEPOST=1492278871][/DOUBLEPOST]decki i isto ve moam ako nekoj nesto slusne deka pocnalo da se potpisuva ukazi odma neka pise please

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom