Ти од каде бе знаеш се за мене??? или во штаб ве учат така да им зборите на неистомисленици?(без разлика од кој шТаб)
чукни си ја главата и ке знаеш кој држави!! ако не бива така чукај посилно дур не ти текне
Јас ти ја кажувам реалноста зошто преку кур ми е од вакви мочковци како тебе што глумат патриотишта на интернет. Вакви бедни приказни од луѓе што се спремни да ја бранат државата во војна сум се изнаслушал еден куп, а кога ќе треба на терен да се покаже она патриотското што демек го имате во себе се криете како пичиња во соседните држави. Патриотизмот кај македонецот за жал од 2001 година па наваму умира се повеќе и повеќе т.е. веќе е целосно згаснат што ни во најрозевата приказна не може да воскресне.
Ако си патриот што не направиш нешто против она што се случува внатре во државата во последните 16 години ? Што не пробаш да го решиш проблемот со еднојазичноста од Сарај до Струга..да да, ЕДНОЈАЗИЧНОСТ во која македонскиот јазик не постои. Што не кренеш глас против спомениците на УЧК која што има убиено еден куп македонци ? Што не ја браниш државата од истата таа УЧК која што пушти корени во владата и собранието на рм ? Што не направи нешто против назначувањето на Талат Џафери за министер за одбрана и иден претседател на собранието ? Што не застана во одбрана на децата кои што секојдневно јадеа ќотек по автобусите низ Скопје ? Хашките случаи ? Законот за двојазничност од 2008 година ? Тоа што во западна Македонија и општо кај што доминираат орките нашите немаат ни вработување ни основни човекови права ? И да не ти редам уште 3000 настани кои се случија во изминатите 16-17 години ...
п.с Ако државата од надвор ти е Косово тогаш комотно стави си го јажето преку врат, а ако мислиш на Албанија тогаш ти изразувам искресно сочувство за глупавоста.