За второто, мене ме интересира зашто вие големите патриоти, до душа ти константно висиш на кгн и не протестираш, не отидете во Тетово пред штабот на ДУИ, или штабот на БЕСА, или до Струга кај Села, па таму да протестирате за оваа платформа. СДСМ јасно и прецизно кажаа дека се отфрлаат сите клучни точки од истата, Се што е противуставно за нив не поминува, значи нити албанскиот ќе стане втор официјален јазик, нит ќе биде на парите, нит ќе се менува знаме, нит казни ќе има по училишта и деца ќе мора да го учат, ништо од тоа за нив не поминува. Доволно ми е мене, иако сум доволно едуциран за да знам дека дури и ако сите они сложно си гласаат За, во собрание, пак нема да се во можност тие закони да ги протнат, тука се ВМРО, тука е и уставен.
Така да, утре пак избори да има, пак да е ист резултатот, пак платформата ќе си стои, нема никаде да мрда, затоа, ако сте стварно револуционери, и патриоти храбри, ќе си одите у нивните дворови и ќе барате да ја тргнат, нема што да се протестира пред инститтуција ко собранието на пример, каде таа Платформа секако не поминува.
Тоа е едно, друго, пред некој ден кренавте узбуна за знамето во Куманово, а децата одма биле приведени, знамето е вратено, као демек, ете, почнаа со сценариото дуи и сдс, а притоа заборавивте дека нема приведени за запалените автобуси, нема приведени албанци за нередите на Кале а истовремено низа Македонци добија пријави од МВР и истите се процесуирани, прашајте ги дечките од Комити кои беа присутни таму, заборавивте дека се поставени низа обележја на УЧК, едно на само 2 километри од збирното дувло на патриотиштата предводени од богдан, во Чаир, на кружен тек, онака лабаво си стои обележје на УЧК, заборавивте дека се симна знаме на фудбалски натпревар мислам во Кичево, нити за тоа имаше некаква пријава и некој беше приведен, уапсен, све тоа заборавивте, све тоа не ви сметаше ...
Све тоа си помина, и наеднаш ви текна сега да кревате некакви си револуции и илиндени, сосем случајно кога ВМРО ДПМНЕ падна од власта во Македонија и нивни функционери бараат начин како да се спасат од затвор, каква коинциденција, каква случајност ...
Сега, кога се создадоа услови сите нивни криминали да испливаат на површина, вклучувајќи ги и кумановските настани, и кога се создаваат услови конечно да се трпаат у затвор нивни луѓе, што за Куманово реално тоа би било премија, само со затвор да поминат ...
Е затоа ви губат протестите на масовност, и тоа при хаотични молби за мобилизации од партија, запрашај се зашто од 450 000 гласачи, толкав мал процент ви излага сега на улица ... толку е друже, стегите на вмро попуштаат и се' помалце и помалце ве есапат, а и тие што ве перцепираат најголем процент се закоравени пензионери.
А и реално, не е можно едно женче ко антонио, кретен амебовиден ко филипчо, педер ко илија и уништувач на здравството во Македонија ко Никола Тодоров, веќе да претставуваат некаков фактор во земјава кај народот, нарочито кога веќе не се на власт.
Можат колку сакаат да одлагаат, да се пењават, ова на грујо му се последни обиди за да остане во Македонија, пред да фаќа магла од земјава кога ќе им се запали дефкон 5 у штаб, дека веќе ништо не им поминува, крајот им е неизбежен, останува само енигма кога истиот ќе се случи.