Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
spored ustav ne smee zname na tugja drzava da se vee na teritorija
spored zakonot za lokalna upotreba na znaminja smee.
gleas kako moze i bez menuvanje na ustav?
Едно е да се употребува тоа знаме во места каде што албанците имаат потребно мнозинство, сосема друго е да зборуваме за употреба на државни симболи. Мешаш баби и жаби.

V

viktora

Гостин
Изјавата дека ќе има референдуми за такви прашања е од 8-ми декември 2016-та, кога имало мењавање на име и знаме од тогаш до овој момент?
Кога воопшто СДСМ го прашувал народот за битни национални интереси?Во 90те сменија име во ФИРОМ,знамето со шеснаесет краци,територијална поделба со ДУИ за Струга и Кичево дали нив ги праша некој дали сакаат уште стотина села со албанско население да се присоедини...не знам само како му верувате денес едно вика утре друго.Алал да му е,секоја чест.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Кога воопшто СДСМ го прашувал народот за битни национални интереси?Во 90те сменија име во ФИРОМ,знамето со шеснаесет краци,територијална поделба со ДУИ за Струга и Кичево дали нив ги праша некој дали сакаат уште стотина села со албанско население да се присоедини...не знам само како му верувате денес едно вика утре друго.Алал да му е,секоја чест.
Јас те прашав што е решение според тебе, ти рече дека тоа било Заев да се откажел од платформата. Ако ова не е тоа, тогаш како треба да изгледа според тебе тоа откажување?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.173
Поени од реакции
16.304
Во бомбите се спомнуваа професорки што биле влечени за уши да одат на дебата по телевизиите ко експерти. Ванковска беше една од тие
Не спинувај, зборуваме за 2006, има црно на бело колумна во Фокус; Фуере сега ни праи фук ин браин а тогаш лично тој забранил коалиционирање на дпмне со дпа...

P

psychostasia

Гостин
Абе да не го акнеше некој Аљи да не прави влада со Грујо во последен момент додека овој го чекаше ко млада невеста на прозор и спремни медиуми со напишани текстови да известуваат за новата влада ни платформа ќе ви пречеше ни ботови ќе шетаа по улици.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
ako za SJO mora 2/3 mnozinstvo da se prodolzi mandatot(isto kako i za menuvanje na ustavot)
stom mvro ne se soglasile so dui za sjo, kako dui i sdsm kje go prodolzat mandatot na sjo bez glasovite na mvro?
koj faktor e sdsm da se soglasuva, ako mora so 2/3 da se prodolzi mandatot?
poso neli toj argument `2/3 glasovi` se koristi kako alibi deka nema da se menuva ustavot po terkot na tiranskata platforma...

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Не те разбирам?Што тивки?Ај сврти страна прочитај таму па повторно врати се.
Не ми даде пример за неименуван споменик на главен плоштад во главен град. Ѓоле нешто проба да изрелативизира, али џабе....ти ништо не кажа :D

V

viktora

Гостин
Јас те прашав што е решение според тебе, ти рече дека тоа било Заев да се откажел од платформата. Ако ова не е тоа, тогаш како треба да изгледа според тебе тоа откажување?
Одење на референдум за тебе е откажување?И пичката пак да се сокрие позади народот?Повторно да го гледаме како кака пред албанската дијаспора демек не е до него било до грдото лице на македонецот?Не така другар.Лидер е маж,дирекно во очи јасно и гласно.А не денес едно утре друго.Јавно да испадне дека ја отфрла платформата и дека ќе спроведе само она што го предвидува охридскиот договор.Тогаш би му го дал гласот.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Какви референдуми кој нормален прави референдум да се самоукине?
Пак ли да им перат мозок на малоумни со некои прашања не заслужуваат одговор па да го учукаат ко на стружани кичевчани и скопјани...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Какви референдуми кој нормален прави референдум да се самоукине?
Пак ли да им перат мозок на малоумни со некои прашања не заслужуваат одговор па да го учукаат ко на стружани кичевчани и скопјани...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Го прочита манифестот што излезе денеска?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Утре дијаспората од Канада и Острелија нека ти ги плати сметките.
analogijata na ova bi bilo,
poso 70 000 glasovi dobi zaev od albancite, sea on da im gi plati/namiri smetkite?
znaese nekoj pred izbori koi se smetkite isporacani kon zaev od strana na albancite?

V

viktora

Гостин
Не ми даде пример за неименуван споменик на главен плоштад во главен град. Ѓоле нешто проба да изрелативизира, али џабе....ти ништо не кажа :D
Ако ти незнаеш како се вика споменикот твој проблем.И ако не знаеш зошто на штитовите фали еден зрак од сонцето прогуглај ќе дознаеш.Пишав и предходно,сите знаат кој е Александар нема потреба со натписи.Евентуално ако си бегал од час по историја тоа е друго.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Народов по улициве што протестира зошто се излезени?Пукна сонце па коски да затопли?[DOUBLEPOST=1491165926][/DOUBLEPOST]
Курвата битно лично им кажа.
videoto e skrateno,moze odma posle ova vlegle normalni lugje ucesnici vo protestot i ja dignale na kloci.,
ne bi se potpiral na vakvi prakticno skrateni klipovi

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Абе да не го акнеше некој Аљи да не прави влада со Грујо во последен момент додека овој го чекаше ко млада невеста на прозор и спремни медиуми со напишани текстови да известуваат за новата влада ни платформа ќе ви пречеше ни ботови ќе шетаа по улици.
Исто ко што му акнаа да прави со Заев иако он рече дека не прави со браќата по криминал на Грујо... само тогаш ви пречеа ДУИ сега ви се браќа... ботови рече ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom