Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
И што е решение за тебе? Да ги оставиме Грујо и фамилијата да си продужат со крадење, местење судии, партиски вработувања.... Да го направиме Грујо диктатор тогаш, да укинеме и парламент и влада и се.

Па со свои уши можевме да слушаме како грујо твој дава упатства да се шамараат луѓе, да се уриваат објекти....со свои уши слушнавме дека биле лудаци. Такви луѓе се итекако спремни да уништат се само за да не бидат осудени.

Грујо десет години беше у коалиција со командантот на овој од сликава, плус со негов амин беа амнестирани злосторниците што се изживуваа над македонски работници.
Решение е зајакот да ја отфрли платформата на шипците.После што душа му сака нека му прави на Грујо.
Но зајакот попрво курот ќе си го исече и ќе си го изеди отколку да ја отфрли платформата.

P

psychostasia

Гостин
Ама оти бре цело време барате од Заев да ја отфрли. Ете вмро ако се толку патриоти нека го секнат коренот, нека бараат од албанските партии да ја повлечат платформата.

V

viktora

Гостин
I Gjorce Petrov bil kako sto gledame (not) ama na kruzniov tuka go pisuva Gjorce Petrov, a ne "mladic koj go kacivme na konj samo za da go lici kruzniov tOk"
Ѓорче Петров не го знае цел свет за разлика од Александар кој го изучува цел свет во учебниците по историја.Странец уште од рекорд кога ќе го види споменикот знае за кого станува збор,нема потреба да оди до него и да му чита име и презиме.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Ама оти бре цело време барате од Заев да ја отфрли. Ете вмро ако се толку патриоти нека го секнат коренот, нека бараат од албанските партии да ја повлечат платформата.
Албанци никогаш не се откажуваат од свои барања и си бранат свој интерес за разлика од поедини Македонци.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

V

viktora

Гостин
Народов по улициве што протестира зошто се излезени?Пукна сонце па коски да затопли?[DOUBLEPOST=1491165926][/DOUBLEPOST]
И тоа во ист ден кога гинат 8 Македонски полицајци.. И тоа со човек кој вади статуси на ФБ за положбата на Македонската полиција...

Уствари нема ништо чудно во револуционерниот став:
Курвата битно лично им кажа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ете предлог дајте му од утре на Заев ако му побара некој да се слика со него првин да му приложи целосно досие каде бил и што правел во животот заверено на нотар. Не бе џабе е, ботови и логика не иде.
Заев нив ги „бараше“ да се слика со нив. Обратно е.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Ѓорче Петров не го знае цел свет за разлика од Александар кој го изучува цел свет во учебниците по историја.Странец уште од рекорд кога ќе го види споменикот знае за кого станува збор,нема потреба да оди до него и да му чита име и презиме.
Кај си видел споменик во главен град, на главен плоштад да биде неименуван? Еден европски град посочи ми?

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Фуере: Не постои никаков договор за влада „победник со победник”

Ванковска: Изјавата на Фуере е чиста лага, тој вршеше притисок ВМРО-ДПМНЕ да коалицира со ДУИ во 2006 година

излегоа и многу други работи на виделина... од 2006...ама и од 2011...

Ванковска ја обвинува Најчевска за авторитарност и нетранспарентност
Судир и оставки во бордот на Хелсиншки комитет

по се изгледа за Фуере и еу бандата важи само принципот дека ДУИ секогаш мора да биде во влада..
затоа и да се формира крило во дпмне без пастирот, СДСМ нема да смее со нив да коалиционира за да не се загрози планот за албанизација и промена на името на РМ....
Во бомбите се спомнуваа професорки што биле влечени за уши да одат на дебата по телевизиите ко експерти. Ванковска беше една од тие

P

psychostasia

Гостин
Народов по улициве што протестира зошто се излезени?Пукна сонце па коски да затопли?
Тие 200 000+ или оние 600 000 од Канада?

Јас прашувам зошто дпне не излезе да рече албанците да се откажат од платформата. Зошто не им пречеше платформата кога имаа мандат и зошто платформата е опасност откако им пропаднаа преговорите за влада?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Кај си видел споменик во главен град, на главен плоштад да биде неименуван? Еден европски град посочи ми?
Во стилот на нашето неименување во ОН, каде сме член со референца. Така, има референца „Воин на коњ“, а сите го препознаваат „Александар Македонски“.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Решение е зајакот да ја отфрли платформата на шипците.После што душа му сака нека му прави на Грујо.
Но зајакот попрво курот ќе си го исече и ќе си го изеди отколку да ја отфрли платформата.
Па зајакот јавно изјави дека нема менување на устав, нема менување на знаме и дека за секоја поважна одлука ќе бил распишуван референдум. Еве ти, читај: Link

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
И у Париз излегле срам да им е..

Sent from my MI 5s using Tapatalk

V

viktora

Гостин
Тие 200 000+ или оние 600 000 од Канада?

Јас прашувам зошто дпне не излезе да рече албанците да се откажат од платформата. Зошто не им пречеше платформата кога имаа мандат и зошто платформата е опасност откако им пропаднаа преговорите за влада?
Кога ВМРО им се обратил на пријателите на Македонија во ЕУ и НАТО за да ја осудат платформата знаеш кој бил одговорот?Како да ја осудиме кога втората најголема македонска партија ја прифатила.И сега од кого да бараат од тие што ја предложиле или тие што ја прифатиле?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Па зајакот јавно изјави дека нема менување на устав, нема менување на знаме и дека за секоја поважна одлука ќе бил распишуван референдум. Еве ти, читај: Link
Ехеее ако вадиме све што кажал Заев.... Кажа на пример дека.
1. Нема да прави влада со браќата по криминал, а прави или барем покушава да прави
2. Му дава рок на Хорхе од 10 дена, а поминаа 20....
3.
pa sho znam, pred izbori zaev zborese deka kje ima privremena vlada da se sprovede popis, da se smeni vo 1 izborna edinica i so otvoreni listi pa da se odelo na normalni demokratski izbori. jas ne se sekjavam deka on pred izbori zborese za nov zakon za albanskiot jazik.
Уште некој ?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Никој не се чуствува изигран. Програмата која Заев ја претстави после изборите е иста со таа пред изборите. Се друго е рекла казала на очајници коиу се борат да не одат во затвор, и бедни сендвич души кои им помагаат во тоа.
pa sho znam, pred izbori zaev zborese deka kje ima privremena vlada da se sprovede popis, da se smeni vo 1 izborna edinica i so otvoreni listi pa da se odelo na normalni demokratski izbori. jas ne se sekjavam deka on pred izbori zborese za nov zakon za albanskiot jazik.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom