Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Па човече, цели три милиони се собрале во Канада, браво!
Чекај де на пат се 600 000 одселени има бар 50 000 има у Канада...
Да се привикнат па ке се сликаат...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Утре дијаспората од Канада и Острелија нека ти ги плати сметките.
Сметки си плаќам сам од кога помнам. Ебати неспособен ако чекаш некој сметки да ти плати...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
..еским....??? да ти пратиме некој од пубертетлииве на гости .., ми кажуат ги позајмуете жените заради мешање на гени...,, па да не се трошат децата. Инаку за граѓанска војна прво треба граѓани , со туљани такво нешто не се прави, а второ треба и многу соросови пари..И за нив слушаме секнале.. :)
Од позајмуење едино можеш да позајмиш од мене еден подолг, пошто си кажа дека љубиш долги нешта. За другово, јасно ми е дека во недостаток на аргументи ќе се служиш со јадење гомна, друго и да сакаш неможеш.
Намерно ти го потенцирав тоа "вас" од причина што не сум за ВМРО,но голем противник сум на СДСМ.Сакав и да гласам за СДСМ но зајакот кога правеше селфи во куманово кога гинеа наши полицајци,кога од Прилеп сереше и не убедуваше дака ако научам албански ќе биде за мое добро,во Швајцарија пред албанската дијаспора обеќа кантонизација,кога сдсм ги вреѓаше полицајците да дадел господ да им се случи поново диво насеље.....е богами тој филм нема да го гледа.Макар и војна да избие.
А тоа дали прифаќам што дуи зборат мање више.Ме интересира кој од нашиве партии прифаќа кој одбива.Преку курот дека ВМРО крадел,па и СДСМ крадел,дури и ДУИ се утепа крадеќи но вие црпнатите немате никаков проблем да они бидат во влада.
И да,нацијоналноста е многу битна.И во платформата на шипциве стои дека мора и они да се приклучат во преговори за името и со бугарите за нацијата.И ти како интелегент невиден чиви интереси би бранеле шипциве нивните или нашите?Копилето рама што рече?Ако не се постигне договор за името нема напредок во еу и нато,а со тоа значи и опасност од редефинирање на границите.Или по селски да ти објаснам,ако не смените име ќе има промена на границите на Македонија.
Ни јас не сум за сдсм, но несакам некој да ме прави будала! Како може да те навредува тоа што Заев се сликал или што наводно изјавил такво нешто за полицајците (што се сомневам дека е кажано), а да не те навредува тоа што некој те прави будала убедувајќи те дека е спремен да ја брани државата, а у ствари прави класична диверзија за да не иде у затвор? Не ти е вака глупо кога знаеш дека браниш криминалци?

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Омразена дијаспора иселена од режим у Чикаго до подршка за Македонија...

V

viktora

Гостин
Од позајмуење едино можеш да позајмиш од мене еден подолг, пошто си кажа дека љубиш долги нешта. За другово, јасно ми е дека во недостаток на аргументи ќе се служиш со јадење гомна, друго и да сакаш неможеш.

Ни јас не сум за сдсм, но несакам некој да ме прави будала! Како може да те навредува тоа што Заев се сликал или што наводно изјавил такво нешто за полицајците (што се сомневам дека е кажано), а да не те навредува тоа што некој те прави будала убедувајќи те дека е спремен да ја брани државата, а у ствари прави класична диверзија за да не иде у затвор? Не ти е вака глупо кога знаеш дека браниш криминалци?
А како му испаѓа тоа да СДСМ и ДУИ состават влада а притоа знаеш едните парче направија во 90те а другиве рамо до рамо беа со грујо и заедно бутаа во џебови?Тебе ни ти е глупо што им веруваш на криминалци дека ќе судат други криминалци?Не ти е глупо кога и самиот знаеш дека СДСМ у пакет со ДУИ повторно ќе си лапаат и плус ќе не поебат за националните интереси?Стварно е глупо да избркаш криминалци и на нивно место да поставиш други криминалци нели?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703

...не бе еским... виножитаст ќе си бараш кај пријателите шарени.
Инаку без да го земаме тоа како констатација за одредена личност ,онака општо кажано.., само тешка будала може да помисли дека некој може да уприличи граѓанска војна да би избегнал затвор и тоа за нешто што само уште поголема будала може да тврди дека ќе биде осуден....., па сеа контај.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364

P

psychostasia

Гостин
Ете предлог дајте му од утре на Заев ако му побара некој да се слика со него првин да му приложи целосно досие каде бил и што правел во животот заверено на нотар. Не бе џабе е, ботови и логика не иде.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.314
Ете предлог дајте му од утре на Заев ако му побара некој да се слика со него првин да му приложи целосно досие каде бил и што правел во животот заверено на нотар. Не бе џабе е, ботови и логика не иде.
Не го знаел Заев овој, загреота ...

Член од
28 август 2013
Мислења
4.378
Поени од реакции
13.326
Многу наивен овој Заев, све со терористи, дилери на дрога и криминалци се слика :cautious:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.173
Поени од реакции
16.304
Фуере: Не постои никаков договор за влада „победник со победник”

Ванковска: Изјавата на Фуере е чиста лага, тој вршеше притисок ВМРО-ДПМНЕ да коалицира со ДУИ во 2006 година
излегоа и многу други работи на виделина... од 2006...ама и од 2011...

Ванковска ја обвинува Најчевска за авторитарност и нетранспарентност
Судир и оставки во бордот на Хелсиншки комитет

по се изгледа за Фуере и еу бандата важи само принципот дека ДУИ секогаш мора да биде во влада..
затоа и да се формира крило во дпмне без пастирот, СДСМ нема да смее со нив да коалиционира за да не се загрози планот за албанизација и промена на името на РМ....

http://utrinski.mk/default.asp?ItemID=24387917B8CE6441AB062A38B7E0B272

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
И Александар бил воин на коњ. (n)
I Gjorce Petrov bil kako sto gledame (not) ama na kruzniov tuka go pisuva Gjorce Petrov, a ne "mladic koj go kacivme na konj samo za da go lici kruzniov tOk"

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Od kaj so se podnesuvaat dokumenti za pasosi,posrednici,....................
Точен број на издадени бугарски пасоши на Македонци, според официјални податоци од Министерството за правда и администрацијата на претседателот на Р. Бугарија.

Во периодот 2007-18.01.2017 - 58 977

Само во 2016 се 6196

Имајќи во предвид дека во периодот од 2001 до средината на 2015 бугарско државјанство добиле 59 968 тоа значи дека за периодот од 2001 до 2007 се приближно 8500.

Се на се 67-68 000 досега and still counting, со се поголем интерес и интензитет.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А како му испаѓа тоа да СДСМ и ДУИ состават влада а притоа знаеш едните парче направија во 90те а другиве рамо до рамо беа со грујо и заедно бутаа во џебови?Тебе ни ти е глупо што им веруваш на криминалци дека ќе судат други криминалци?Не ти е глупо кога и самиот знаеш дека СДСМ у пакет со ДУИ повторно ќе си лапаат и плус ќе не поебат за националните интереси?Стварно е глупо да избркаш криминалци и на нивно место да поставиш други криминалци нели?
И што е решение за тебе? Да ги оставиме Грујо и фамилијата да си продужат со крадење, местење судии, партиски вработувања.... Да го направиме Грујо диктатор тогаш, да укинеме и парламент и влада и се.
...не бе еским... виножитаст ќе си бараш кај пријателите шарени.
Инаку без да го земаме тоа како констатација за одредена личност ,онака општо кажано.., само тешка будала може да помисли дека некој може да уприличи граѓанска војна да би избегнал затвор и тоа за нешто што само уште поголема будала може да тврди дека ќе биде осуден....., па сеа контај.
Па со свои уши можевме да слушаме како грујо твој дава упатства да се шамараат луѓе, да се уриваат објекти....со свои уши слушнавме дека биле лудаци. Такви луѓе се итекако спремни да уништат се само за да не бидат осудени.

Грујо десет години беше у коалиција со командантот на овој од сликава, плус со негов амин беа амнестирани злосторниците што се изживуваа над македонски работници.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.314
Многу наивен овој Заев, све со терористи, дилери на дрога и криминалци се слика :cautious:
И тоа во ист ден кога гинат 8 Македонски полицајци.. И тоа со човек кој вади статуси на ФБ за положбата на Македонската полиција...

Уствари нема ништо чудно во револуционерниот став:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom