Намерно ти го потенцирав тоа "вас" од причина што не сум за ВМРО,но голем противник сум на СДСМ.Сакав и да гласам за СДСМ но зајакот кога правеше селфи во куманово кога гинеа наши полицајци,кога од Прилеп сереше и не убедуваше дака ако научам албански ќе биде за мое добро,во Швајцарија пред албанската дијаспора обеќа кантонизација,кога сдсм ги вреѓаше полицајците да дадел господ да им се случи поново диво насеље.....е богами тој филм нема да го гледа.Макар и војна да избие.
А тоа дали прифаќам што дуи зборат мање више.Ме интересира кој од нашиве партии прифаќа кој одбива.Преку курот дека ВМРО крадел,па и СДСМ крадел,дури и ДУИ се утепа крадеќи но вие црпнатите немате никаков проблем да они бидат во влада.
И да,нацијоналноста е многу битна.И во платформата на шипциве стои дека мора и они да се приклучат во преговори за името и со бугарите за нацијата.И ти како интелегент невиден чиви интереси би бранеле шипциве нивните или нашите?Копилето рама што рече?Ако не се постигне договор за името нема напредок во еу и нато,а со тоа значи и опасност од редефинирање на границите.Или по селски да ти објаснам,ако не смените име ќе има промена на границите на Македонија.