Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Да да... секако и Грувски е нов.....
Оh wait.... 14 години е само претседател
go on ama golem broj ima od sds,da,..........patem i se podeli dpne vo narodna,makedonska,vistinska pa vidi kolku stari vmrovci ostanale
blob.png [DOUBLEPOST=1491157528][/DOUBLEPOST]
Од каде ти е инфото дека нема сеуште 25к?
Јас мислам дека и бројката од 100к е поодамна надмината, си поминал низ Делчево, Македонска Каменица, Струмица, Штип, Кочани, а и останатиот дел од Македонија да видиш колку народ работи надвор со бугарски пасош?
Od kaj so se podnesuvaat dokumenti za pasosi,posrednici,....................

V

viktora

Гостин
Аууу 2012г рано им текнало.До тогаш дали 5% остана државна сопственост.Или се уплашија и тие што останале да не им ги лапнат.[DOUBLEPOST=1491158379][/DOUBLEPOST]
Епа што се трескаш тогаш од земја?
Се трескам зошто очигледно никој од тука не ја ни прочитал а и они се трескаат.[DOUBLEPOST=1491158644][/DOUBLEPOST]
Јас знам дека на вас не ви е проблем да лажете, докажано безброј пати и поради тоа не ви верувам.
Прво,во старт се лажиш со "вас".
Второ,проблемот кај таквите како тебе е што не ја гледаат реалноста,него гледаат онака како нив им се допаѓа.
И трето,членови со слични коментари како твоиве ми одбиваа да ми одговорат што се по нацијоналност.Да не претерам но 80% од нив.Така да јасно е дека туѓото не болело.

Последно уредено од модератор:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
go on ama golem broj ima od sds,da,..........patem i se podeli dpne vo narodna,makedonska,vistinska pa vidi kolku stari vmrovci ostanale
Прегледај го приврзокот 167739[DOUBLEPOST=1491157528][/DOUBLEPOST]
Od kaj so se podnesuvaat dokumenti za pasosi,posrednici,....................
Сакаш да кажеш дека успеа да ги собереш информациите од секој посредник поединечно?
Па ние не може да направиме еден адресен модел, избирачки список и попис, сме успеале да добиеме информации од луѓе кои бркаат бизнис на црно :pos:, ова е како да ми кажеш дека секој нарко дилер ти дал инфо колку грама шитнал на годишно ниво.
Дури и директно од Бугарија да стигнала информацијата не ми се верува, можеби даваат помали бројки за да не се крева прашина, инаку бројката нажалост е минимум помножена со 4 од тоа што ти го даваш како вредност, а може и коефициентот да е поголем.

V

viktora

Гостин
Колку што се сеќавам имаше во Собрание дебата за амнестијата каде најгласни беа од Сдсм пратениците а од вмро ќутеа. Исто и за буџетот имаше дебата каде најгласни беа од Сдсм, и затоа како што доликува на една демократска партија и држава беа на клоци исфрлени од Собранието. И во двата случаи вмро ќутеше, на безброј новинарски прашања ќутеше. Значи признавале вина.

Така треба и сега, од администрација да се избркаат 70.000 одма уште првата недела, нека кршат глава. Од министер до чистач се тоа на улица.
Јас колку што се сеќавам кога ги вратија хашките случаеви СДСМ ги криеше во фиоки.Се правеше како да не ни постојат.
А за тие 70.000 слободно нека ги избркаат и ѕоа за уши.За разлика од тие 200.000 кои денар де видоа и тоа заработен со крв и пот,овие другиве не ни знаат каде им се наоѓа работното место.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Нека стои..

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Нормално дека е поубаво. На горната слика плоштадот беше празен и со дрва, се дишеше и се шеташе, а на долната слика плоштадот е без дрва, не можеш да се разминеш и украсен со туѓ херој. Да не зборуваме за парите дадени да се направи туѓиот херој.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Нека стои..

Убавина е субјективна работа.
Јас го памтам тој плоштад кога сум искачал као средношколец, студент, па ќе се поздравам и ќе застанам со сто луѓе у потег од 100 метра. Сега максимално го избегавам и не ни проаѓам низ тоа скапо ружно место. Не ни ги знам тоа сељандурите што праат селфија со коњо, ниту ми личат дека се некои странски туристи. Духот на Скопје е цркосан. Само глеам на фејсбук и слушам од пријатели некој таму и таму што сме се знаеле од негде, си фатил магла од овде, Германија, Шведска...
Да ви се искењам и у фонтанта ружна и у иссељачениов град и у логиката глупава, мртви луѓе!

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.661
Поени од реакции
42.218
Нормално дека е поубаво. На горната слика плоштадот беше празен и со дрва, се дишеше и се шеташе, а на долната слика плоштадот е без дрва, не можеш да се разминеш и украсен со туѓ херој. Да не зборуваме за парите дадени да се направи туѓиот херој.
серете по убавото а секој ден поминувате и уживате во него

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Никогаш не уживам меѓу туѓи херои, ниту се сликам со нив ниту ги гледам. Грабежот на векот е овој проект.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Тоа е комуњарски рударски стил и згради сиви со комунизам дизајн..

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Не знам што учат денес но нас постари и у комунизам не учеа дека Александар е Македонец..
Ваљда овие идат у специјалка сорос училиште

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не знам што учат денес но нас постари и у комунизам не учеа дека Александар е Македонец..
Ваљда овие идат у специјалка сорос училиште

Ne e ona Aleksandar, voin na konj e.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ne e ona Aleksandar, voin na konj e.
Дури ни тоа не го пишува никаде, а и ѕвездите се со различен број на краци, ко со фелер.
Паторот проба на Грција да и ували споменик со фелер, ко кинески фејк Nikee или Recbook - многу мудро и многу патриотски.[DOUBLEPOST=1491161633][/DOUBLEPOST]
Иам фрлано ср**а по тоа гипсовите, ако баш те интересира, а и лично би ги срушил. Би почнал со оној бугарскион џелат у Кисела Вода на чаталот, што го стававте доцна во ноќта (заради голем интерес на граѓанството).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom