Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
За скутери до 50 кубици осигурување се вади секоја година околу 700-800 денари. Не се регистрираат секоја година.

Да се вади осигурување секоја година ама има закон за нова лепенка само не ја знам постапката што како и колку.

Имам априлија ср 50 нова е има околу 1200-1300 километри поминато пломбата е извадена. Е сега ме интересира сакам да ставам спортски издув giannelli reverse други делови несакам да менувам.
1. Дали и за колку ќе се покачи крајната брзина и забрзувањето ?
2. Дали и за колку ќе се покачи потрошувачката ?
3. Дали е рано за спортски издув ( пример да треба да поминам 2-3 илјади км па да ставам) ?

Секое мислење е добредојдено

благодарам однапред

A случајно да не сакаш да го смениш за piaggio cosa 125 со сите пластики на него? Инаку не знам за деловите ...

Sent from my HM 1SW using Tapatalk
Дај инфо aко го продаваш и фотка ако имаш, може и по приватна порака :)

Имам априлија ср 50 нова е има околу 1200-1300 километри поминато пломбата е извадена. Е сега ме интересира сакам да ставам спортски издув giannelli reverse други делови несакам да менувам.
1. Дали и за колку ќе се покачи крајната брзина и забрзувањето ?
2. Дали и за колку ќе се покачи потрошувачката ?
3. Дали е рано за спортски издув ( пример да треба да поминам 2-3 илјади км па да ставам) ?

Секое мислење е добредојдено

благодарам однапред

Колку развива брзина сега без граничник?

А потрошувачката како ти е од прилика и колку те чинеше комплетот

Nz kolku trosi nikogash ne sum merel
Skoro 9000 so montaza vo motojove,
Vidi on koga go menjase mi rece ednata blokaza ne bila izvadena toa e kaj alspuhot dole se deli so onaa mala plasticna guma eve slika
14902819765682032561332.jpg

Nz kolku trosi nikogash ne sum merel
Skoro 9000 so montaza vo motojove,
Vidi on koga go menjase mi rece ednata blokaza ne bila izvadena toa e kaj alspuhot dole se deli so onaa mala plasticna guma eve slika
Прегледај го приврзокот 167275
Сега пред малку проверив оваа гумена цевка кај мене оди во алспухот, значи не е ивадена оваа пломба......

Да не знае некој кај да најдам оригинал гума за Даелим S-Five ?

Сега пред малку проверив оваа гумена цевка кај мене оди во алспухот, значи не е ивадена оваа пломба......

Тоа не е граничник. Тоа е Secondary Air System SAS. На гугл може повеќе да прочиташ... кога ќе ставиш афтермаркет ауспух, ионака нема да можеш да го уклучиш тоа цревце.

Кажете мислење за овие 50цц , или предложете нешто друго:
Априлиа рс 2008 година 50 , шо потрочувачка има на 100км ?
Дерби гп1 2008 година , шо потрошувачка има на 100км , све стандарт делови мислам дека има
Гарелли гсп нов со гаранција 2г и гианели ауспух , шо потрошувачка на 100км има и дали се добри , италјански? , или пак овие наведените априлиата и дербито користени се подобри од гарелито?
Нешто докај 1400евра кажете ....

Кажете мислење за овие 50цц , или предложете нешто друго:
Априлиа рс 2008 година 50 , шо потрочувачка има на 100км ?
Дерби гп1 2008 година , шо потрошувачка има на 100км , све стандарт делови мислам дека има
Гарелли гсп нов со гаранција 2г и гианели ауспух , шо потрошувачка на 100км има и дали се добри , италјански? , или пак овие наведените априлиата и дербито користени се подобри од гарелито?
Нешто докај 1400евра кажете ....

Jас би RS4 125 или YZF-R125 се наоѓаат за солидна цена 2000-2500 евра. Потрошувачка 3-4 литри.

RS 2008 не ми се убави ни на изглед а не ми се бендисва ни звукот. Потрошувачка отприлика 6 литри.
Дербито 5-6 литри.

Дечки ај помош ми треба
се работи за априлија ареа денес ми се скрши спојката од гумениот држач до машината...клапна машината до земја дајте некое инфо кој има делови половни,нови да ја оспособам..прилог фото кај се заеба20170401_142109.jpg 20170401_142105.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom